22. Poglavje

427 44 7
                                    

"Kam greva pa zdaj?" je vprašala Blair, ko je sedla za njim na motor. "Nekam kjer boš zagotovo uživala." Speljal je in trdno se ga je oklenila.
Ustavila sta pred ogromno staro stavbo in Blair je očarano zajela sapo. "Trudy je povedala, da si prebrala že vse knjige, ki si jih prinesla s sabo, šolska knjižnica pa nima ravno velike izbire. Pomislil sem, da bi želela obiskati večjo knjižnico." je rekel Alex in Blair ga je hvaležno objela. Veselo je stekla proti vratom. Pomislil je, da izgleda kot otrok, ko vidi trgovino z igračami. Nasmehnil se je in ji počasi sledil.
Blair se je sprehajala med policami in nabirala knjige, Alex pa jo je opazoval iz naslanjača. "Kaj še nimaš dovolj?" se je zasmejal, ko je prinesla že drugi kup knjig. "Ne pozabi, da sva prišla z motorjem." "Če so mi pa vse ušeč! In bog ve kdaj bom naslednič prišla sem..." je zavzdihnila. "Kadarkoli boš želela. Samo reci, pa te zapeljem. Ampak le pod pogojem, da vzameš pol toliko knjig kot si jih trenutno nabrala. Nimava jih kam dati." Pokimala je vzela polovico knjig ter odšla k pultu knjižnice. Alex jo je šel počakat k motorju. Ko je prišla, sta knjige pospravila v prtljažnik pod sedežem.
"Uganeš kam greva zdaj?" Zmajala je z glavo. "Nikoli ne bi ugotovila, da greva na torto in v knjižnico. Sploh se ne bom trudila ugibati kje je najina naslednja postaja." Zasmejal se je. "Tokrat greva peš." Začel je hoditi, Blair pa ga je le začudeno pogledala in mu brez besed sledila. Zavila sta po ozkih ulicah in prispela do trga. Nato sta nekaj minut hodila še po glavni ulici in se pogovarjala o pisanih hišah mimo katerih sta hodila. Nazadnje sta se ustavila pred majhnim kinom. "Predzadnja postaja!" je zaklical Alex in vstopil. Preden bi Blar lahko karkoli rekla je že kupil karti in pokovko, jo prijel za roko in povlekel v dvorano. Sedla sta na sredino in Alex se je zleknil na sedežu. "Že dve leti nisem bil v kinu." "Zakaj pa ne?" ga je vprašala. Skomignil je z rameni. "Nisem imel s kom iti. Sedeti sam v dvorani pa ni zabavno." Pokazal je naokoli sebe in Blair je opazila, da sta sama v dvorani.
Gledala sta komedijo in se umes obmetavala s pokovko. Film je trajal dve uri, ko se je končal pa sta pobrala vso pokovko, saj ju je varnostnik ob vratih grdo gledal. Med smehom sta zapustila dvorano in pokovko vrgla golobom, ki so postopali v ulici ob kinu.
"Kmalu se bo stemnilo. Trudy in tvojo babico bo skrbelo, če se ne vrneva." je rekla Blair, ko sta počasi spet hodila proti motorju. "Ne skrbi, moja babica je navajena, Trudy pa zagotovo ve, da si z mano. Če ne drugače, sta ji zagotovo povedali Jessica in Peggy. Čaka naju še zadnji postanek, potem pa se vrneva domov." Pokimala je in se nasmehnila. "Predvidevam, da mi spet ne boš povedal kam greva?" Zasmejal se in jo pocukal za kito. "Tvoja predvidevanja so pravilna." Blair je le zavila z očmi in zasmejal se je še bolj. "Prav smešno je videti, kako te presenečenja živcerajo." "Ko je moja mama pripravila takoimenovana presenečenja, je šlo vedno kaj narobe. Enkrat bi skoraj zažgala stanovanje." mu je odgovorila in planila sta v smeh. "No zagotavljam ti, da tokrat ne bo požara." Je rekel in ji pomežiknil. "Sva že tu. Najboljša pica v okolici ene ure vožnje. Verjemi, raziskal sem čisto vse." je rekel in odprl vrata picerije.
Naročila sta dve pici. Blair je pojedla le polovico ene, vedno lačni Alex pa je zmazal svojo, nato pa še polovico njene. "Moram priznati, da je ta pica še boljša od tiste v New Yorku." je rekla Blair, Alex pa je poznavalsko kimal. Ko sta končala, sta se po ulicah vrnila pred knjižnico, kjer sta pustila motor.
Domov sta se vrnila tik pred sončnim zahodom in na pragu ju je pričakala zaskrbljena Trudy. "Morala bi vsaj sporočiti kje si! Sploh ne veš kako me je skrbelo!" se je jezila, dokler je ni utišal Bert. "Trudy vse je vredu. Pojdi noter, Alex mora domov." Pokimal je otrokoma in ženo odpeljal noter.
"Hvala ti Alex, čudovit dan sem imela." je rekla Blair, vzela knjige iz prtljažnika in ga objela. Alexu je bilo rahlo nerodno. "Ni za kaj, se vidiva jutri." je rekel in odpeljal.
Blair je stala med vrati in gledala za njim. Spraševala se je kaj pomeni ljubosumje, ki se je je polastilo, ko je Alex govoril z Ester. Morda je bilo krivo to, da je prvič videla Alexa prostovoljno govoriti z drugimi ljudmi svoje starosti? Sploh ni želela pomisliti na kaj drugega, saj bi to utegnilo spremeniti njuno prijateljstvo.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now