39. Poglavje

445 41 8
                                    

Takoj, ko sta prišla na plažo, je do njiju pritekla Kelly. Veselo ju je objela in ju odpeljala k ostalim. "Alex, pa si le prišel!" je zaklicala Roxy in se po manekensko primajala k njima. Kot zadnjič, je tudi tokrat ignorirala Blair. Želela se je obesiti na Alexa, ki se ji je elegantno izognil. Za njo je prišel fant, ki ga Blair še ni videla. Bil je visok in zagorel, s črnimi lasmi in temnimi rjavimi očmi. Videti je bilo, da se zaveda svoje privlačnosti in strmenja deklet. "Lepo te je videti Alex." je rekel in ga prijateljsko potrepljal po ramenu, nato pa se je obrnil k Blair in se široko nasmehnil. "Vidim, da si s sabo pripeljal družbo." je rekel Alexu. "Jaz sem Ray." se je predstavil Blair, ki mu je vrnila nasmeh in povedala svoje ime. "Alex a greš surfat? Zdaj, ko si iz vaje te premagam kot za šalo." je vprašala Roxy in z nohtom potegnila po njem. "Premagal te bi tudi pri devetdesetih s palico." Alex se je nasmehnil. "Ampak danes bom ostal tu, z Blair." Roxy je razočaranje prikrila z nasmeškom, Rayu pa skrivaj namenila grd pogled. Ta se je šele tedaj zganil, kot bi se ravnokar prebudil. "Jaz lahko Blair naučim osnove surfanja. Pojdi se pomeriti z Roxy, vse nas zanima, ali je Kralj valov še tako dober kot nekoč." Alex je vprašujoče pogledal Blair. "Le pojdi in zmagaj!" mu je rekla in se zasmejala. Veselo je pokimal, prijel surf, nato pa sta z Roxy stekla proti morju.
Blair je gledala za njim dokler se Ray ni odkašljal. "Oprosti mi, če bo moje vprašanje predrzno. Ali sta z Alexom par?" Blair se je prisiljeno nasmehnila in zmajala z glavo. "Moj fant je ostal doma, v Ameriki." Ray je začudeno pogledal, nato pa se hitro zbral. "Tako torej..." Na to ni računal. Roxy mu ni povedala, da ima Blair fanta. "Ray, zakaj si Alexu rekel Kralj valov?" ga je med razmišljanjem zmotila Blair. Ray se je zasmejal brez humorja. "Vzdevek je že star. Zmagal je vse tekme na surfu. Morala bi ga videti. Valove kar reže, je najboljši surfer kar jih je videl cel Sidney. Oziroma je bil. Glede na to koliko časa že ni surfal..." Prekinila ga je Kelly, ki se približala od zadaj. "Mislim, da mu gre kar dobro." je rekla in pokazala proti Alexu in Roxy. Blair ju je gledala s široko odprtimi očmi. Alex se ji je zdel neverjeten. Delal je obrate, zdelo se ji je kot bi stal na valovih in na trenutke celo lebdel. Izgledalo je veličastno. Ray se je odkašljal in Blair se je stresla. "Vedela sem, da rad surfa, toda nikoli si nisem mislila, da tako!" je očarana vzkliknila. "No ja, malo je iz vaje." je razdraženo rekel Ray. "Pridi, da naučiva surfati tudi tebe." Blair je odtrgala pogled od Alexa in sledila Rayu. "To bo zabavno. Z vama grem!" je vzkliknila Kelly in pograbila svoj surf, nato pa še enega za Blair.

Alex se je počutil kakor, da bi ravnokar oživel. Že od šestega leta dalje je vse tople dni preživel na surfu in vedno se mu je zdelo kot, da je v drugi dimenziji. Svet okoli njega sploh ni obstajal, nanj so valovi delovali kot droga. Na vseh tekmovanjih je surfal  s srcem in ne z glavo in to mu je vedno prineslo zmago.
"Skoraj ne bi vrjela, da že dve leti nisi surfal." mu je rekla Roxy, ko sta se vrnila na obalo. "Malo pa sem iz vaje."   ji je odgovoril in s pogledom prečesaval plažo ter iskal Blair. Roxy se je namrdnila, ker pozornosti ni posvečal njej, on pa tega seveda ni opazil. Ko je našel Blair se je nasmehnil. Kelly jo je učila surfati. "Ne gre ji slabo za začetnika." je komentiral Ray, ki se jima je približal od zadaj, Roxy pa je zamahnila z roko in odšla stran. "Kaj je pa njej?" Ray je začudeno gledal za njo. "Kdo bi vedel." mu je odgovoril Alex in skomignil z rameni. "In kako je v Ameriki?" je Ray poskušal spremeniti temo. "Kar vredu. Pogrešal sem morje." mu je odgovoril in še vedno gledal Blair. "Zagotovo tam uživaš, glede na to, da si čisto pozabil na nas." ga je zbadal Ray in z nasmehom prikril jezo in prizadetost. Alex mu je bil kot brat, saj sta skoraj celo življenje preživela skupaj. "Ni bilo ravno zabavno." je rekel in si v mislih dodal, da vsaj ne, dokler ni prišla Blair. "Lahko bi vsaj sporočil, da si še živ. Roxy je zelo skrbelo." je rekel Ray. "Mislil sem, da se ne bom nikoli več vrnil in zdelo se mi je lažje v celoti pretrgati stik." Oba sta skomignila z rameni in naprej gledala Blair pri učenju. Med njima je ostalo veliko neizrečenih misli, a že ta pogovor je bil za njiju veliko. Bila sta vendar glavna fanta v družbi, znana po svoji hladnosti, humorju in norih zabavah. Oziroma vsaj bila sta, preden se je Alex preselil. Prepričanje vseh je bilo, da sta bila le plitka frajerja in niti Alex ni računal na to, da ga je Ray dejansko pogrešal. Njegove misli je zadnje čase zasedala le Blair.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now