Όταν την πρωτοκοίταξε

14.9K 659 291
                                    

Τρέχουμε στο δρόμο με την Τζο πιασμένες χέρι χέρι . Την λατρεύω αυτή την στιγμή. Τρέχουμε γρήγορα καθώς ακούω την φωνή της μάνας μου στο βάθος να μου φωνάζει να γυρίσω σπίτι. Ξέρω πως όταν επιστρέψω θα φάω ξύλο αλλά σκασίλα μου, εγώ για τον Ματέο θα έπεφτα στις φλόγες , λίγο ξύλο δεν θα αντέξω? Εξάλλου όλες οι μεγάλες αγάπες είχαν τα εμπόδια τους, έτσι κι εγώ και ο Ματέο.. Κι ας μην ξέρει καν την ύπαρξη μου. Αυτά δεν με πτοούν. Ζω ένα μεγάλο έρωτα. Μέσα στο μυαλό μου βέβαια.

Φωνάζω δυνατά, δεν ξέρω γιατί , είμαι ευτυχισμένη. Μετρούσα ώρες και λεπτά για να πάει δέκα το βράδυ. Μήνες τώρα η ίδια διαδρομή. Η Τζο είναι καλή φίλη , πάντα με ακολουθεί όταν πηγαίνω για να τον κατασκοπεύσω.. Γκρινιάζει πάντα, αλλά μετά πάντα το ξεπερνάει.

"Αχ μου έφυγε το παπούτσι!" μου φωνάζει η Τζό, σκύβω και της το πιάνω βιαστικά και την τραβάω ..για ένα λεπτό μπορεί να τον χάσω δεν είμαι για καθυστερήσεις. Σήμερα είναι Κυριακή . Αυτό σημαίνει οτι έχει έξοδο στο μπαράκι του χωριού. 

Στο βάθος φαίνεται το διώροφο σπίτι του Ματέο. Αυτός μένει σε αυτό το σπίτι εδώ και ένα χρόνο και τρεις μήνες. Παλιότερα έμενε στην Κορυτσά. Με την γιαγιά του αλλά εκείνη όταν  πέθανε , ο Ματέο  μετακόμισε εδώ στο χωριό μας. Οι γονείς του είναι καλοί και έχω ήδη μιλήσει την μαμά του τρεις φορές. Είναι σημαντικό να με συμπαθήσει . Την αγαπάω πολύ. Είναι η γυναίκα που έφερε στον κόσμο το αγόρι μου. Βέβαια αυτός δεν το ξέρει ακόμη.. αλλά στο μυαλό μου τον νιώθω αγόρι μου απο την πρώτη στιγμή που τον είδα. Κεραυνοβόλος έρωτας. Δεν χρειάστηκε φυσικά να μιλήσει. Αυτό που είδα με ξεπέρασε. Το αγόρι μου είναι θεός.


Η Κορυτσά έχει 77.994 κατοίκους, αν αφαιρέσεις τον Ματέο έχει πια 77.993 κατοίκους. Είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας. Ο Ματέο θα την λέει Κόρτσε..τα βράδια μπαίνω στο youtube και βλέπω βιντεάκια απο την πόλη. Και στο google earth μπαίνω και βλέπω τα σπίτια και τους δρόμους και φαντάζομαι τον Ματέο μου να μεγαλώνει εκεί , να περπατά στους δρόμους της και πεθαίνω και λιώνω στην φαντασίωση . Αν μπορούσα να βρω και την παλιά διεύθυνση του θα ήταν τέλεια . Αλλά   δεν θα μου ξεφύγει θα την βρω απο κάπου. Είμαι λίγο υπερβολική στο θέμα του Ματέο..αλλά φταίει που τον αγαπώ και λιώνω για εκείνον άπειρα.

"Κρύψου βλέπω να ανοίγει η πόρτα!" φωνάζω στην Τζό και κρυβόμαστε στο τοιχάκι απέναντι απο το σπίτι του. Η καρδιά μου χτυπά δυνατά , θα πεθάνω , θα μείνω στον τόπο. Σήμερα είναι μεγάλη μέρα. Σήμερα πήρα απόφαση να κάνω το μεγάλο βήμα. Τέρμα το κρυφτό. Θα του φανερώσω τον έρωτα μου. Είμαι πολύ πολύ αποφασισμένη. Νομίζω δηλαδή.

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now