O γάμος

5.8K 567 132
                                    

"Είσαι πολύ ωραίος Ματέο..τυχερή η Παρασκευούλα" 

Την θυμάμαι αυτή..κάποτε είχαμε πηδηχτεί πριν χρόνια, δεν ξέρω τι κάνει εδώ στο γάμο μου. Ούτε το όνομα της δεν θυμάμαι. Κοιτάω απο την άλλη και διάφοροι μου δίνουν το χέρι τους μου λένε ευχές και χαμογελάω σε όλους μηχανικά. Διορθώνω το σακάκι απο το κουστούμι μου και πιάνω νευρικά την ανθοδέσμη στα χέρια μου.

"Τι ώρα είναι ρε πατέρα ? Άργησε" κοιτάω το ρολόι μου ..

"Μην ανησυχείς παλικάρι μου..πήρα την μάνα της. Στο δρόμο είναι"

Ξεφυσάω για ακόμη μια φορά. Είμαι όρθιος στημένος στα σκαλιά της εκκλησίας. Θέλω να έρθει να το τελειώνουμε. Μετά απο αυτό θα είναι η γυναίκα μου. Θα της μιλήσω..θα της ζητήσω να με καταλάβει. Με την πρώτη ευκαιρία που θα μείνουμε οι δυο μας μόνοι.

Ξεφυσάω και πάλι σαν τον μαλάκα. Δεν κάνω τίποτα άλλο απο το πρωί. Θέλω να την δώ. Έχει περάσει μια εβδομάδα απο τότε που την είδα. Όταν τελειώσει το πανηγύρι ..αύριο κιόλας θα την πάρω στην πόλη. Την έγραψα ήδη σε σχολείο. Αγόρασα και μερικά έπιπλα και πιάτα και ποτήρια. Όχι εγώ ..η μάνα. Αλλά της έδωσα λεφτά και της είπα να διαλέξει οτι καλύτερο. Δεν ξέρω γιατί αλλά συγκινήθηκε και την πήρα αγκαλιά και της είπα να μην κλαίει. 

Στο βάθος ακούγεται κορνάρισμα. Έρχεται. Σφίγγω με το χέρι μου τα κρίνα που της αγόρασα. Διορθώνω το μαλλί μου ακόμη μια φορά και ξεφυσάω. Δεν ξέρω γιατί αλλά η καρδιά μου χτυπάει σαν τρελή.

Την βλέπω να κατεβαίνει απο το αμάξι. Έχει τα μαλλιά της μαζεμένα ψηλά και έχει μικρά άσπρα λουλουδάκια σαν στεφάνι στο κεφάλι περασμένο. Φοράει ένα απλό άσπρο φόρεμα ..δεν έχει καμία μπογιά στο πρόσωπο της. Είναι πανέμορφη. Πάντα ήταν.

Περπατά αγέρωχα προς το μέρος μου. Την βλέπω με σοβαρά μάτια να χαμογελά ευγενικά στον κόσμο. Αν με αφήσει θα την κάνω ευτυχισμένη. Θα δουλέψω σαν το σκυλί. Δεν θα της λείψει τίποτα. Θα την φροντίσω και θα την αγαπώ. Σου το ορκίζομαι Παρασκευή.

Στέκεται στα σκαλοπάτια. Κατεβαίνω και της δίνω την ανθοδέσμη. Ο κόσμος χειροκροτά και εκείνη ακόμη δεν με έχει κοιτάξει.

"Είσαι.." δεν λέω τίποτα. Σκύβω και την φιλάω στο μέτωπο. Είναι το εικόνισμα μου. Μόνο σε αυτή θα υποκλιθώ. Μόνο εκείνη θα προσκυνήσω.

Με κοιτά φευγαλέα καθώς απομακρύνω το πρόσωπο μου απο το δικό της. Μισανοίγει τα χείλη ..κάτι θα μου πει..

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙحيث تعيش القصص. اكتشف الآن