XL. Mačka, ktorá vyje

729 105 27
                                    

Ako prvé inštinktívne vyhľadám ich Reellov. Tí vedia v každom súboji poriadne premiešať karty. My máme dvoch vlkov – jedného miniatúrneho. Maličkého slona a lenivého kocúra. V tomto smere má ich skupina značnú výhodu.

Žena s čiernymi vlasmi, ktorá musí byť staršia Krotiteľka, má vedľa seba ryšavú líšku, ceriacu zuby. Dievča vedľa nej je zrejme jej sestra a na ramene jej sedí veľký sokol. Okolo ďalšieho dievčaťa s ryšavými vlasmi poskakuje tasmánsky diabol a chlapec, ktorý sa k nám prihovoril, má v pätách metrového medveďa grizly.

Všetci sú vyzbrojenými nožmi, len tá so sokolom má k opasku pripútaný aj dlhý meč. Obrovskou nevýhodou je, že nemám ani tušenia o tom, kto to sú a aké schopnosti majú.

„Arlo, nechajte nás na pokoji," zašomre Scott. „Dobre vieš, ako to minule dopadlo."

„Ale teraz nie som sám," zazubí sa chlap s tmavými vlasmi. „Skapeš."

Fajn, očividne to berie dosť vážne. „Čo chceš?" spýtam sa prihlúpo. Veď je to jasné ako facka.

„Tebe asi nezapína najrýchlejšie, čo?" nadhodí Arlo. „Chcem zbaviť svet špiny ako ty a Scott."

Že špiny. Andre nesúhlasne zavrčí. Scott si povzdychne. „Fajn, rýchlokurz. Ryšavovlasá je Gill, farba duše zlatá. Vytvára pásy energie. Chlap je Arlo, čierna duša, manipuluje tieňmi. Mona, tá mladšia s tetovaním na pleci, je biela a je nadpriemerne rýchla. Vena je červená, mení podobu."

„A ako nám to má pomôcť?" spískne Zoya.

„No človek predpokladá, že chceš poznať svojho súpera," zavrčí Scott. „Každý máme jedného."

„Akýto veliteľ sa z neho vykľul," zaškľabí sa Arlo. „Nešetrite ich."

No aj tak ako prví vyrazia Reellovia. Andre sa okamžite ujme nepeknej úlohy a skočí na grizlyho. Hoci je Andre ako vlčica väčšia než väčšina vlkov, stále ju medveď prevyšuje aj o dobrých dvadsať centimetrov. Možno má viac ako ten meter.

Na zmenšenú Baie sa vrhne sokol. Je síce veľký, no Baie sa ani tak nemôže rovnať a sloník ho s ľahkosťou odháňa s dlhým chobotom. Cup sa vrhne na líšku a vyťahá ju za dlhý chvost. A tak kocúrovi Aminovi ostane len neslávna úloha zamestnať tasmánskeho diabla. Veľkosťou sa až tak nelíšia, ale v tom malom cicavcovi je skutočná dravosť diabla utrhnutého z reťaze.

Scottovi z rúk vyrazia lúče svetla, ale takmer okamžite ho odbijú stuhy žiariacej energie, ktoré sa šíria od ryšavovlasej. Tá rýchla sa rozbehne, stane sa z nej šmuha a jedine rýchle rozpútanie vetra ju spomalí natoľko, aby stihla Zoya vytiahnuť nôž a skočiť oproti nej. No i tak je rýchlejšia, hoci sa prakticky obe krútia v Zoyinom tornáde.

Vene narastú krídla a rozoženie sa za Castorom, ktorý sa snaží chytiť svojho slona a dať mu dole zmenšovací náhrdelník. Taká veľká pomocníčka by sa hodila. Castora hodí nápor vzduchu o zem a dokonca aj Baie sa prekoprcne.

Až vtedy si všimnem, že na mňa letia ostne z tieňov a len tak-tak sa pred nimi stihnem skrčiť k zemi a rozplynú sa v tmavom tieni stromu za mnou.

Vytvorím vlastný tieňový oštep a rozoženiem sa s ním za Arlom, ale nemá to taký účinok akoby malo mať. Jeho smer Arlo poľahky odkloní. Manipuluje tieňmi. Bolo by možné, aby ovládal aj tie moje?

Nech je to ako chce, obráti môj oštep proti mne a rozdelí ho na maličké čriepky, ktoré vyzerajú ako nože z čiernej skazenej hmoty. Mávnem rukou vo veľkom oblúku, prinútim tiene priľnúť k zemi a vsiaknuť do pôdy.

KD: Bojovník budúcnosti ✔Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz