LV. Hologram osudu

681 91 15
                                    

Zero

Prudko otvorím oči a na dotyk na pleci reagujem tým, že sa začnem okolo seba oháňať ako v nejakom amoku zúrivosti.

„Hej, no tak. Upokoj sa," tíši ma hlas a moje ruky ochabnú. Čo sa to stalo?

Zaostrím na dve tváre pred sebou. Teda vlastne, zrejme nad sebou. Na chrbát mi tlačí pevná zem, zrejme drevená podlaha. A nado mnou sa skláňa Daryl a Split. Dlhé čierne vlasy Split ma pošteklia na lícach.

„Už sa upokojil," prehodí Daryl a narovná sa. „Hneď som späť." Dupot jeho topánok doznie spolu s jeho fučaním a tlmenými nadávkami.

Split sa nahne viac nado mňa a pomôže mi posadiť sa. Chytím sa za boľavé temeno a na chvíľu sa mi zatmie pred očami. „To bude fajn," ubezpečí ma Split a jemným úsmevom. Z tohto uhla sú jej vlasy takmer tmavomodré. „Len ako si sa tu zjavil, chcel si sa zachytiť Lorenza, no ten mal na pleci svoju tarantulu. Tak si sa naľakal a padol si rovno na hlavu."

V duchu si zapíšem za uši, že tá tarantula je stelesnenie zla. „Čo sa to vlastne stalo? Nemala by si byť v tretej fáze?"

„A čo ty?" spýta sa s úsmevom. No ten sa nedotkne jej očí a čoskoro si povzdychne. „Platí pravidlo, že ak zomrie mladý Krotiteľ, jeho ochranca sa vráti do centra Ostrova, aby nepomáhal druhému mladému krotiteľovi z tímu."

V hrdle mi vyschne. „Hope... ona..?" nedokážem vysloviť tie slová.

No Split energicky pokrúti hlavou. „Nie. Teda, nevieme. Vyparila sa ako už toľkí. Tretiu fázu začala takmer päťdesiat tímov. To je dvesto ľudí. Skúška je ešte len na začiatku, ale už sa vyparila takmer polovica Krotiteľov, ktorí v tretej fáze účinkujú. Preto som späť aj ja. Mala som na starosť Krotiteľku so zelenou dušou, volala sa Coral. No zhltla ju obrovská diera v zemi a keď som sa na ďalší deň dostala sem, myslela som si, že je mŕtva. No Daryl prišiel za mnou a vysvetlil mi, že skutočne umierala, ale našla ju jeho sestra, ktorá Coral pomohla. Kynsley, veď ju poznáš."

Prikývnem a ona sa párkrát zhlboka nadýchne. „Kynsley vytvorila s Coral improvizovaný tím a hľadali východisko z tej hlúpej situácie. Podľa Daryla sa už šplhali von z rokliny, takmer sa im to podarilo, keď sa Coral rozplynula. Takisto ako tvoja Hope."

„Takže vlastne vypadli z tretej fázy a tak teda aj my," nadviažem a Split prikývne. „A čo ak sa vyparí zo skupiny straší Krotiteľ?" spýtam sa.

„V podstate nič, mladý musí pokračovať ak chce tretiu fázu dokončiť." Pri predstave, žeby sa tam niekde teraz rozplynula Ris a Sicília by ostala osamote, mi po chrbte prebehnú zimomriavky. Tretia fáza je určená pre štvorice, sama by nemala šancu.

„Bohovia!" zakričí zrazu Daryl z vedľajšej miestnosti až mnou mykne. Split sa zamračí.

„Poď, pozrieme sa, čo sa deje." Natiahne ku mne útlu dlaň a s menším váhaním k nej vystriem ruku. Spoločne prejdeme do spoločenskej miestnosti, ktorá...

„Wau," vyletí zo mňa. Výstižnejšie by sa to popísať nedalo.

Pred treťou fázou bola spoločenská miestnosť nudná. Steny boli obkladané drevom a malé pódium osvetľovalo pár pohybujúcich lámp. Teraz by som spoločenskú miestnosť nespoznal.

Všetky stoly a stoličky, ktoré bývali po bokoch, sú presunuté do prostriedku miestnosti. Stoly tvoria jeden veľký kruh a na stoličkách okolo sedia Krotitelia. Medzi nimi aj Daryl, Lorenzo, Camila, či dokonca Salmon. A ak by nebolo ďalšieho detailu, vyzeralo by to, že sa spoločenská miestnosť premenila na rokovaciu. Lenže ten posledný detail je natoľko úchvatný a vyzývavý, že zabudnem zatvoriť ústa.

KD: Bojovník budúcnosti ✔Where stories live. Discover now