XXXVII. Veľkolepý vstup

757 105 34
                                    

Lorenzo si odkašle, v snahe upriamiť na seba pozornosť šokovaného davu. Musí byť čosi na tom, čo mi napísal Scott. Krotiteľom teraz len potvrdili, že niečo so mnou nie je v poriadku. Ale ak by to neboli urobili, bola by som na tom rovnako.

„Ale ticho!" zahriakne ich Lorenzo, nadvihne ruky a z končekov jeho prstov sa začne šíriť fialová hmla. Krotitelia konečne zavrú ústa, fialová hmla pominie.

Vrhnem krátky pohľad na Scotta, ale ten už sleduje len Lorenza, ktorý si znova odkašle. „Takže, nesúvisiac s prvým oznamom, máme pre vás ešte jednu správu. Týka sa tretej fázy výcviku nováčikov. Tento rok sme sa rozhodli pre menšiu zmenu. Chceme otestovať nie len vaše zručnosti, čo sa vašich schopností týka, ale i mentálnu úroveň. Preto tento rok vám nevyberáme pomocníkov a partnerov my, ale vyberáte si ich sami. Tento týždeň musí byť zapísaný každý nováčik a plus dopísané tri mená, ktoré budú patriť do jeho tímu. Budú to dvaja starší Krotitelia a dvaja nováčikovia. Je to jednoduché. Vyberajte si tak, aby ste vedeli so svojou skupinou pracovať, ale zároveň tak, aby ste mali šancu dostať sa cez jednotlivé skúšky."

Daryl sa postaví vedľa Lorenza. „Až začne tretia fáza, my ju nebudeme mať vo svojich rukách. Ovláda ju Ostrov a Ochrancovia. Preto vám nemôžeme ani pomôcť, ani ovplyvniť výsledok celého. Budete môcť veriť len vlastným inštinktom, ale i tie vám budú neraz klamať. Musíte byť pripravení na všetko. Netušíme čo vás tam čaká, ale podľa všetkého bude táto tretia fáza najdrsnejšia za posledných niekoľko rokov."

Nováčikmi prebehne vlna znepokojenia a Zoya si s nechuťou odsunie spred seba tanier s jedlom. „Asi mi prišlo zle," prehodí.

„Na tvojom mieste by som sa nebál," zašomre Scott a konečne obráti pohľad k nám. „Predpokladám, že budeš v tíme s Kyn. A musím povedať, bojuje, akoby to robila odjakživa."

Ostáva mi len dúfať, že moje líca nezaleje rumenec, hoci pocítim teplo v celej tvári. Možno moje bojovanie niečo znamenalo, ale potom ma týždeň musel dávať dokopy.

„Nuž, dúfam, že Kyn nemá iných adeptov," podotkne Zoya a venuje mi krátky pohľad. „Lebo iných kamošov tu veľmi nemám."

„To ani ja," podotknem s krivým úsmevom.

Scott rozhodí rukami, akoby vopred vedel, že to bude takáto krátka a jednoduchá debata. Napadne mi, žeby som sa ho mohla spýtať, či nechce mi robiť spoločnosť ako ten starší Krotiteľ, ktorého si mám vybrať. Predsa, už sme spolu bojovali a povedala by som, že nám to celkom šlo. Na druhej strane, možno by sme sa zbytočne rozptyľovali.

Po niekoľkých minútach ticha Scott bez slova vstane a nechá nás tam. Zoya zatrepotá mihalnicami. „Čo si sa ho na to nespýtala?"

Namiesto toho, aby som nejako normálne odpovedala, len vyprsknem: „A prečo si sa na to neopýtala ty, ak s ním chceš byť v tíme?"

Zoya nadvihne obočie. „No prepáč. Ja s ním byť nechcem. Je čudný a desivý. Ale ty hej a asi aj on s tebou. Hm, okrem toho, mám už iného adepta."

„Fakt?" Ona na rozdiel odo mňa zjavne čas nestráca.

„No hej. A poznáš ho," zazubí sa.

„Kto?"

„Poviem ti to až vtedy, keď sa ho na to opýtam," pokrčí plecami a skloní sa pre svojho vĺčika, ktorý práve pribehol k nášmu stolu. Zdvihne si ho a položí si Cupa na kolená.

V jedálni razom nastane ticho a nasledujem pohľad davu k veľkému čiernemu vlkovi s očami ako chladný ľad. Andre. Zjavne si povedala, že už nemá dôvod skrývať svoje ostatné podoby.

Na divom vlkovi by na Ostrove nemalo byť nič čudného, lenže stojí medzi dvoma osobami, ktorí sú sami o sebe celkom vysokí a až takto vidno, že ten vlk je viac, než len nadrozmerný.

Vedľa vlka stojí Zero z jednej strany a z druhej akési dievča s veľkou hrivou čiernych vlasov, ktoré pôsobia ako po výbuchu. Oči zabodáva do okolia ako dýky, ktoré má pripevnené o opasok. Ešte som ju tu rozhodne nevidela.

Andre sa zameria na mňa a rozbehne sa, veľkými krokmi sa dostane do polovice miestnosti, kde sa premení na obrovskú vranu a zvyšok cesty preletí ponad hlavy Krotiteľov. Pristane mi na pleci a Zoya vyprskne: „Tak Andre má rozhodne štýlový vstup."

Pohladkám vranu po zamatovom perí na hlave. Obväzu sa už očividne zbavila.

Zero si to namieri tiež ku mne, v závese s neznámou babou. „Táto neznáma baba má aj meno, Kynsley Tammerová," zaznie mi v hlave, až sa od ľaku myknem.

Keď sa dostanú k nám, neprestanem zízať na neznámu, ktorá sa mi s veľkou pravdepodobnosťou pohrabala v hlave.

„Kynsely, Zoya, toto je Larrisa, ale volajú ju len Ris. Je to Krotiteľka, ale na Ostrove je nová," predstaví ju Zero, no keď si všimne, že neodtrhnem pohľad od jeho spoločníčky, povzdychne si. „Čo si je povedala?" spýta sa od Ris.

Ris neodpovie. „Som rada, že ťa spoznávam. Veľa som o tebe počula."

„Musíš so mnou hovoriť v mojej hlave?!" zaprskám.

Zoya od prekvapenia zažmurká a Cup sa jej schúli v náruči. „Kynsley, ona..." začne Zero, ale náhle sa odmlčí.

„Veľmi rada by som, Kynsley. Ale to je nemožné."

„Prečo?" nechápem.

„Ona nedokáže rozprávať," vysvetlí Zero skôr, ako ho stihne Ris zastaviť. „Vie využívať len svoju silu, aby komunikovala."

A fakticky. Doteraz som si nevšimla, že jej tmavé dúhovky prekrýva jemná blana fialovej žiary. „To mi je ľúto," vysúkam zo seba.

Ris mykne plecami. „To je jedno. Ale potom by som sa s tebou rada porozprávala."

„O?"

„To je na dlhšie. Najskôr ti niečo musí povedať Zero."

Pozriem sa na Zera. „Čo mi chceš povedať?"

Zamračí sa na Ris, potom na mňa a nakoniec na Andre, sediacu na mojom pleci. A s hlbokým nádychom sa posadí. „Posledné dni sa mi neustále lepí na päty. Vlastne odvtedy, čo za mnou pred piatimi dňami prišla a zaviedla ma k Ris. No a toho sa týka, že tvoja schizofrenická duša má podobu nie len vlka a vrany, ale aj hada."

„Čiernej mamby, konkrétne," podotkne Ris.

Ako na príkaz sa Andre premení na dlhého čierneho hada, ktorý mi pozdĺž ruky skĺzne na stehná a stadiaľ sa vyplazí na stôl.

„Ja mám dosť," zašomre Zoya a vstane. „Baba, ktorá hovorí v mojej hlave, ďalšia so schizofrenickou dušou a vlk, vrana, had, všetko v jednom. Potrebujem antidepresíva."

„Zoya..." začnem, ale preruší ma zdvihnutím ruky.

„To bude v poriadku, Kyn. Len si na to potrebujem pospať." A vybehne z miestnosti s Cupom v pätách.

KD: Bojovník budúcnosti ✔Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ