LX. Vládcovia vo farebných plášťoch

611 98 20
                                    

Vládcovia Krotiteľov.

Nikdy som sa nad nimi obzvlášť nezamýšľala a nesnažila som si ich ani predstaviť. No keby aj, moje predstavy by boli riadne mimo.

Ako prvý dôvod sa dá uviesť samotný fakt, že v rozpore s tvrdením Daryla, sú len štyria. Dve ženy, dvaja muži. Pravdepodobne.

Ich tváre sú zahalené trblietavým rúškom, ktorý sa vlní vo vetre. Dala by som ruku do ohňa za to, že jeden z nich ovláda element vzduchu, aby pôsobili nadpozemsky. Všetci štyria majú okolo tela prehodené plášte, ich oblečenie teda nevidno. Ale každý má jednu farbu, zjavne podľa farby duše.

Tá úplne napravo s vykúkajúcim vrkočom hnedých vlasov, má červený plášť a kapucňu vlka. Chlap vedľa nej s krátkymi blond vlasmi je pokrytý hnedým plášťom a kapucňou v tvare orla. Žena vedľa s ryšavou hrivou v čiernom plášti má kapucňu čiernej kobry. Na jej hlave musí vyzerať zaujímavo s roztvorenými vejárikmi okolo tváre. A posledný muž vyzerá najzaujímavejšie. Na hlave má kapucňu, ktorá mu padá do čela. Zviera sa rozoznať nedá, no vyzerá to ako nejaký prazvláštny druh ryby. Modrý plášť sa mu leskne ako perleť.

„Sme vládcovia," prehovoria jednohlasne s prehnanou dramatickosťou. No ich cieľu to poslúži – Ostrov zadrží dych. „Kde sú vaši velitelia?"

Daryl vedľa ma sa napne, akoby mu k spánku priložili pištoľ. Camila vedľa neho však bez štipky nervozity vystúpi z davu a skloní hlavu pred Krotiteľmi. „Camila," predstaví sa.

„Kde sú tvoji druhovia?" spýta sa hnedoplášť.

Lorenzo sa prevalí cez dav ako veľká voda a nemusí ani skloniť hlavu. Potkne sa o kameň a pred vládcami pristane na kolenách. Až sa postaví, aj končeky uší má červené. „Lorenzo," dostane zo seba.

Vtedy tam už stojí aj môj brat so sklonenou hlavou. „Daryl," vyhlási. Prekvapí ma, že ani jeden z nich nepoužije svoje priezvisko. Zrejme to však nie je potrebné.

Vládcovia prikývnu a slova sa ujme žena v červenom plášti: „Chceme sa vám ospravedlniť za rozruch, ktorý náš príchod vyvolal. Bohom žiaľ, nemali sme na výber."

„Prečo nie?" položí otázku Camila.

„Je tu hneď niekoľko dôvodov," odvetí čierna.

„Porozprávame sa o tom. Medzi štrnástimi očami?" navrhne Lorenzo. Čudujem sa, že sa po svojom páde odváži ozvať.

No modrý pokrúti hlavou. „Každý má právo vedieť, čo sa deje. Bez ohľadu na to, či je už právoplatný Krotiteľ alebo nie. Časy sa menia." Jeho hlas je hlboký ako tóny basy.

„O čo teda ide?" zaujíma sa Daryl a nadvihne hlavu. Camila a Lorenzo ho napodobnia. 

„Dostalo sa k nám hneď niekoľko znepokojivých správ už začiatkom roka," začne červená. „Chvíľu trvalo, kým sme si ich overili, hlavne vzhľadom na to, že stále pribúdali nové. Hneď na začiatku roka zmizol jeden z dvanástich Ochrancov." Nechá svoje slová doznieť v tichu.

Ochrancovia sú ešte mocnejšie stvorenie ako vládcovia. Nemajú pevné telo, v podstate sú len dušou. Tie duše riadia fungovanie nášho sveta, ale i toho pozemského. Môžu nadobúdať rôzne podoby, no väčšinou sa držia jednej. Ak niektorí z nich zmizol, to neveští nič dobré.

„Začiatkom roka zmizol Ochranca osudu. O niekoľko týždňov neskôr začali miznúť aj ďalšie. V dnešný deň vieme s istotou povedať len to, že sme v kontakte s Ochrancom obyčajnosti, vesmíru a existencie. Z dvanástich ostali traja."

Davom prebehne zašumenie. Podľa Daryla posledné roky neexistovali dvaja Ochrancovia. A to energie a času. Ostatní boli v anonymite. Pokojne mohli chodiť medzi nami a my by sme si to ani nevšimli. Možno. No teraz sa Ochrancovia buď vyparili, alebo roztrúsili všetkými možnými smermi. Ale keďže ich vládcovia nevedia nájsť, asi pôjde o tú prvú možnosť.

KD: Bojovník budúcnosti ✔Where stories live. Discover now