Όταν έφυγε

5.3K 564 169
                                    

"Aχ μπαμπά σε παρακαλώ πολύ ο Ματέο δεν με πείραξε..απλά με συνόδεψε ως το σπίτι..αλήθεια λέω μπαμπά φιλάω και σταυρό!"
οτι και να του λέω δεν με ακούει..φοβάμαι πως θα πιαστούν στα χέρια..

Η μαμά μου έρχεται δίπλα μας αναστατωμένη και γουρλώνει τα μάτια όταν βλέπει τον Ματέο.

"Παρασκευούλα .." η φωνή της τρέμει..κοιτά έκπληκτα μια εμένα ,μια τον Ματέο. Φαίνεται οτι έχει σαστίσει..ποιός ξέρει τι σκέφτεται οτι έκανα..αχ πως έμπλεξα έτσι..

"Αχ μαμά μου δεν έκανα κάτι κακό , εσύ θα με πιστέψεις..απλά με επέστρεψε σπίτι απο το πάρτυ" κλαίω με απόγνωση..δεν θέλω να κάνει ο μπαμπάς μου κακό στον Ματέο..έχω ακούσει σε συζητήσεις με την μαμά να λέει για αυτά που κάνει ως αστυνομικός..

Πλησιάζει τον Ματέο εκνευρισμένη, τόσο πολύ που ο μπαμπάς μου πισωπατά. Τον κοιτά στα μάτια ενώ τρέμει και ο Ματέο δεν τα κατεβάζει. Και καλά κάνει, δεν έκανε κάτι κακό, ίσα ίσα μας βοήθησε κι εμένα και την Τζο..

"Αχ μαμά δεν έκανε κάτι.."   λέω ξανά γιατί δεν μου απαντάει τίποτα..μόνο ο πατέρας μου βρίζει ασταμάτητα..

"Εσύ σκάσε" μου λέει η μαμά και δεν ξέρω τι να κάνω.. κοιτάζει τον Ματέο έντονα και είναι έτοιμη να του ορμήξει.

"Καλά ρε κάθαρμα..ούτε περίοδο δεν έχει ακόμη..είναι μωρό!" ακούω την μαμά μου να λέει και παθαίνω εγκεφαλικό. Πολλαπλό.

"ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑ" τσιρίζω απίστευτα πολύ και ο Ματέο την ίδια στιγμή με κοιτάει ξαφνιασμένος. Μισανοίγει το στόμα του και μετά κάνει το χειρότερο.

Μετά κατεβάζει το κεφάλι! Τόση ώρα του τα χώνουν οι δικοί μου, δεν κατέβασε κεφάλι, τώρα του ήρθε να το κατεβάσει σε εμένα.. και στην τελική σε πολλές κοπέλες αργεί να έρθει η περίοδος..δεν σημαίνει κάτι αυτό..

"Ζητάω συγνώμη δεν έπρεπε να την επιστρέψω εγώ" λέει ψύχραιμα στην μητέρα μου χωρίς να σηκώσει το κεφάλι. 

Έχω πεθάνει στο κλάμα. .

Ο πατέρας μου τον βρίζει απο δίπλα αλλά ο Ματέο κοιτά τώρα μόνο την μητέρα μου.

"Και θα παντρευτεί Έλληνα η κόρη μου αλήτη..ξέρω εσείς οι Αλβανοί πως παντρεύεστε μικροί..αν έβαλες στο μάτι την κόρη μου " ακούω τον πατέρα μου να λέει ανάμεσα στις βρισιές του.

Ναι..λες και θέλει να με παντρευτεί ο Ματέο. 

Ο Ματέο γυρνά και τον κοιτά . Φαίνεται ατάραχος αλλά τον παρατηρώ πως σφίγγει τα δόντια του..πάω να ανοίξω το στόμα μου, να πω στον μπαμπά μου τι καλός και έξυπνος είναι ο Ματέο αλλά εκείνος με προλαβαίνει.

"Δεν με ενδιαφέρει η κόρη σου" του λέει αυστηρά και φτύνει κάτω. 

Δεν αντέχω άλλο. Τρέχω στο σπίτι και πάω στο δωμάτιο μου. Κλαίω όσο δεν έκλαψα ολόκληρη την ζωή μου.



Εκείνο το βράδυ έφαγα τόσο ξύλο που μέχρι και η μαμά μου με υπεράσπισε. Αλλά δεν με ένοιαξε καθόλου. Αυτό που άκουσα να λέει ο Ματέο μόνο με νοιάζει..αυτό ακούω συνέχεια στο νου μου.

Εκείνο το καλοκαίρι το πέρασα κλεισμένη στο δωμάτιο μου. Ούτε την Τζο δεν άφηναν να μου κάνει επίσκεψη. Μέχρι και ο βλαμμένος ο Γιωργάκης με λυπήθηκε και τα απογεύματα ερχόταν και μου έκανε παρέα.

Όταν ξαναείδα την Τζο..δεν με χαιρέτησε..το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν..

"Παρασκευούλα ο Ματέο πέρασε πολυτεχνείο..ηλεκτρολόγος μηχανικός! Έφυγε απο το χωριό την προηγούμενη βδομάδα ..μετακόμισε στην πρωτεύουσα.."

Έκλαψα πολύ.

Περίμενα να βγω απο το δωμάτιο για να τον δω..έστω και απο μακριά..κι εκείνος..

Αλλά δεν πειράζει ..γιατί ο Ματέο μου τα κατάφερε..τον έβλεπα οτι διαβάζει στην στάση..ήμουν σίγουρη πως ήταν έξυπνος πολύ.. ο Ματέο είναι πολύ υπέροχος. Του αξίζει να φύγει απο το χωριό μας..να σπουδάσει..

Έκλαψα πολύ. Απο ευτυχία..για εκείνον. Δεν ήξερα πως οι άνθρωποι μπορούν να κλάψουν απο πολύ αγάπη.



H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now