65.

287 20 0
                                    

Oké, hoewel ik mijn ouders vreselijk vond, vond David ze geweldig.
Mijn ouders vonden hem ook geweldig.
Matchpoint.

Maar toch, bij elk ding, ik heb me nog nooit zoveel geschaamd in een weekend. Het waren de ongemakkelijkste tweeënhalve dagen van mijn tot-zoverre-bestaan.

Als ik naar David keek, zei Tammy; "ahg, wat is dit toch schattig."
Als David naar me lachte, zei Anne; "wat zijn jullie toch leuk samen!"
Als we aan het kibbelen waren, zei Tammy; "dit is toch schattig!"
Heel schattig mam, ruzie.
Als David met Anne aan het praten was, begon Tammy te vertellen hoe geweldig ze hem wel niet vond.
Als David met Tammy aan het praten was, begon Anne te vertellen hoe geweldig ze hem wel niet vond.
Dan was er nog het nummers uitwisselen tussen mijn ouders en David en de talloze foto's die Tammy van David en mij maakte.
Dat was een klein deel.
Het ergste moet nog komen;
Het ging ongeveer zo;

"Uhm, ik ga even douchen." Zei ik in het algemeen. De enigste reden waarom ik het überhaupt bekend maakte was omdat ik met mijn kleren door de woonkamer richting de badkamer liep, en iedereen in de woonkamer zat. David knikte en Tammy en Anne werden plotseling stil, wat me aan het fronsen maakte.

"Wat?" Vroeg ik terwijl ik naar beide keek.

Tammy keek naar David, en toen naar mij, en ik keek verward van David naar mijn ouders. "Wat?"

"Wil je niet misschien met David douchen?" Zei Tammy toen.

Ik trok mijn wenkbrauwen omhoog. "Omygod, mam," ik keek even naar David die begon te lachen met zijn hand voor zijn mond en keek weer terug naar haar. "Waarom zou je dat zeggen?"

Ze glimlachte triomfantelijk en haalde haar schouders op. "Het was maar een idee,"

"Waarin je voorstelt om samen met David te gaan douchen terwijl jullie hier zitten..,"

"Jep," zei Anne.
"Dat is precies wat ik voorstelde." Zei Tammy.

Ik keek naar David, die met een brede triomfantelijke glimlach naar ons gesprek luisterde en moest toen ook een beetje glimlachen. Jezus ik had rare ouders.

"Nee mam, bedankt voor het voorstel, misschien een andere keer, als jullie er niet zijn."

"Klinkt geweldig! Als je er maar van geniet, dat is het belangrijkste!" Zei Tammy.

Ik schudde mijn hoofd beschaamd en liep toen weg.
Thank god dat David ze al eerder had ontmoet, anders had hij waarschijnlijk heel iets anders gedacht nu.

***

Toen mijn ouders aan het eind van het weekend weggingen, vond ik het zelfs een beetje jammer.
Stiekem vond ik mijn moeders opmerkingen best wel grappig en vond ik het best gezellig als ze er waren. Er was weer eens nieuw leven in huis en soms miste ik dat wel eens-, gewoon even met andere mensen bij ons thuis zijn dan alleen David. Niet dat ik met David zijn stom vond-, ik vond het juist heerlijk om alleen te zijn met David, maar af en toe had zelfs ik behoefte aan wat gezelschap.

"Als jullie straks kinderen krijgen, kan ik wel op ze passen hoor," zei Tammy terwijl ik haar de deur uitduwde. "Mam, ik denk dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat je kleinkinderen krijgt." Zei ik terwijl ik een stap achteruit zette en naar mijn ouders die nu buiten de deur stonden keek. Ik pakte de laatste koffer die nog binnen stond en gaf het handvat aan Anne.

"Hoe oud ben je, dan?" Vroeg Tammy. Ik rees mijn wenkbrauwen en ook Anne keek naar haar. Tammy lachte en schudde haar hoofd. "Grapje, tuurlijk weet ik hoe oud mijn dochter is."

Toen ik een wenkbrauw optrok en ze wegkeek schudde ik mijn hoofd met een kleine glimlach die ik eigenlijk niet op mijn gezicht wilde zien. "22, mam, ik ben 22."

"Maar natuurlijk." Ze glimlachte en keek naar David.
"Ik ga je wel missen, jongen." Ze kneep in zijn wangen en ik begroef mijn gezicht in mijn handen terwijl ik Anne hoorde grinniken.

"Jou ook, natuurlijk." Zei Tammy terwijl ze me in een knuffel trok. "Mam. Mam! Genoeg!" Ik trok me van haar af en sloeg mijn armen over elkaar heen. "Ik heb mijn personal space nodig." Mompelde ik terwijl alle drie naar me keken. Tammy haalde haar wenkbrauw op en keek hintend naar David en ik schudde mijn hoofd beschaamd. Want ze was aan het hinten over sex en dat was niét iets waar ik gezellig over ging praten samen met mijn vriendje en ouders erbij.
"Goed! Ik denk dat het tijd is dat jullie gaan, ik wil natuurlijk niet dat jullie je vlucht missen." Zei ik.

Anne keek op haar horloge en Tammy keek op Anne's horloge en toen keek ze op en zei; "oh! Ja! Als we het missen moeten we hier nog 5 dagen blijven. Dat zou in principe kunnen...,"
"Yeah right, doei mam, doei mam, veilige reis." Zei ik.

Nadat Tammy nog eens uitgebreid afscheid had genomen liepen ze dan eindelijk weg, Tammy zwaaide breed. Het was beschamend. Maar ik kon niet boos op haar worden.

Ik was precies hetzelfde als Tammy. Maar dan moest ik wel dronken zijn.

En hoewel ze ontzettend beschamend was-, was ze ook ontzettend lief en bleef het mijn moeder. En ik denk toch dat je altijd van je moeder blijft houden. Hoe beschamend ze dan ook mogen zijn.

V & C & follow.

Fuck, I think I'm in Love. (Rewritten)/(DUTCH)Where stories live. Discover now