29. Poglavje

389 37 2
                                    

Nekaj mesecev pozneje je skupinica prijateljev sedela na šolskem igrišču. "Še dva tedna do konca pouka!" je vzkliknila Peggy in Blair je zasanjano pokimala. "Ne morem verjeti, da smo že sredi junija... Zdi se mi kot da sem šele včeraj prišla sem." Jessica, ki je sedela v Mikovem naročju se je nasmejala. "Mi smo vsekakor srečni, da si prišla." Družba je pokimala in začela veselo kramljati o dogodkih v preteklem šolskem letu. "O čem teče tema?" je vprašal Alex, ki se jim je ravnokar pridružil. "O šolskem letu. Kaj pa je tebi ostalo v spominu?" ga je vprašala Sandy in mu poleg sebe spraznila prostor na klopici. Alex se je zasmejal in sedel. "Dan, ko sem pred šolo pobral premočenega zlatega prinašalca." je rekel in se zasmejal. V smeh je planila tudi Blair in vsi so ju začudeno gledali. "Alex, vitez na črnem motorju..." Gledala sta se in se smejala. Zdelo se je kot, da se je čas ustavil in sta oba potopljena v spomine za katere nihče ne ve. To ni bilo všeč ljubosumni Sandy in takoj je se je morala vmešati. "Blair, kako pa je kaj Sam?" je rekla in se osladno nasmehnila. Blair in Alex sta se hitro prebudila v realnost. "Super je. Popoldne greva v kino." je odgovorila in se ji prisiljeno nasmehnila. Vedela je, da je Sandy Alex všeč, prav tako pa je vedela, da Alexu ni prav dosti mar zanjo. "Hej, Blair, kmalu imaš rojstni dan!" se je kar naenkrat spomnila Jessica. Blair je rahlo zardela, Alex pa je pokimal. "Petnajtega junija." je dodal. "Saj ni važno, nikoli ne praznujem." je rekla še vedno rdeča Blair. "Letos ga moraš!" je vzkliknila Jessica. "Raje ne... Sploh pa, to je že čez štiri dni." je zamomljala Blair, a Jessica se ni dala."Še en razlog več, da začnemo s pripravami! Daj no, še nekaj česar se lahko veselimo pred koncem šole!" Nazadnje se je Blair udala in prikimala. "Pa naj bo. Samo prej moram vprašati Trudy." Jessica je veselo vzklinila, nato pa začela brezkončno čvekati in naštevati kaj vse potrebujejo. "A greva domov?" je Alex prišepnil Blair, ki se je kislo smejala med poslušanjem Jessicinega nakladanja. Pokimala je in vstala. "Midva žal morava iti. Pomagati moram Trudy." je rekla in pomahala družbi. "Ti sporočim kaj bo Trudy rekla glede zabave!" je zaklicala Jessici, nato pa sta odšla.

"Se ti res mudi domov ali greva k jezeru?" jo je vprašal, ko sta sedla na motor. "Mudi se mi samo stran od tu." je rekla v smehu. Nasmehnil se je tudi on in pokimal. Nekaj minut pozneje sta že sedela na skali ob jezeru in noge namakala v toplo vodo. "Zakaj ne maraš rojstnih dni?" jo je vprašal Alex. Zavzdihnila je. "Mama je večkrat zamešala datume in mi darilo vedno dala pred ali pa po rojstnem dnevu. Nikoli ga nisem praznovala, saj nisem imela časa, če pa sva ga praznovali z mamo, sva torto vedno jedli nekaj dni prej ali pa pozneje." Alex je zmajal z glavo. "Torej bo letos to treba popraviti." je rekel in se nasmehnil. Skomignila je z rameni in ga poškropila z jezersko vodo. Oba sta planila v smeh in se začela škropiti. Pol ure pozneje sta bila oba premočena. "Trudy bo znorela." se je zasmejala Blair, Alex pa je prikimal. "Greva najprej k meni, da se posušiva?" Blair ga je hvaležno pogledala in veselo pokimala. Kolikor je bilo mogoče sta si ožela obleke, nato pa se odpeljala.

Parkirala sta v garaži, nato pa se zmuznila v Alexovo sobo, da ju babica ne bi videla. Alex se je preoblekel v suha oblačila, Blair pa je posodil svojo majico. V kopalnici si je s fenom posušila lase, nato pa sta sedla na posteljo in gledala film. Šele na polovici filma se je spomnila na zmenek. "Čez 5 minut bi pome moral priti Sam!" je kar naenkrat vzkliknila in v roke prijela telefon. "Te odpeljem domov?" se je ponudil Alex. Blair je pogledala od telefona k Alexu in nato spet v telefon. Poklicala je Sama. "Oprosti Sam, nekaj je prišlo umes, bi lahko kino prestavila na jutri?" je rekla takoj po pozdravih.

Stopila je do okna in se pogovarjala, Alex pa je prekinil film in čakal, da konča. Vesel je bil, da je želela ostati z njim in upal je, da Sam ne bo imel nič proti. Ko je končala s pogovorom je nasmejana sedla na posteljo. "Si za maraton filmov?" je vprašala in v odgovor se je zasmejal. "Še vprašaš?" Cel popoldne sta gledala filme in jedla krofe, ki jih je spekla Alexova babica. Med zadnjim filmom je Blair zaspala naslonjena na Alexovo ramo. Ko se je prebudila se je že večerilo, zato se je preoblekla, nato pa jo je Alex odpeljal domov.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now