Όταν την πλησίασε

5.6K 557 305
                                    

Φοράω το μπλε πουά φόρεμα , μια χρυσή ζώνη στην μέση και πολλά χρυσά βραχιόλια.

"Δηλαδή τώρα εγώ είμαι ωραία?" λέω κατσουφιασμένα στην Τζο  καθώς κοιτάω το είδωλο μου στον καθρέπτη. Τα αξεσουάρ είναι της μαμάς της , μου τα δάνεισε για σήμερα. Στο ινσταγκραμ είδαμε οτι το μπλε και το χρυσό ταιριάζουν, αλλά δεν ξέρω..νομίζω οτι δεν είμαι ωραία.

"Μμμ.." με κοιτά σκεφτική η Τζο . Εκείνη φορά ένα υπέροχο τζην που είναι σκισμένο στα γόνατα. Και απο πάνω ένα φαρδύ πουκάμισο.  Εμένα δεν με αφήνουν να φοράω τέτοια. Αλλά μου αρέσουν!

"Κοίτα Παρασκευούλα..το όλο θέμα είναι το ύφος..μην μπεις στο μαγαζί με μούτρα , μπες με αυτοπεποίθηση!" μου λέει και τινάζει τα μαλλιά της προς τα πίσω με χάρη. 

"Δεν είμαι ωραία σαν εσένα.." κατεβάζω περισσότερα μούτρα.

"Να περπατάς και να σκέφτεσαι πως είσαι εκείνη η ξανθιά..η γυναίκα του Justin Bieber ..η ψηλή με τα μακριά πόδια..ξέρεις αν το πιστέψεις , θα σου βγει και το ανάλογο ύφος" μου απαντά με σιγουριά και ξεφυσάω. 

Έχω ένα πολύ άσχημο προαίσθημα για την αποψινή βραδιά.

..

Στο ταξί βγάζει η Τζο τα καλλυντικά της. Βάζω ένα τόνο μεικ-απ για να καλύψω τα σπυράκια μου και η Τζο μου βάζει μαύρο μολύβι στα μάτια.

Κοιτιέμαι στο μικρό καθρεπτάκη μου. Θα σκέφτομαι πως είμαι η Selena Gomez τελικά.

Κατεβαίνουμε απο το ταξί γρήγορα , έχουμε δυο ώρες προθεσμία να γυρίσουμε σπίτι. Απ'έξω κάθονται πολλοί συμμαθητές μας. Ντρέπομαι να μπω μέσα στο μαγαζί. Δεν έχω ξαναβγεί βράδυ χωρίς τους γονείς μου. Δεν ξέρω που να βάλω τα χέρια μου κι έτσι τα σταυρώνω μπροστά στο στήθος μου και ζαρώνω πίσω απο την Τζο.

"Με αυτοπεποίθηση είπαμε Παρασκευούλα!" με μαλώνει η Τζο και με παίρνει αγκαζέ. Τινάζει και τα μαλλιά της και χαμογελά σε ένα αγόρι που δεν ξέρουμε.

Έχω κοκκινήσει .

Μπαίνουμε μέσα. Δεν ξέρω πως είναι το μαγαζί , κοιτάω ασταμάτητα κάτω και η Τζο με τραβολογάει δεξιά και αριστερά μέχρι που αποφασίζει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι.

"Εγώ θέλω τεκίλα" λέει στον σερβιτόρο και γουρλώνω τα μάτια μου .

"Εγώ ένα μπανάνα βύσσινο χυμό παρακαλώ" 

"Στο βάθος κοίτα Παρασκευούλα είναι μαζί με τον Ιάσωνα και μια κοπέλα" γουρλώνω αυτόματα τα μάτια και κοιτάω προς το μέρος του.

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now