Ήμουν ερωτευμένος

5.5K 543 77
                                    

Παρασκευή


Καθόμαστε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και κοιτάμε την θέα απο ψηλά. Όλα φαίνονται ίδια..το χωριό μας και τα βουνά..και εκείνος..κι εκείνος μου φαίνεται το ίδιο όμορφος και γοητευτικός όπως όταν με έφερνε στο ίδιο αυτό σημείο ραντεβού κι εγώ απο την ντροπή μου δεν μπορούσα να τον κοιτάξω. Δεν ξέρω..νιώθω ξαφνικά τόσο θυμωμένη..θυμάμαι πόσο ευτυχισμένη ήμουν εδώ πάνω πριν χρόνια, όταν αυτός το μόνο που ήθελε ήταν να ξεμπερδέψει μαζί μου. 

"Γιατί δεν πίνεις την σοκολάτα σου?" με κοιτάει τρυφερά στα μάτια και με το χέρι του πάει να με πάρει αγκαλιά. Αλλά τραβιέμαι. Είμαι αλήθεια πολύ θυμωμένη. Δεν μπορώ να ελέγξω αυτά που νιώθω για εκείνον. Είναι όλα πάντα τόσο έντονα και με κάνουν να θέλω να συμπεριφερθώ ακραία. Δεν ξέρω γιατί απλά δεν μπορώ να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου.

"Ποιός είπε οτι θέλω σοκολάτα? Ήθελα καφέ, δεν είμαι 16 όπως όταν με έφερνες εδώ" με κοιτάει απορημένα και σε λίγο τα χαρακτηριστικά του σκληραίνουν.

"Ορίστε μπορείς να πάρεις τον καφέ μου" μου δίνει το πλαστικό ποτήρι του και μου παίρνει την σοκολάτα απο το χέρι.

"Τον πίνεις σκέτο και εγώ μέτριο , άσε που ήδη έχεις πιεί" απαντάω πεισμωμένα και τον βλέπω να σκύβει και να αφήνει κάτω στο χώμα και τα δυο ποτήρια . Γυρνά σε μένα. Με πλησιάζει και μου ανοίγει τα πόδια . Ίσα για να με πάρει αγκαλιά.

"Τι είναι κορίτσι μου? γιατί απλά δεν μπορείς να ηρεμήσεις?" τα χαρακτηριστικά του είναι σκληρά, βλέπω την αναστάτωση στα μάτια του αλλά κάνει προσπάθειες να μιλήσει τρυφερά. Κοιτάω τα χείλη του ασυναίσθητα.

"Δεν είναι της ώρας αυτό, αν και θα το ήθελα" μου απαντά λες και διάβασε το νου μου.

"Δεν είπα οτι θέλω να με φιλήσεις"

"Όχι δεν το είπες" μου λέει σιγανά και ξεφυσά.

Νιώθω πως τον φέρνω σε αδιέξοδο. Πως δεν βοηθάω την όλη κατάσταση. 

"Μου είπες οτι μ'αγαπάς Παρασκευή, ας ξεκινήσουμε απο αυτό" το ύφος του κοφτό. Δεν φεύγει απο κοντά μου. Πάει να απλώσει το χέρι στα μαλλιά μου και τραβιέμαι ασυναίσθητα.

"Μην χρησιμοποιείς αυτό που είπα σε μια στιγμή αδυναμίας" τον βλέπω να με κοιτά με έκπληξη καθώς προσγειώνει την μπουνιά του στο καπό του αυτοκινήτου.

Έκανε μια μικρή λακούβα στο καπό.

"Σκατά.." τον ακούω να ψελλίζει και μαζεύομαι στην θέση μου.

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now