Προς την καταστροφή

6K 563 137
                                    

H Τζό κοιτά την Παρασκευή..εκείνη απορροφημένη κοιτά το είδωλο της στο καθρέπτη. Φορά ένα στενό αλλά κομψό φόρεμα . Δεν είναι πολύ κοντό αλλά έχει βαθύ ντεκολτέ. Δεν έχει φορέσει ποτέ κάτι τέτοιο. Ήρθε όμως και η δική της ώρα.Η πωλήτρια του καταστήματος της χαμογελά καθώς της αφήνει δίπλα της τα ψηλοτάκουνα πέδιλα. 

"Το χρυσό με το μπλε θα είναι εκπληκτικός συνδυασμός" 

Η πωλήτρια συνεχίζει να εκθειάζει τις επιλογές της, άλλωστε η κοπέλα φαίνεται πως δεν λυπάται τα χρήματα. Ως τώρα δεν ρώτησε τίποτα απο τιμή.

Η Τζο κοιτά αναστατωμένα την τιμή των παπουτσιών. Είναι τρέλα όλο αυτό..δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το κάνει αυτό..

"Είναι πανάκριβα..πέρασες μια ζωή να μαζέψεις τα χρήματα.." της ψιθυρίζει στο αφτί καθώς η Παρασκευή φορά τα πέδιλα. 

"Έχω ραντεβού στο κομμωτήριο μετά.." κουμπώνει τα λουράκια και σηκώνεται πάνω. Κοιτά το είδωλο της ξανά στον καθρέπτη. Μια θελκτική νέα γυναίκα την κοιτάζει. Φοράει μπλε στενό φόρεμα..οι καμπύλες της διαγράφονται όλες..το στήθος της στέκει προκλητικό..τα πόδια της φαίνονται ακόμη πιο ψηλόλιγνα με τα τακούνια. Κοιτά τα μάτια της γυναίκας. Δεν έχει ιδέα ποιά είναι. Αλλά ξέρει οτι θα γνωριστούνε καλά.

"Με αυτά τα καραγκιοζιλίκια τι θα καταφέρεις νομίζεις? θα σε δει οτι είσαι όμορφη και θα αλλάξει γνώμη? ο τύπος είναι αδίστακτος Παρασκευή ..δεν το έχεις καταλάβει?

Οτι και να της πει εκείνη δεν της απαντά. Μέρες τώρα φαίνεται βυθισμένη στον κόσμο της. Δεν κλαίει, δεν μιλάει..αλλά φαίνεται πως σκέφτεται συνέχεια.

"Τι σκέφτεσαι? μίλα μου Παρασκευή!"

Η πωλήτρια χαμογελά αμήχανα και απομακρύνεται απο τα δυο κορίτσια.

Η Παρασκευή χαιδεύει το φόρεμα. Ποτέ ξανά δεν έβαλε κάτι τόσο ωραίο..

"Θα χρειαστώ και καλλυντικά"

Η Τζο κουνά το κεφάλι της με απόγνωση. Η Παρασκευή μάζευε τόσο καιρό αυτά τα λεφτά και τώρα τα ξοδεύει. Βέβαια όχι όλα..τα χρήματα είναι αποφασισμένη να τα δώσει στην μητέρα του Ματέο. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί συμπεριφέρεται έτσι..οδεύει στην καταστροφή και δεν ακούει τίποτα.

"Γιατί το κάνεις?" της λέει πιο δυνατά και μερικά κεφάλια μέσα στο κατάστημα γυρνάνε προς το μέρος τους.

"Θέλω να είμαι όμορφη για το τελευταίο μας βράδυ..θέλω να με θυμάται όμορφη. Το χρωστάω σε μένα..εκείνος ..είμαι σίγουρη πως ..πως του ήταν δύσκολο και να με φιλάει..θέλω ..θέλω να είμαι όμορφη πολύ . Θέλω να σταθώ απέναντι του ως γυναίκα το τελευταίο βράδυ μας"

H ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙWhere stories live. Discover now