0 • "de terugkeer"

1K 59 0
                                    

Vragen over dit hoofdstuk worden niet beantwoord, aangezien alles duidelijk in DEEL 1 - DE TERUGKEER staat. Dit is enkel een korte samenvatting ter opfrissing.

Gabrielle de la Roche verhuist van Californië naar New York nadat ze is toegelaten aan de universiteit van Columbia. Op het vliegtuig leert ze Bobby McGee kennen, een ambitieuze zakenman die plannen heeft om het Witte Huis te bestormen. Gael voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot hem, maar ze verliezen elkaar uit het oog. Na toevallige ontmoetingen in een bar en een boekenwinkel, neemt Bobby haar mee uiteten en beginnen de twee een soort van relatie: het is een relatie, maar Gael, die bang is van haar eigen gevoelens, wilt het zo niet noemen. Na twee jaar is voor Bobby de maat vol: hij staat erop dat ze zijn ouders ontmoet (hij is namelijk een stuk ouder) en dat ze hun relatie officieel maken. Gael voelt zich aangevallen, schopt Bobby haar appartement uit en vlucht terug naar Monterey in Californië, waar ze is opgegroeid.

Terug in Californië loopt Gael bijna onmiddellijk Caleb Moreno tegen het lijf, de lokale vrouwenversierder van het schiereiland die al jaren geleden zijn zinnen heeft gezet op de rebelse Gael, die hem hartgrondig haat. Caleb moet al zijn sluwheid gebruiken om Gael te strikken voor een etentje, maar slaagt erin om een hele andere kant van hem te laten zien aan Gael, bij wie de haatgevoelens langzaam afnemen.

Voor Caleb de kans heeft om verder te gaan, komt Bobby aan in Monterey met maar één boodschap: hij kan Gabrielle niet vergeten en wilt haar terug, koste wat kost. Caleb is woedend en ziet met lede ogen aan hoe de relatie van Gael en Bobby zich verder ontwikkelt. Gael wordt overspoeld door twijfels.

Tijdens de bruiloft van Chris, de broer van Gael, kan Caleb zich niet meer inhouden. Tijdens een dans met Gael sleurt hij haar mee en kust hij haar passioneel. Bij Gael worden wilde gevoelens wakker: deze passie heeft ze nog nooit gevoeld, zelfs bij haar vriend Bobby niet. Verschrikt maakt Gael zich los en vlucht weg. Ze bezat zich met champagne en uiteindelijk is het Bobby die haar naar de hotelkamer weet te loodsen.

De volgende ochtend krijgt Gael een werkaanbieding als editorial assistent bij een bekende uitgeverij in New York. Zonder te aarzelen stemt ze in. Eenmaal terug in New York trekt ze in bij Bobby, die maar al te blij is met de volgende stap in hun relatie.

Alles gaat prima, totdat Gael voor haar werk naar San Francisco moet. Tijdens een ontmoeting met haar broer, die werkt voor een advocatenbureau in Frisco, komt ze Caleb terug tegen. Chris wordt weggebeld voor zijn werk en het is aan Caleb om Gael veilig terug naar hotel te brengen. De twee belanden samen in bed.

Terug in New York wacht Bobby haar op en Gael is overmand door schuldgevoelens: wat heeft ze gedaan? Ze heeft Bobby - haar eerste liefde, de man waarmee ze zichzelf oud ziet worden - bedrogen. Als Gael en Bobby naar Gaels ouders in Californië gaan, weet Caleb Gael te sms'en en stelt hij voor om samen een hotelkamer te boeken. Gael kan niet nee zeggen: ze kan de passie en wildheid die Caleb bij haar losmaakt niet negeren. Het is het begin van een stormachtige affaire.

In december vraagt Bobby Gael ten huwelijk en Gael stemt in, goed wetend dat Bobby beter verdient. Gael vlucht steeds vaker weg naar Caleb om te ontsnappen aan haar leven, dat haar steeds meer en meer begint te verstikken. Ze leidt een leven vol luxe, is verloofd met één van de rijkste mannen van het land, is bezig met het plannen van een grootste bruiloft die meer dan achthonderd gasten zal bevatten en maakt promotie op haar werk waardoor ze regelmatig naar Frankrijk reist. Maar toch is ze niet gelukkig.

Telkens opnieuw probeert Gael nee te zeggen tegen Caleb, goed wetend dat ze haar relatie met Bobby telkens opnieuw op het spel zet, maar ze slaagt er nooit in. Caleb weet al haar excuses weg te kussen. Pas als Gael na een dronken nacht wakker wordt naast Caleb en een beha aantreft die niet van haar is, maar toebehoort aan één van Calebs vele veroveringen, komt Gael eindelijk tot zinnen en verlaat Caleb voor de eerste keer. Haar huwelijk komt eraan, er moet een huwelijkscontract worden getekend, Gael en Bobby kopen samen een huis in een rustige voorstad van New York ... Ook Gaels werk slurpt veel van haar tijd op en Bobby's politieke carrière gaat langzaam van de grond. Gael wordt meegesleept in een wereld van macht en intriges en wat haar het meeste stoort is dat ze er zelf voor gekozen heeft: dit is een leven waar ze haar hele jeugd tegen heeft gerebelleerd. Ondanks haar afkeer houdt ze zielsveel van Bobby. De liefde tussen Bobby en Gael wordt terug stevig aangewakkerd in de zomermaanden, totdat Gael een weekje op bezoek gaat naar haar broer in Californië om te ontstressen van het werk en de huwelijksvoorbereidingen.

Op de laatste dag van Gaels bezoek duikt Caleb op, die Gael smeekt om de verloving te verbreken. Jammer genoeg voor Caleb hapt Gael net niet toe en slaat hem recht in zijn gezicht, voor ze woedend wegrijdt. Op hetzelfde moment krijgt Bobby bezoek in Washington D.C. van de privédetective die hij van zijn vader in de arm heeft moeten nemen. Die detective vertelt hem dat Gabrielle al meer dan acht maanden een affaire heeft met Caleb Moreno. Die affaire heeft de privédetective goed weten te documenteren. Bobby eist dat al het bewijsmateriaal wordt vernietigd en legt beslag op de dossiers van Gabrielle de la Roche en Caleb Moreno. De detective is stomverbaasd als hij te horen krijgt dat Bobby op de hoogte was van de affaire van zijn verloofde.

Als Bobby terug gaat naar New York, treft hij een hartgebroken Gael aan. Zijn verloofde gescheurd door haar eigen gevoelens en smeekt Bobby om haar nooit te verlaten. Bobby slaat zijn armen rond Gabrielle en antwoordt: "Nooit."

De Verbintenis | ✔️ (DE OVERGAVE #2)Where stories live. Discover now