Cap 53. Îți place Ed Sheeran ?

9.6K 645 87
                                    


,, Îți place Ed Sheeran ? "

— Nu pot să cred, nu pot să cred, NU POT SĂ CRED ! Țip eu țopăind fericită în timp ce-l strâng în brațe.

     Șatenul meu cu ochi verzi a venit la mine ! Fratele meu din altă mamă chiar a venit la mine ! Oh, Doamne, cred că o să leșin de fericire !

      — Aii... dulceața inimii mele, mă sărută el pe cap.

     — Nu credeam că o să te văd prea curând ! Ce faci aici ? Îl întreb entuziasmată.

      — Crezi că aș putea lipsi de la ziua surorii mele ? Cum aș putea ? Plus de asta, optisprezece ani ! Este ceva special, iar eu sunt aici ca să te împiedic din a sta toată ziua în pat uitându-te la seriale cum faci tu de obicei de aniversarea ta.

      — Păi și tatăl tău ?

   Acesta chicotește

      — Îți transmite la mulți ani. Ia să te văd, rupe el îmbrățișarea și face un pas în spate în timp ce mă ține de mână. La fel de frumoasă ca întodeauna, dar... ce s-a întâmplat cu piciorul tău ?

      — Nu este nimic grav. Îl asigur eu. Mi l-am luxat acum câteva zile și se pare că o să trebuiască să port acest bandaj chiar și de ziua mea.

       — Hmm... atunci presupun că o să te car mai mult în spate. Ascultă, te duci sus, te îmbraci frumos după care ieșim amândoi în oraș să sărbătorim. Bine ? Mă întreabă zâmbind.

      — Păi să-l refuz eu pe fratele meu ? Îl sărut eu pe obraz. Hai, intră. Sunt sigură că ai mei o să fie încântați să te vadă !

    Îl trag după mine până în bucătărie unde mama taie câteva legume, iar tata încearcă să o ajute.

      — Uitați pe cine am eu aici ! Le atrag atenția la fel de entuziasmată.

    Aceștea își întorc privirea în spre mine și când îl observă pe Dimitri ce are acelaș zâmbet perfect ca din todeauna, fața lor se iluminează și se aproprie pentru a-l putea îmbrățișa.

      — Dimitri, dragule, ce plăcere să te revăd ! Îi spune mama.

      — Într-adevăr, fiule ! Mereu o plăcere să-l vedem pe marele star, tata îl ciufuli.

— Bucuros să vă revăd. Mă gândeam că fiica dumneavoastră o să-și irosească ziua de naștere stând toată ziua în pat așa că am venit s-o salvez, chicotește el.

— Sau ce a mai rămas din ea, îi spune mama la fel de amuzată. Leneșa asta a dormit până la ora asta !

Dimitri mijește ochii la mama după care își întoarce privirea spre mine și mă privește printre gene. Eu îmi unesc buzele într-o linie dreaptă încercând să nu pufnesc în râs din cauza expresiei sale de pe față. Decid să-l las cu ai mei și s-o tulesc sus. Bineînțeles, șchiopătând.
Ajunsă în camera mea, îmi iau repede o pereche de pantaloni scurți, un maieu alb, tenișii albi în picioare - singuri care nu mă strâng la picior - îmi ciufulesc puțin părul după care intru în baie să-mi fac un machiaj simplu și cât mai rapid. După ce termin, îmi iau șapca albă în cap și cobor jos. Acolo îi văd pe ai mei râzând cu Dimitri. Eu mă pun în spatele prietenului meu și îmi pun mâinile pe umerii săi. Acesta își întoarce privirea în spre mine, iar zâmbetul lui larg apare din nou.

— Sunt gata !

— Atunci să mergem, se ridică el de pe scaun. Mi-a fâcut plăcere să vă revăd. Tata vă trimite salutări !

Linnea //2017Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum