Naraka

2.3K 81 6
                                    

 Farklı kültürlerde cehennem 

Naraka olan Hinduizm, Sihizm, Jainizm ve Budizm bazı dalları için cehennem kavramı. Naraka için kesin açıklamalar yoktur. Farklı dinler arasında nokta ortak bir sonuç karması dayalı ceza bir yer olmasıdır. Naraka sadece geçici bir yerdir ve günahkarlar belli bir bedel ödedikten sonra sade bir şekilde yeniden doğarlar..

Bu hayatı boyunca işlediği günahlara bağlı olarak çeşitli düzeylere ayrılabilir. Naraka düzey sayısını 4.000'den fazla farklı açıklamalara göre değişmektedir. Örneğin, Maharaurava olanlar başkalarının pahasına kazanmak için bir yerdir. Maharaurava içinde, etini Ruru diye bilinen bir şeytan yılan tarafından tüketilen günahkarlar görülür. United Kumbhipaka hayvanlar pişmiş günahkarlar evi. Bunlar saç veya hayvan öldürdüğü tüy miktarına bağlı olarak zamanla yağda pişerek cezalandırılırlar. Neredeyse bir saç veya kalem  pişirme ile eş değerdir.

Jain ve hindu kültürü, Naraka Yama Loka Dios de la Justicia tarafından yönetilmektedir. Bir kişi ölür, ömrü boyunca kendi eylemleri Loka Sihirbazı tarafından denetlenir ve sonra Svarga (cennet) veya Naraka gönderilir. Hinduizm ve Jainizm aksine, Budistler, Bütün ruhlar günahlarından temizlenmişse Naraka'ya gönderilir ve insanların yaşamlarında eylemlerini denetlemek için görevli olurlar. Kültürel değişim ne olursa olsun bu ruhlar için binlerce ve hatta milyonlarca (açısından bizim dünyevi zaman) yıl kadar karma Naraka içinde kalır ve ruhun yeniden doğduğuna inanılır.

İspanyolcadan çevirdiğim için kelimeleri düzgün ifade edememiş olabilirim siz anlamaya çalışın :D

CreepyPastaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin