27 • woensdag 12 juni 2013

841 49 51
                                    

       

Vanuit het landhuis van de Vanderbeeks, dat baadde in het zonlicht, weerklonk geroezemoes en het getinkel van champagneglazen. De Vanderbeeks hadden een fundraiser voor één van hun vele stichtingen georganiseerd en de elite van de politieke en economische wereld was hier aanwezig.

Gael stond op het ruime terras, omringd door verschillende vrouwen die een gesprek voerden over de nieuwste yogatrend. Naast haar stond Peggy Hoffman, de enige vrouw die Gael een beetje kende. In de afgelopen maanden waren de Hoffmans bijna elke week komen eten. Trent Hoffman was een ex-studiegenoot van Bobby en diens beste vriend.

Het glas bruiswater in Gaels hand was ijskoud en Gael was blij met de afkoeling. De zuidenwind speelde met de zoom van haar perzikkleurige avondjurk en woei tegen haar naakte schouders. Zuinig nam Gael een slokje water en streek de jurk glad over haar buik, die prominent aanwezig was.

"Doe jij eigenlijk aan zwangerschapsyoga?" vroeg Peggy. Haar blonde haren waren opgestoken en georgette-jurk die ze droeg, met een drukke bloemenprint, verborg haar zwangerschap. Peggy was bijna gelijktijdig met Gael zwanger geraakt en Gael was stiekem erg blij met dat feit.

Gael schudde haar hoofd. "Nee," gaf Gael eerlijk toe. "Ik heb van mijn leven nog nooit yoga gedaan."

Onmiddellijk barstte tussen de vrouwen een hevige discussie rond. "Maar lieverd, yoga heeft zoveel voordelen," zei mevrouw Vanderbeek, de tweede vrouw van senator Vanderbeek, serieus tegen Gael. Ruth Vanderbeek was in een vorig leven een bekende Hollywoodactrice geweest, maar had met plezier haar tanende carrière opgegeven om in het huwelijksbootje te stappen met de steenrijke Amos Vanderbeek.

"Ik probeer een beetje te hardlopen," verdedigde Gael zichzelf, maar Ruth Vanderbeek tuitte haar roodgestifte lippen, waardoor de rimpels rond haar mond extra in de verf werden gezet. "Yoga heeft mijn leven gered," vertrouwde Ruth haar toe. "Een betere ademhaling, een leniger lichaam, de voordelen zijn eindeloos."

Naast Ruth knikte Peggy, die haar donkerbruine ogen op Gael gericht hield. "Dat klopt, Gael. Het zorgt voor minder stress in het lichaam, waardoor er meer zuurstof naar de hersenen kan worden getransporteerd. En de ademhalingstechnieken die ze je aanleren, helpen je bij de bevalling."

Gael trok één wenkbrauw op. "Aangezien ik nog altijd op twee benen sta, scheelt er niets met mijn ademhaling."

Peggy nam Gaels arm vast. "Morgen heb ik mijn derde les. Waarom kom je anders niet mee? Dan kan je het proberen en ben ik niet alleen." De onschuldige bruine kijkers, die Gael om de één of andere reden deden denken aan de ogen van haar beste vriendin Amy, lieten Gael zwichten.

"Oké, ik kom met je mee. Maar ik ga wel de hele les klagen," waarschuwde Gael Peggy, voordat ze haar lege glas op het dienblad van een voorbijlopende ober plaatste.

Opgetogen klapte Peggy in haar handen. "Perfect! En blijkbaar zorgt yoga voor sterke onderste buikspieren, zei mijn gynaecoloog, wat alleen maar helpt op de bevallingstafel."

Grijnzend schudde Gael haar hoofd. "Ik dacht dat allemaal natuurlijk ging?" vroeg ze grappend. Ruth Vanderbeek nam een slokje champagne. "Geloof me, Gabrielle, zodra je het geprobeerd hebt, wil je niets anders meer. Het zorgt voor een innerlijke rust," zei Ruth, die Gael doordringend aankeek met haar mistgrijze ogen. "En daarbij, het doet wonderen voor je lenigheid en de beheersing van je spieren. Je man zal in ieder geval niet klagen." De ogen van Ruth dwaalden naar een punt over Gaels schouder.

"Oh?" vroeg Gael, die één wenkbrauw optrok en haar hoofd omdraaide.

Aan de rand van het zwembad stond Bobby te praten met senator Vanderbeek, die een serieus gezicht trok. Het lichtblauwe Italiaanse maatpak stond Bobby extra goed en Gael voelde hoe haar onderste buikspieren zelfs zonder yogalessen samentrokken. Zijn blonde haren waren kortgeknipt en zijn blauwe ogen stonden ernstig, hoewel de lichtvlekjes niet volledig waren verdrongen.

De Verbintenis | ✔️ (DE OVERGAVE #2)Where stories live. Discover now