I. Reven má novú mŕtvolku

2.9K 177 114
                                    

Okolo dvoch chlapcov sa vytvoril celkom pekný dav. Do skupinky zvedavcov patria aj dve učiteľky, ktorým je zjavne úplne ukradnuté, žeby si tí chalani mohli vybiť všetky zuby. Čo ich už len do toho? Nech si riešia svoje problémy ručne a stručne. Normálne by to nezaujímalo ani mňa. Ak by nešlo o tú dvojicu chalanov, o ktorú ide.

Daryl Tammer je vysoký devätnásťročný chalan s plavými vlasmi, ktoré prechádzajú do hnedej, takže hniezdo na jeho hlave vyzerá ako miestami zhnité seno. Alebo proste ako vlasy, z ktorých slnko vytiahlo farbu. No to prvé prirovnanie mám radšej.

Ah, a ten druhý. To je Castor Walters, rovnako vysoký, no s dvakrát takými svalmi a ešte vražednejšími očami. Dvaja dospelí „muži." Milujúci bitky na stávky.

Nejde o nič nevídané, určite nie na našom školskom dvore. Bitky za peniaze sú samozrejmosťou, lenže títo dvaja sú najlepší kamoši odkedy ich poznám a to je naozaj dávno.

Tieto bitky sa odohrávajú každý týždeň raz, v piatok o pol druhej poobede na zadnom dvore. Zúčastniť sa môžu len chalani z najvyššieho ročníka a poprípade baby, ak majú dosť odvahy. Majú desať minút na to, aby toho druhého hodili o zem, alebo vystrčili z kriedového kruhu na asfalte. Môžu používať len vlastné telo, žiadne zbrane, tobôž nie nožíky či kamene. Diváci vsadia nejaké peniaze na to, kto vyhrá. Podľa toho, kto zápasí sa určuje aký násobok dostanú späť, ak tipovali správne. Víťazní súťažiaci dostane štyridsať percent z pozbieraných peňazí a ten druhý môže odísť s modrinami.

Ale čo sa tejto dvojky týka, robia to vskutku prešibane. Neoplatí sa na nich staviť, pretože si vyhliadnu, na ktorého z nich stavili menej a zariadia, aby vyhral ten, aby ošklbali čo najviac ľudí. Získané peniaze si rozdelia na polovicu a kšeft je hotový. Prefíkaní bastardi.

A ja som samozrejme volavka.

„Daryl si včera narazil koleno, dnes nemá šancu," pošepnem babe vedľa mňa, ktorá vzápätí vloží svoje ušetrené vreckové na víťazstvo Castora. Trik nespočíva v tom, že každému poradím zle. To by mi už nikto neveril. Ide o to, aby stavilo čo najviac ľudí.

„Daryl sa včera naštval na Castora. Dnes ho zmláti," poviem ďalšiemu chalanovi.

Ide o to rozdeliť si sily. Povedať, kto urobil čo, no nevylúčiť pritom to druhé. Jednoduchá mágia, troška pozemskejšia než tá, ktorou by som tak rada disponovala.

Vrhnem očkom na chodník. Na víťazstvo Castora sa pozbieralo takmer päťdesiat dolárov. Na Daryla sotva dvadsať. Dnešný víťaz je jasný. A ja si budem vymáhať svojich päť dolárov. Najlepší spôsob ako si zarobiť a nenechať sa pri tom dokaličiť. Niežeby som už bola v ročníku, aby som mala právo na niečo podobné.

Ja sa vsádzania zdržím rovnako ako vždy. Nemám naň dôvod. Bitky týchto dvoch ma držia pri pravidelných príjmoch, ktoré mi vystačia na celý nasledujúci týždeň.

Chalan, ktorého dnes poverili úlohou rozhodcu, zapíska na píšťalku, ktorá prešla ústami deväťdesiatich deviatich percent školy. Nerátajú sa učitelia a podaktorí naškrobení žiaci, ktorí sa na zadný dvor ani nikdy nezatúlali.

Darylovi sa teatrálne podlomí koleno po prvých krokoch. S chalanmi som dopredu dohodnutá akých klamstiev sa držať. Následne zazrie po Castorovi. Je to dobrý herec.

Potom Castor vyrazí oproti nemu a očividne sa ho snaží kopnúť do toho kolena. Jeho pohyb je pomalý, Daryl ho chytí za nohu, potiahne za ňu a Castor sa zosype na zem. Postaví sa však skôr, ako stihne rozhodca odpískať, čiže ešte nie je koniec. Chvalabohu. To by bolo priveľmi rýchle.

KD: Bojovník budúcnosti ✔Where stories live. Discover now