Η κρυμμένη αλήθεια

6K 502 140
                                    




Την κοιτάζω ασταμάτητα να  μιλάει με την Τζο . Δεν μπορώ να καταλάβω οι γυναίκες που βρίσκουν τόσα θέματα για συζήτηση. Δεν έχουν σταματήσει λεπτό να μιλάνε και να γελάνε. Είναι περίεργο όλο αυτό. Είμαστε ζευγάρι. Και όμως νιώθω φόβο. Φόβο πως θα την χάσω. Δεν ξέρω γιατί έχω αυτή την αίσθηση. Λίγο πριν ήμουν μέσα στο κορμί της. Νιώθω όμως πως δεν έχω μπει ακόμη στην ψυχή της. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. 

"Ματέο με ακούς? Έχω πρόβλημα τελικά στον κινητήρα ή στην τροφοδοσία?"

Με τον Μιχάλη ήμασταν συμμαθητές στο λύκειο. Απο την στιγμή που με είδε στο μπαράκι του χωριού έκατσε δίπλα μου και με έχει πρήξει με το αυτοκίνητο του.

"Πολυτεχνείο τελείωσα δεν ασχολούμαι με αυτοκίνητα" μουρμουρίζω αλλά δεν εννοεί να το καταλάβει. Κοιτάω το κορίτσι μου αλλά δεν μου δίνει καμία σημασία . Είναι συγκεντρωμένη σε αυτό που της λέει η Τζο. Σκύβει στο αφτί της..κάτι της λέει και η Παρασκευή έχει κοκκινίσει και γελάει. Τι σκατά της λέει? Μαζί μου δεν είναι ποτέ τόσο ξέγνοιαστη. Αλλά θα γίνει και αυτό. Δεν πρέπει να είμαι ανυπόμονος. 

Εν τω μεταξύ όταν σκύβει φαίνεται η σχισμή απο το στήθος της. Τσεκάρω γύρω το μαγαζί . Αν δω κανένα μαλάκα να την κοιτάζει θα τον γαμήσω..τι ήθελε και ντύθηκε έτσι? Ήδη στο χωριό οι μισοί την έχουν δει στο βίντεο να την πηδάω. Δεν θα έπρεπε να δίνει διακαιώματα. Και έβαλε και μπογιές στο πρόσωπο της. Όταν γυρίσουμε σπίτι μα τω θεώ θα της πετάξω τα καλλυντικά απο το παράθυρο. 

"Κάνει ένα περίεργο θόρυβο η μηχανή που δεν τον έκανε πριν..μπορεί να είναι η τροφοδοσία βασικά . Εσύ τι λες?" Ο Μιχάλης συνεχίζει ακάθεκτος να λέει τα δικά του. Θα ήθελα να ήμασταν σπίτι και να την έχω αγκαλιά. Θα την πάρω σε λίγες μέρες να φύγουμε κάπου όμορφα. Ίσως και αύριο. 

"Ναι μπορεί" απαντάω και τσουγκρίζω το ποτήρι μου με αυτό της Παρασκευούλας. Σημασία γαμώτο δεν μου δίνει. Χαίρομαι που περνάει όμορφα αλλά θα μπορούσε να μου δείξει οτι με υπολογίζει κι εμένα.

Μου χαμογελά και πίνει απο το ποτό της.

"Όλα καλά?" της λέω σοβαρά και μου γνέφει ευτυχισμένα. 

Άντε να τελειώσουμε απο εδώ να πάμε σπίτι. 

"Τελευταίο ποτό και φεύγουμε " της κάνω νόημα και με κοιτά έκπληκτα.

"Ακόμη στο πρώτο είμαι Ματέο!"

"Γιατί ήθελες να πιείς κι άλλο?" της λέω εκνευρισμένος. Έχουμε μια ώρα ακριβώς στο μαγαζί.

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now