Cap 25. Uneori doare să fii singură și în liniște

12.6K 748 115
                                    


,, Uneori doare să fii singură și în liniște."

Peste două săptămâni *

Ajung acasă obosită, ca de fiecare dată de o lună și intru în casă. Ca de obicei, cei doi mă așteaptă cu mâinile în sân și privindu-mă dezamăgiți.

- Unde ai fost ? Mă întreabă tata.

- Nici nu ai intrat bine în casă că deja ai umplut încăperea cu duhoarea de țigară. Îmi spune mama.

- Am fost la un club. Le spun fără să îi privesc.

- Clubul este casa ta ? Copii normali, după școală revin acasă, nu se duc la club ! Îmi spune tata.

- Eh... sunt eu copil mai special. Spun în timp ce mă descalț.

- Iar ai luat azi notă mică la matematică ? Tu nu crezi că nouă ne este rușine să primim de fiecare dată telefoane de la profesorii tăi prin care ne spun că iar nu ai învățat lecția ? Că ești singura care a luat o notă mică la cine știe ce test ? Chiar vreai să ajungi o amărătă de menajeră ? Îmi spune mama iritată.

- Știu ce fac, nu vă mai băgați.

- De ce nu vrei să înveți, hum ?

- Dacă promit că o să învăț, mă lăsați în pace ? Nu am chef să fiu certată în fiecare seară de voi pe tema asta. Cedez obosită.

- Dacă promiți că o să înveți și că o să-i accepți ajutorul lui Andreas, noi promitem că te lăsăm în pace.

- Atunci promit. Spun și urc scările.

Chiar mi s-a luat să fiu de fiecare dată certată de ei. Poate că dacă o să iau școală mai în serios, o să mă lase în pace, și cine știe ? Poate chiar nu o să-mi mai vorbească. Ar fii minunat.





[...]




Astăzi este sâmbăta. Fără școală, fără muncă. Adică, barul este deschid sâmbăta și duminica, dar nu vreau să muncesc și în Weekend.

Este ora nouă treizeci, iar eu abia ce m-am trezit. Cobor amețită din pat și intru în baie pentru a-mi putea face un duș rapid și cald.

Azi am de gând să stau toată ziua în pat și să mă uit la serialul meu preferat. Skam. Nu doar pentru că sunt înnebunită de așa zișii William și Chris, dar în mod special, ador relația de prietenie între fete. Mereu unite și gata să ajute oricând una pe cealalaltă. Cred că te liniștește faptul de a te gândi că cuiva chiar îi pasă de tine...

Cred că mai târziu o să vină Andreas până la mine ca să învățăm la matematică. Nu e... mirobolant ? O să-mi pierd timpul învățând despre cifre în loc să mă uit la serial ! Am un așa entuziazm eșuat în mine încât mă uimește și pe mine.

După ce am terminat de făcut baie, mă usuc complet și mă îmbrac într-o pereche de blugi scurți, negri și un maieu alb. Îmi iau ghetele de cameră pufoase și albe în picioare după care îmi aranjez părul.
După ce termin și cu asta, îmi iau laptop-ul și mă pun în pat sub pătura moale și groasă. Gata pentru un maraton de seriale.

****

Sunt întreruptă din vizionare din cauza cuiva ce îmi bate la ușă. Mă uit la ceas și observ că este cinci și zece minute. Nici nu am văzut cum a trecut timpul.

Linnea //2017Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum