30. Poglavje

419 37 6
                                    

Naslednje štiri dni je Jessica posvetila organizaciji Blairinega rojstnega dne. Tako je uživala v pripravah, da je skoraj ni pustila blizu, kar je Blair čisto odgovarjalo. Raje je čas preživljala s Samom ali Alexom. Zdelo se ji je, da Sam postaja vse bolj ljubosumen na Alexa, saj je tudi z njim preživljala veliko časa. Ljubosumje se je stopnjevalo vse do njenega rojstnega dne.

Petnajstega junija se je Blair zbudila že ob petih zjutraj, saj ji je zvonil telefon. "Nekoga bom ubila." je zamomljala, nato pa se oglasila. "Vse najboljše! Mi odpreš okno?" se je oglasil vesel glas v slušalki. "Najraje bi ti na glavo zlila vedro vode." je zamrmrala v slušalko in odprla okno. Alex, ki je stal spodaj se je zasmejal. "Saj veš, da me imaš najraje." je rekel in splezal v njeno sobo. Ponudil ji je roko in ji še enkrat voščil, drugo roko pa je skrival za hrbtom. Zahvalila se mu je za voščilo in sedla na posteljo. "Si me le zato zbudil tako zgodaj?" je zamomljala in zarinila obraz v blazino. Zvila se je v klopčič in komaj držala odprte oči. "Ne, prinesel sem ti tudi darilo!" je rekel v smehu in izza hrbta privlekel manjšo škatlico. V trenutku se je prebudila in planila nazaj v sedeči položaj. "Pa saj ne bi rabil! Ampak, če pa že si se ne bom branila!" je vzkliknila in roke pomolila proti njemu. Zasmejal se je in ji podal škatlico. "Kot otrok ob Božiču si." je rekel in narejeno užaljeno se je namrdnila. Oba sta se zasmejala, nato pa je odprla škarlico. V njej sta bili še manjša škatlica in dve kuverti. Najprej je odprla škatljco in notri jo je čakala zapestnica z obeski. Na njej so že viseli obesek s hišo, diamantkom in kengurujem. Vprašujoče ga je pogledala, on pa ji je pomignil proti kuvertam. Odprla je rožnato, na kateri je bila velika številka 1. Notri jo je čakajo pismo.

Draga Blair!
Vse najboljše za rojstni dan. Zagotovo se sprašuješ kaj pomenijo obeski na zapestnici. Prvi ponazarja tvojo selitev in nov dom, drugi vse prijatelje, ki si jih tu spoznala, tretji pa tvoje potovanje. Če te prav poznam si zdajle začudeno pogledala Alexa, nato pa nadaljevala z branjem. Ko boš odprla naslednjo kuverto ti bo vse jasno, vsa vprašanja pa lahko nasloviš na Alexa.
Upam, da se kmalu vidiva, rada te imam!
Poljubček,
Mami

Blair so stopile solze v oči, ko je brala mamino pismo. Pogledala je Alexa, ki ji je obrisal solze in ji podal naslednjo kuverto. S tresočimi rokami jo je odprla in notri našla dve letalski vozovnici. "Kaj to pomeni?" je vprašala in pogledala Alexa. "Tvoja mama in Felix bosta čez dva tedna prišla v Avstralijo. Že kar nekaj časa nazaj smo se dogovorili, da te presenetimo za rojstni dan. To sta dve povratni karti proti Sidneyu. Odpotovala bi takoj po koncu šole in tam ostala en mesec v moji hiši, ki sem jo podedoval po avtomobilski nesreči." ji je pojasnil. Pogledala je karti in njega, nato pa mu planila v objem. "Hvala ti." je zamrmrala. "Zate vse." ji je odgovoril in jo držal v objemu. "Povedati moram teti in stricu. In Samu... mislim, da mu to ne bo preveč ušeč." je zaskrbljeno rekla. "S Trudy in Bertom je že dogovorjeno, Sam pa tudi ne bo imel proti, da želiš videti mamo." Nasmehnil se je, Blair pa še vedno ni bila prepričana. "Ne bo bil srečen, da greva midva sama v Avstralijo. Mislim, da je že tako ne verjame čisto, da sva le prijatelja." je rekla zaskrbljeno in rahlo zardela. "Karti sta tvoji, še vedno lahko drugo daš Samu..." je rekel Alex in hitro je odkimala. "Seveda ne! Potrebujem svojega osebnega vodiča po Sidneyu!" je rekla nasmejano in Alexu je odleglo. "S Samom se bom že pogovorila."
Kar naenkrat sta zaslišala zvoke iz stopnic. Spogledala sta se. "Trudy!" sta oba zašepetala. "Hitro, skrij se!" je rekla Blair in ga skrila v omaro, pred tem pa iz nje potegnila prvo oblačilo, ki ji je padlo pod roke. Omaro je zaprla ravno pravi čas, saj je Trudy že potrkala in odprla vrata. "Vse najboljše ljubica! Slišala sem, da si se že zbudila." V rokah je nosila pladenj z zajtrkom. "Najlepša hvala Trudy!" je vzkliknila Blair in jo objela. "Me veseli, da boš oblekla oblekico. Mislim, da sem te v krilu vse skupaj videla dvakrat! Pa tako ti pristaja!" je rekla Trudy in pomignila proti obleki, ki jo je v rokah držala Blair. Blair, ki prej sploh ni videla kaj je vzela iz omare, je presenečena pogledala modro obleko, ki ji je visela čez roko. "Preobleci se in se najej, potem pa pridi dol. Darilo imava zate!" je rekla Trudy. Blair je prikimala in se nasmehnila, Trudy pa je odšla.
Ko je zaprla vrata se je Blair zrušila na posteljo. "To je bilo pa za las." je rekla in se zasmejala, nato pa odprla omaro. Alex je stopil ven. Spogledala sta se in planila v smeh. "Me veseli, da boš oblekla oblekico." je Alex ponovil za Trudy in Blair ga je v šali narahlo boksnila v trebuh, se je zasmejal še bolj. Vzela je blazino in jo vrgla vanj, nato pa odšla v kopalnico, da se preobleče.

Alex se je vrgel na njeno posteljo in se smejal. Dokler se je ona preoblačila si je ogledoval album s fotografijami, ki jih je posnela v New Yorku. Čez nekaj časa je prišla ven iz kopalnice in ga prosila, da ji zapne obleko. Nato ji je zapel še novo zapestnico, za tem pa sta skupaj pojedla zajtrk. Trudy je seveda pripravila toliko hrane, da je Blair sama ne bi pojedla niti v dveh dneh. "Pridem pozvonit?" je vprašal Alex, ko sta končala. Pokimala je in splezal je skozi okno. Motor je pripeljal pred hišo in pozvonil pri vhodu. Sekundo za tem mu je že odprla vrata. "Dobro jutro!" je veselo pozdravil in pomežiknil Blair, ko je vstopil. Trudy ga je takoj povabila v kuhinjo in na mizo prinesla sok ter piškote. Ko je v kuhinjo prišel še Bert je iz omare vzela veliko vrečko in mu jo dala v roke. "Vse najboljše. Upam, da bosta uživala v Avstraliji." je rekel Bert in ji podal darilo. Blair se je zahvalila in odprla vrečko. "Jessica in Alex sta jih izbrala. Zdelo se nam je, da jih boš potrebovala na potovanju." je rekla Trudy, ko je ven povlekla kopalke. "Čudovite so!" je vzkliknila in vse skupaj objela. V vrečki je našla še novo brisačo za na plažo s cvetličnim motivom. Darila je odnesla v sobo, nato pa se pridružila ostalim za mizo. Jedli so piškote, se smejali in pogovarjali, dokler ni prišel čas, da sta Alex in Blair odšla v šolo.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now