44. Poglavje

463 42 11
                                    

Na plaži jo je že čakala skupinica od včeraj. Alex je zastal, ko je videl Roxy in Raya in Blair se je prestrašeno zdrznila. K njima je pritekla nasmejana Kelly in ju oba prisrčno objela. "Kako lepo, da sta prišla!" Nenadoma se je zresnila. "Kar se je zgodilo včeraj je res grozno. Si v redu?" je rekla in ponovno objela Blair, ta pa je v odgovor pokimala. "Nič mi ni." je odgovorila s prisiljenim nasmehom, čeprav je bila vse prej kot v redu. Najprej je Ray storil tisto, nato se je Felix poškodoval in prestavil njeno srečanje z mamo, nazadnje se pa še Alex obnaša čudno, ona pa še vedno ni poklicala Sama. Življenje bi bilo veliko lažje brez vseh osebkov moškega spola! Iz razmišljanja jo je izdrami Alexov razdraženi glas. "Samo ne hodi ji blizu, ker te bom usekal." je rekel skozi stisnjene zobe. Opazila je, da se jima bliža Ray. Alex se je poleg nje napel in vedela je, da se komaj zadržuje. Prijela ga je za roko, a zdelo se ji je, da je to še podkrepilo njegovo napetost, zato ga je hitro izpustila. "Poslušaj, žal mi je." je rekel Ray. "Bil sem pijan, ne bi smel storiti kar sem. Res mi je žal." Alexu so potemnele oči in nagonsko se je postavil pred njo. "Izgini stran." je rekel tiho in Ray se je zdrznil. "Alex, pomiri se." je nežno rekla Blair in stopila naprej. Umešala se je Kelly, ki ji napeto vzdušje niti malo ni bilo všeč. Odkašljala se je. "Hej, mislila sem, da bi danes Blair razkazali koralni greben! Moj oče ima čoln in potapljaško opremo." Alex je še vedno jezno strmel v Raya, ta pa je nerodno gledal v tla. "To bi bilo super!" je vzkliknila Blair. "On ne gre zraven." je rekel Alex trdo in pomignil proti Rayu. "Alex!" je vzkliknila Kelly. "Ne bi o tem raje presodila Blair?" je naveličano rekel Ray. "Ray!" Skomignil je z rameni in vsi so se ozrli proti Blair, ki je le zmedeno gledala od enega proti drugem. "Mislim, da bi morala presoditi Kelly, glede na to, da čoln pripada njenemu očetu." se je oglasila Roxy, ki se je neslišno pojavila poleg njih med prepirom. "Želim si samo, da bi se spet vsi razumeli kot včasih. Bi to šlo?" Kelly je izgledala obupano in Blair se je zasmilila. Če ne bi prišla med njih, bi bili morda spet prijatelji kot takrat, preden se je Alex odselil. "Kar se mene tiče gremo lahko vsi skupaj." je tiho rekla. Kelly se je nasmehnila in pogledala skupinico. "Alex?" Trmasto je zmajal z glavo, nato pa opazil Blairin pogled in zavzdihnil. "Prav. Ampak, če se je dotakneš, ostaneš brez roke." je rekel in še vedno hladno strmel v Raya, nato pa togo odšel proti obali, kjer jih je čakal čoln. Blair je stekla za njim, ostali pa so jima počasi sledili.
"Alex, pomiri se. Prosim te." mu je rekla, ko je hodila ob njem. "Videti ga ne morem. Kako si lahko tako mirna?" jo je vprašal. "Storil je napako in ne bo je več ponovil. Tudi če bi poskušal me ni strah, saj imam tukaj tebe." Pogledala ga je v oči ter se nasmehnila in tudi njemu je ušel droben smejljaj. "Ga boš sedaj nehal prebadati s pogledom? Zame?" Nežno ga je dregnila s komolcem in spet je zavzdihnil. "Če bo kaj hotel, ga vržem čez krov. Nezavestnega in brez opreme." Blair se je zasmejala. "Če bi bil nezavesten, mu tudi potapljaška oprema ne bi prišla prav." Skomignil je z rameni. "Toliko bolje." je rekel in se nasmehnil. "Grozno krut si!" je zaklicala v šali. "Zaslužil bi si še kaj hujšega." ji je odrezljivo odgovoril. Prišla sta do čolna, kjer sta počakala še na ostale. Čeprav sta se skupaj šalila, je med njima ostal oblak neizrečenih misli iz prejšnjega večera.  Oba sta vedela, da spadata en k drugemu, a oba sta mislila, da drugi čuti drugače.
Kmalu so se jima pri čolnu pridružili še ostali. Odpeljali so se stran od obale, da bi se lahko potopili. Ray je vozil čoln, Roxy pa se je na palubi obešala po Alexu. Blair in Kelly sta ležali in se nastavljali sončnim žarkom ter klepetali. Kelly je bila zelo odprta oseba in Blar je spominjala na Jessico. Pogovarjali sta se o vsem mogočem. Blair je pripovedovala o Ameriki, Kelly o Avstraliji, pogovor pa je nanesel tudi na ličila, modo in nazadnje na Alexa. "Kako so kaj stvari med vama?" je vprašala Kelly in Blair je skomignila z rameni. "Včeraj se mi je zdelo, da super, danes pa je odmaknjen in zaseden..." je rekla in pomignila proti njemu in Roxy. Kelly je zmajala z glavo. "Roxy se sama obeša po njem, to še nič ne pomeni. Odkar je spoznal tebe je drugačen. Spremenila si ga." Blair se je zazrla v morje. "Nisem ga spremenila jaz. Nesreča ga je." je tiho rekla. "Morda se spet nekaj plete med njim in Roxy. Če sem prav razumela sta bila skupaj preden se je odselil." Kelly je nerodno pogledala v tla. "Alex in Roxy sta imela poseben odnos. Alex jo je imel rad, a ne na tak način kot bi želela ona. Prijazen je bil do vseh deklet, nobena pa ga ni posebno zanimala kot ga sedaj zanimaš ti." Blair je zardela in spet pogledala proti Alexu. "Ne bi rekla, da ga posebno zanimam. In ne bi rekla, da med njima ni nič." Videla je, kako je Roxy poljubila Alexovo lice in hitro se je obrnila stran ter zamežikala, da ji ne bi ušle izdajalske solze, ki so se ji nabirale v očeh.

Alexu je šla Roxy že rahlo na živce. Veliko raje bi sedel poled Blair in Kelly. Niti za sekundo ni mogel misliti na njun poljub. "Me sploh poslušaš?" ga je med razmišljanjem zmotila Roxy. "Seveda, kar nadaljuj." je odsotno rekel in pogled odtrgal z Blair . Opomnil se je, da je sedaj tukaj z Roxy in da ima Blair fanta, ki ga ima zelo rada. Prisilil se je, da ni več gledal v njeno smer in se poskušal zbrati ter poslušati Roxy, nad čemer je hitro obupal. Kar naprej se je vrtela okoli trditve, da uporablja le ličila, ki niso bila testirana na živalih. To je ponovila na deset različnih načinov in zdelo se mu je, da ga namerno muči. "Oh, Alex, ti me razumeš!" je vzkliknila, saj je na njeno nakladanje pritrjeval s kimanjem. Preden je vedel kaj se dogaja, se je sklonila in ga poljubila na lice. Presenečeno se je odmaknil in avtomarsko pogledal proti Blair, ki je takrat strmela v drugo stran.
Roxy ni bilo niti malo prav, da se je obrnil proti Blair in na videz zaskrbljeno ga je gledala. "Ali ne bi smela storiti tega? Oprosti, nisem vedela, da sta z Blair par. Mislila sem, da ima doma fanta. Nekega Pama, Cama ali nekaj podobnega." je rekla nedolžno. "Sam. Ime mu je Sam." ji je odgovoril Alex in se zazrl v morje. Vedel je, da ne bo mogel zdržati tako. Če ne bo mogel biti z Blair, se bo moral od nje oddaliti.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now