Eπιστροφή σ'εκείνη

5.9K 564 117
                                    

Ανοιγοκλείνω με δύναμη το τραπεζάκι μπροστά στο κάθισμα μου. 

"Δεν μπορώ να κοιμηθώ φίλε κάνε λίγο ησυχία" κοιτάω τον άντρα δίπλα μου . Κοιτάω έξω απο το παράθυρο. Αφήσαμε την Γερμανία προ πολλού , μόνο σύννεφα φαίνονται. Παντού σύννεφα. Όλα είναι θολά. Χτυπάω ξανά το τραπεζάκι μπροστά με δύναμη και το κλείνω. 

Ο Μάνος είπε..γαμώτο..τα λόγια του ηχούν στο κεφάλι μου συνέχεια

"Μίλα Μάνο. Σκέψου να σου έλεγαν οτι η Ανθή είχε πρόβλημα. Τι θα έκανες στην θέση μου?"

"Βρήκε άλλον Ματέο"

Ποτέ δεν θα επέστρεφα γιατί αποφάσισε να φτιάξει την ζωή της. Θέλω να είναι ευτυχισμένη. Ας είναι και με άλλον άντρα. Αν πονάω? Δεν υπάρχει λέξη γι αυτό που νιώθω.

"Αυτό είναι το σωστό. Δεν πρέπει να είναι μόνη"

"Ματέο. Με αυτόν που έμπλεξε ..είναι ο Ιλάι Ραμόν"

Μονάχα για μια στιγμή το μυαλό μου αρνήθηκε να συνεργαστεί. Κι έπειτα η μνήμη του ονόματος ξεπήδησε απο μέσα μου σαν κακόγουστο αστείο. Κάνει λάθος. Ο Μάνος κάνει λάθος. Η Παρασκευή δεν θα το έκανε ποτέ αυτό.

"Κάνεις λάθος"

"Ματέο.. Έλα πίσω. Την έχει μπλέξει άσχημα. Πρέπει να την δεις. "


Χτυπάω ακόμη μια φορά το πλαστικό τραπεζάκι μπροστά μου με δύναμη. Η ζώνη που φοράω με πνίγει. Θέλω να φτάσω. Κοιτάω έξω. Δεν φαίνεται τίποτα. 

"Σας παρακαλώ ενοχλείτε τους επιβάτες " ασυναίσθητα γυρνώ και κοιτάω μπροστά μου μια κοπέλα γύρω στα 25. Με κοιτάει σοβαρά αλλά την βλέπω σε μια στιγμή να δαγκώνει το χείλος της.

"Ορίστε?" της λέω μπερδεμένος.

Τι σκατά κάνει με τον Ραμόν? Δεν ξέρει ποιός είναι? Πως γίνεται να τον γνώρισε? Απο το μπαράκι που δουλεύει? Σκατά δεν έπρεπε να δουλέψει εκεί. Δεν έπρεπε να φύγω. Είναι δεκαοχτώ χρονών. Είναι μικρή δεν ξέρει τι της γίνεται. Έπρεπε να μείνω. Έπρεπε να την φροντίσω και ας μην ήθελε. Την άφησα μόνη σε μια γαμημένη πόλη χωρίς φίλους. Τι σκατά σκεφτόμουν? Εγώ φταίω για όλα. Πρέπει να της πω ποιός είναι. Ίσως να μην το ξέρει. Σίγουρα δεν ξέρει ποιός είναι.

Χτυπάω το τραπεζάκι ξανά.

"Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό"

Η κοπέλα..η κοπέλα έχει γύρει μπροστά μου και μου αγγίζει το πόδι ελαφρά. Κάτι μου είπε και πριν και δεν άκουσα. Έτσι νομίζω ..οτι μου μίλησε.

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now