5 • vrijdag 21 september 2012

915 67 60
                                    

De gasten begonnen langzaam binnen te druppelen op het terras. De zon stond hoog aan de hemel en Oscar had zijn checklist in zijn handen. Scarlett, gekleed in een donkerblauw kostuum dat perfect aansloot, nam de namen van de gasten op en dirigeerde hen naar hun plaats.

Met een grote frons beende Madeline, gekleed in een wijnrode satijnen jurk met vlindermouwen, op Oscar af.

"Oscar," snauwde ze, terwijl ze de aandrang moest bevechten om de jongen met zijn oor naar de zijkant te sleuren en hem te mantel uit te vegen.

"Waar is Gabrielle?" vroeg Madeline, wiens lippen een dunne lijn waren geworden. "Clara en Arabella weten niet waar ze is. Niemand is in de bruidssuite en heeft haar vandaag al gezien. Ook Marion is nergens te vinden. En ook mijn zoon, Christopher, is al de hele dag spoorloos!"

Oscar keek op zijn horloge. "Normaal gezien zijn de bruidsfoto's net genomen," zei hij, met opeengeklemde kaken.

Madelines ogen werden groter en vlamden op. "Bruidsfoto's? Die werden pas genomen na de ceremonie. Het brengt ongeluk als Bobby Gael voor de ceremonie ziet!"

De impuls om met zijn ogen te rollen, kon Oscar niet helemaal onderdrukken. "Madeline, ga zitten en geniet van de dag. Er zijn een paar laatste wijzigingen aangebracht door de bruid zelf. Alles loopt op rolletjes."

Voordat Madeline kon protesteren, begon de muziek te spelen. Oscar glimlachte en wees haar plaats aan, naast een lege stoel waar haar man Arthur zal zitten. Met ogen die konden doden, ging Madeline elegant neerzitten. Naast haar zat Lorelei, die bemoedigend naar haar schoonmoeder glimlachte en in haar hand kneep.

Een paar rijen verder kreeg Amy een naar voorgevoel. De ceremonie was al bijna met een uur vertraagd en het gezicht van Madeline sprak boekdelen. Ook Bobby stond niet bij het altaar en schitterde door afwezigheid, terwijl zijn getuige zenuwachtig heen en weer keek.

Wat als er één van de hoofdpersonages ontbrak? Wat als Gael op het allerlaatste moment twijfels had gekregen? Wat als iemand Gael had weten te overtuigen om samen met hem weg te lopen?

De vingers van Amy vochten met de zachte stof van haar lichtgroene gedrapeerde jurk met één schouder.

Haar vermoedens waren eind augustus, die laatste keer dat ze Gabrielle had gezien voordat ze haar beste vriendin had achtergelaten bij Caleb Moreno, eindelijk bevestigd. Amy wist niet hoe lang Gael al een affaire had met Caleb Moreno, maar haar vermoedens waren in februari begonnen en steeds sterker geworden. Amy was gaan letten hoe Caleb en Gael zich tegenover elkaar gedroegen op zeldzame momenten dat die twee in dezelfde kamer waren.

Gabrielle de la Roche had Caleb Moreno gehaat sinds ze hem had ontmoet, meer dan vier jaar geleden. Amy wist dat Caleb onmiddellijk zijn hart aan Gael had verpand zodra hij haar had gezien, maar Gael moest niets weten van Moreno, die ze standaard een omhooggevallen dekhengst zonder een greintje verstand noemde. Pas vorig jaar, toen Gael onverwachts was teruggekomen naar Californië, had Amy de aantrekkingskracht tussen die twee opgemerkt. Gabrielle, koppig als altijd, had zich hevig verzet en Amy begon zich af te vragen of alles anders zou zijn gelopen als Gabrielle toen eerlijk tegen zichzelf was geweest.

Maar blijkbaar had Gabrielle, op het laatste nippertje, haar hersens gebruikt en was er met Caleb vandoor gegaan. Amy schudde haar hoofd. Dit had ze eigenlijk kunnen voorspellen. Het was typisch Gabrielle om elke keer iets roekeloos en onbezonnen te doen elke keer als ze daar de kans toe deed. Van een huwelijk dat zo in een chique magazine kon poseren, weglopen, hand in hand met een even roekeloze losbol, paste perfect in dat plaatje. Dat de president aanwezig was – Amy had Ethan moeten tegenhouden om geen handtekening te gaan vragen – kon haar beste vriendin niets schelen.

De Verbintenis | ✔️ (DE OVERGAVE #2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu