Kendini Google'da Aramak

4.2K 170 46
                                    

O gün sıkılmıştım ve adımı google de aratmaya karar verdim. Nadir bulunan bir adım vardı. O yüzden bir şey bulmayı beklemiyordum.
Buna rağmen adres kısmında ismimin bulunduğu bir site bulduğumda ne kadar şaşırdığımı tahmin edebiliyorsunuzdur.

Www.(ismim).com

Lİnke tıkladığımda önüme bir mesaj bölümü çıktı. Sitenin sahibinin profiline baktığımda yaşımızın, hobilerimizin, ilgi alanlarımızın aynı olduğunu gördüm. Mesaj bölümünde hiçbirşey yazmıyordu fakat ilgimi çektiği için sayfayı favorilerime ekledim.
Yaklaşık bir ay sonra siteye tekrar girdim. Bu sefer daha çok yorum vardı. Bir kaç tane günlük girişi vardı. Çoğunlukla basit şeylerdi 'Hava bugün güzeldi.' ya da 'Bugün işte çok sıkıldım.' doğal şeyler.

Yalnız zaman geçtikçe daha çok benzerlik fark etmeye başladım. Sitenin sahibi benimle aynı şehirde yaşıyordu. Aynı nadir isme sahip iki kişinin aynı anda aynı şehirde yaşıyor olması çok garip gelmişti. Sitede daha fazla zaman geçirdikçe günlük yaşantımızda yaptıklarımızın da benzer olduğunu fark ettim. Beyzbol maçına gittiğim bir günün akşamında siteye baktığımda sitenin sahibinin de aynı maça gittiğini gördüm.

Basit bir tesadüften daha fazla olduğunu düşünmeye başlamıştım. Siteyi her ziyaret edişimde rahatımı daha çok kaçıran küçük kişisel detayları fark etti. Örneğin, sahibin köpeğinin ismi benim küçükken sahip olduğum köpeğin ismiyle aynıydı. Sitenin sahibi arabasının resmini yüklemişti. Araba benim üniversitedeyken sahip olduğum arabanın markasındandı. Arkadaşlarıyla gitmeyi planladığı restorant benim bir önceki işimdeyken sürekli gittiğim restoranttı.

Bir gün yeniden siteye girdiğimde mesaj bölümünde bir sürü insanın doğum günü mesajını gördüm.

O gün benimde doğum günümdü. Merakımdan ilk defa mesaj yazmaya karar verdim. Doğum gününü kutlayıp aynı ada sahip olduğumuzu söyleyecektim. Fakat yazmaya çalıştığımda mesaj yazılacak hiçbir yerin olmadığını gördüm. Çok garip diye düşündüm. Sitenin sahibi sitesinin aktif bir site gibi görünmesi için çok uğraşmışa benziyordu. Başka insanların gönderdiği mesajları kendi oluşturduğu sahte hesaplar ile yazıyordu.
'Böyle bir şeyi kim, niye yapar ki?' diye merak ettim.
E-mail göndermeye karar verdim.

Şöyle yazdım: 'Merhaba belki bana inanmayacaksınız ama ikimizde aynı ada ve soyada sahibiz. Memnun oldum.' bu sadece arkadaşça bir e-maildi.
Ertesi gün siteye yenide girmeye çalıştığımda sitenin yok olduğunu gördüm. Silinmiş gibiydi.

Daha sonra e-mail adresime girip gelen kutuma baktım. Dünkü e-mailime bir cevap vardı.

E-maile baktığımda ürperdim.
Sadece iki kelime yazıyordu. 'BULDUM SENİ!'

CreepyPastaWhere stories live. Discover now