8. Poglavje

531 42 0
                                    

Naslednja dva tedna sta minila brez posebnosti. Dopoldne je bila v šoli, kjer je večino pouka klepetala z Alexom. Sošolci so se že navadili, da Alex govori z njo in ne nosi kapuce. Vsak dan po pouku jo je pred šolo že čakal Bert in jo odpeljal domov, kjer ji je Trudy postregla s kosilom in potem neumorno klepetala. Popoldne je pomagala pri hišnih opravilih ali brala, včasih pa sta jo obiskali Peggy in Jessica ali pa Alex. Trudy in Bert sta bila vesela, ko sta Blair obiskali dekleti. Ko pa je prišel Alex in to na motorju sta bila sprva nezaupljiva. Čez čas sta se privadila nanj in ga celo vzljubila. Vedno je pomagal Bertu in poklepetal s Trudy ter poskusil njeno pecivo, ki ga je pekla vsako popoldne. Opazila sta tudi, da je Blair ob Alexu bolj sproščena in bolj veselo kramlja s teto. Blair se je vse bolj privajala na novo in umirjeno življenje.
Dva meseca pozneje je med šolskim kosilom pogovor nanesel na pivnico Pri Kuštravem mačku. »Kje pa je to? Nisem še slišala zanjo.« je rekla Blair in Darren jo je debelo pogledal. »To je edina pivnica v mestu! Pet hiš stran od kavarne stoji. Lahko te odpeljem tja, če si za?« je predlagal in rahlo zardel. Peggy se je nagnila proti njej in ji zašepetala naj reče ja, sicer jo bo boksnila. »Hvala, to bi bilo super.« je rdečih lic izjavila Blair in Darren si je vidno oddahnil. »Okej, ob sedmih pridem pote.« je rekel in se zadovoljno nasmehnil, Blair pa je le zmedeno prikimala. Peggy jo je potegnila vstran. »OMG! Na zmenek greš z Darrenom Smithom!« je zakričala in navdušeno skakljala. »Ob petih prideva z Jessico k tebi, da te urediva!« je še zagotovila in začela brbljati o make upu, Blair pa jo je le zmedeno gledala. »Peggy, ustavi se! Ali sem ravnokar privolila v zmenek?« je rekla in se sesedla na tla. Peggy je sedla poleg nje. »Ja, a ni to super?« je veselo vprašala, Blair pa je skomignila z rameni. »Najbrž? Ne vem, nisem prepričana, da sem pripravljena na zmenke!« se je stresla in Peggy se je zasmejala. »Saj zato pa prideva midve z Jessico! Pripravili te bova za zmenke! A v New Yorku nisi nikoli šla ven s fantom?« Blair je odkimala. »Nikoli nisem imela časa! Delala sem najtežjo privatno šolo, trenirala vse živo in hodila v glasbeno šolo. S fanti se, dokler nisem prišla sem, sploh družila nisem!« Peggy jo je debelo pogledala, a preden bi lahko kaj rekla jo je prekinil zvonec. Stekli sta v razred.
»Kaj sem zamudil? Nekam zamišljena si.« je rekel Alex , ko je Blair sedla poleg njega. Zavzdihnila je in mu pojasnila kaj se je zgodilo med odmorom. »Lahko bi rekla tudi meni, če bi želela videti pivnico.« se je zarežal Alex. »Saj vem. Sploh ne vem, kako sem privolila v zmenek. Saj Darren je čisto v redu fant ampak res nisem niti razmišljala o zmenkih!« je zavzdihnila Blair. »Pa saj bo zabavno! Ti se samo sprosti. Saj zmenki niso poroka! Uživaj pa boš na koncu videla, če bi rada stvar ponovila. Vse bo kul!« jo je potolažil. »Mislim, da je zdaj moja dolžnost, da se z Darrenom malo pogovorim o posledicah, če se ti slučajno zgodi kaj neprijetnega!« je rekel in Blair se je zasmejala in ga narahlo boksnila. »Končno nasmeh! Sem že mislil, da se bom moral obleči v klovna!« je rekel in zadrževal smeh in Blair ga je prijela za roko. »Hvala ti Alex. Vedno veš kaj moraš reči.« Alex se ji je nasmehnil. »Aja, še nekaj. Kar koli se zgodi, tam nikoli ne naroči hrane!« »Zakaj pa ne?« ga je začudeno pogledala Blair. »Verjemi mi na besedo.« je odgovoril in Blair je prikimala.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now