Δυο χρόνια μετά

6.6K 557 191
                                    

Δυο χρόνια είχαν περάσει απο εκείνο το βράδυ. Εκείνο το βράδυ που σημάδεψε τον Ματέο και την Παρασκευή με διαφορετικούς τρόπους. Η Παρασκευή δυο χρόνια τώρα θυμάται συνέχεια τα πάντα. Ο Ματέο δυο χρόνια τώρα προσπαθεί να ξεχάσει. 


"Πήραμε τις τοπογραφικές μελέτες θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει το ηλεκτρολογικό σχέδιο..Ματέο με ακούς?" 

Προσπαθώ να δείξω συγκεντρωμένος σε αυτά που μου λέει ο διευθυντής μου αλλά ειλικρινά δεν κάνω τίποτα άλλο απο το να του γνέφω καταφατικά. Δεν θέλω να είμαι εδώ . Αλλά δεν ξέρω και που σκατά να την ψάξω. Μέχρι το πρωί που έφυγα για το γραφείο δεν φάνηκε. Συνήθως αφήνει κανένα σημείωμα ή λέει τίποτα στην Μαρία αλλά απο προχθές είναι άφαντη. Μέχρι και την Τζο και τον Γιώργο πήρα τηλέφωνο στην Γερμανία να τους ρωτήσω αν ήρθαν σε επαφή αλλά μου το έκλεισαν γαμώ το κεφάλι και των δυο. Είμαι σίγουρος πως κάτι ξέρουν . Απο την Τζο τουλάχιστον δεν το περίμενα αυτό. Εκείνη ξέρει πως πρέπει να την βρω. Στην τελική δεν είναι μόνη της . Έχει το παιδί μου στην κοιλιά της. Αυτή να πάει να γαμηθεί.

Παίρνω στα χέρια μου για ακόμη μια φορά το κινητό μου. Ακόμη μια φορά δεν βρίσκω κλήση της , ούτε μήνυμα της. Έπρεπε να της σπάσω την γαμημένη μηχανή της . Τουλάχιστον έπρεπε να την εμποδίσω να φύγει με την μηχανή. Μόνο να είναι καλά. Το παιδί μου. Τίποτα άλλο δεν θέλω.

"Ματέο θέλεις μήπως να φύγεις νωρίτερα απο την δουλειά?"

Δεν το εννοεί. Ξέρω αυτό το ειρωνικό υφάκι του. Αλλά αν δεν γουστάρει ,να μου πει να την κάνω. Να δω ποιός μαλάκας μηχανικός θα του βγάζει τόση δουλειά όσο εγώ.

"Ναι ευχαριστώ , βασικά μου συμβαίνει κάτι οικογενειακό"

"Η σύζυγος?"

"Ναι . Αυτή"


Παίρνω μπουφάν και κινητό. Παίρνω και τα σχέδια να τα μελετήσω σπίτι. Όχι οτι θα τα μελετήσω..

"Ματέο μου?" με πλησιάζει στο ασανσέρ η Μαρία. Αυτή η γυναίκα έχει ραντάρ σε αυτά που κάνω.

"Δεν την βρίσκω" της απαντάω και πατάω το κουμπί του ανελκυστήρα. Δεν το βλέπω να έρχεται σύντομα και πάω να κατέβω απο τα σκαλοπάτια. Βιάζομαι. Αν και δεν ξέρω που σκατά να πάω. Τα έχω χαμένα. Ένα τηλέφωνο γαμώ..κάτι μπορούσε να κάνει..ούτε αυτό.

"Ματέο δεν αξίζει" στέκεται στην κορυφή της σκάλας . Πάντα η ίδια συζήτηση  και πάντα μόνη καταλήγει να τα λέει. 

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now