LXI. Plachý dráčik

628 95 13
                                    

Splašene sa obzriem okolo seba. Moje posledné, chabé nádeje, že šlo len o sen sa rozprsknú ako črepiny rozbitej vázy. Ak by sa predo mnou dav nerozostúpil ako voda pred Mojžišom, nepohla by som sa. No Krotitelia predo mnou vytvoria cestičku priamo k čiernej vládkyni.

Zachytím, že niekto nesúhlasne zašomre, ale nestihnem jeho pohľad vyhľadať v dave. Postavím sa povedľa vládkyne, ktorá mi položí ťažkú ruku na plece. Dlhé prsty má zakončené nechtami s čiernym lakom. Na palci sa jej vyníma tetovanie hada, obkrúteného okolo jej prsta. Čierna kobra nebezpečne vyplazuje svoj jazyk.

„Camila," osloví ju modrý. „Mohla by si nás zaviesť do hlavnej budovy?"

Camila sa netvári dotknuto, že ju nevybrali kvôli rodinným vzťahom, ale mňa áno. No možno o celej veci vie viac, než my. „Rozchod," prikáže Camila obecenstvu a obráti sa k vládcom a nám. „Nasledujte ma."

Nerobí si nádeje, že ju dav skutočne poslúchne a začne sa cezeň predierať. Čierna vládkyňa ma tlačí pred sebou. Oči mi nervózne blúdia po dave, po zemi, všetkom, čo mi príde popod zrak.

Kým sa konečne dostaneme do hlavnej budovy, mám pocit, že sa zložím. Kolená sa mi trasú každou chvíľou viac a som neskonale vďačná za to, že si v hlavnej budove posadáme. Hoci na sebe cítim pohľad čiernej vládkyne.

„Takže..." Ako prvý sa ozve Daryl. „Prečo práve my?"

„Na tvojom mieste bola pôvodne Camila," odvetí modrý. „Ale nechceme teraz meniť hlavu Ostrova."

Naše pohľady zablúdia ku Camile, ktorá stojí pred dverami ako strážca. Na lícach jej vyskočí rumenec kvôli nečakanej a nepriamej pochvale.

„Takže tu vlastne nemusím byť," nadviaže Daryl.

„Oh, ale áno," skočí mu do reči červená. „My všetci sme si vybrali svojich favoritov. To, že si nebol prvou možnosťou, ešte neznamená, že si menejcenný."

Daryl pokrúti hlavou, Lorenzo sa prihlási o slovo. „Mali ste ale viac favoritov," podotkne. „Kto z nich zmizol?"

„Kráľovná Freya, Jacoby a Elba," odvetí čierna. „Viem, matematicky to nevychádza. To sú len traja, čiže ešte niekto by mal mať jedného v zálohe. Lenže moja voľba bola jasná."

Jej ťažká ruka opäť pristane na mojom pleci. Má ju snáď z olova?

„Nie som si istá, či chápem," začne Mishelle nesmelo. „Prečo my? Prečo ja?"

„To sa musíš pýtať?" začuduje sa hnedý. „Si mocná Mishelle!"

„Nie som plnoprávna Krotiteľka," pokračuje.

„To ja tiež nie," ozvem sa prekvapivo odvážne.

„Ale o tebe počul každý," namietne Mishelle a pozrie sa mi do očí. Áno, naozaj ich má červené. „Veľká Kynsley. Veľa farieb duše, premenlivý Reell. Mocná. Ale vieš kto som ja?"

„Nuž..." Darmo sa snažím skryť za oponou vlastných vlasov, jej pohľad ma prepaľuje ako oheň. „Asi nie."

„No vidíš."

„To však nič neznamená," namietne hnedý. „Mishelle je silná. Ovláda element ohňa ako nik iný. Vie dokonca tvoriť plamene, čo som ešte nikdy nevidel. A ak sme už pri tom Reellovi... kde ho skrývaš?"

Mishelle si povzdychne. „Nemá rád cudzincov. Bojí sa ich."

Na moje veľké prekvapenie sa vládcovia jednohlasne zasmejú. „Nemá sa čoho báť," ubezpečí ju čierna.

KD: Bojovník budúcnosti ✔Where stories live. Discover now