Κεφάλαιο 3

1K 113 20
                                    

Η ώρα είχε περάσει τόσο γρήγορα που δεν πήρε είδηση πως έπρεπε να φύγει από το νηπιαγωγείο. Κάθε μέρα αυτό γινόταν, ήταν απορροφημένη στην δουλειά που αγαπούσε που πάντοτε έμενε δέκα λεπτά περισσότερο στην τάξη των παιδιών της. Η υπεύθυνη του νηπιαγωγείου άνοιξε την πόρτα και εισήλθε με ένα χαμόγελο στα χείλη. Χαιρέτησε τα τρία μικρά που ήταν τα μόνα που περίμεναν τέτοια ώρα τους γονείς τους. Συνήθως όλα έφευγαν η ώρα τρεις αλλά, τα συγκεκριμένα πάντα αργούσαν να φύγουν από το κτήριο λόγω του ότι οι γονείς τους δούλευαν μέχρι αυτή την ώρα και ώσπου να διασταυρώσουν ολόκληρη λεωφόρο έκαναν περίπου είκοσι λεπτά.


<<Αγαπητή μου, σου είπα να μην μένεις περισσότερη ώρα απ' όσο πρέπει. Το επόμενο λεωφορείο φεύγει η σε πέντε λεπτά και δεν θα το προλάβεις. Θα σου έλεγα να σε έπαιρνα στο διαμέρισμα σου αλλά πρέπει να περιμένω τα παιδιά μέχρι να έρθουν οι γονείς. >> Μίλησε η διευθύντρια κοιτώντας τα τρία μικρά με ένα πλατύ χαμόγελο. Εκείνα την κοίταζαν με την ίδια έκφραση.


<<Οι συνάδερφοι έφυγαν; >> Ρώτησε όμως μέσα της ήξερε την απάντηση. Η φίλη της πάντα έφυγε νωρίτερα γιατί έπρεπε να παίρνει το παιδί της από το σχολείο αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος συγγενής διαθέσιμος εκείνη την στιγμή για να το κάνει. Σχετικά με τους υπόλοιπους συναδέρφους, δεν συμπαθούσαν την Κατρίνα.


<<Ναι κορίτσι μου, μείναμε μονάχα εμείς οι δύο. >> Είπε η υπεύθυνη και έστρεψε το βλέμμα προς την πόρτα. <<Ένα λεπτό, ήρθε ένας γονιός. Κορίτσι μου, καλύτερα να με περιμένεις αφού δύο παιδιά έμειναν για να φύγουν. Είναι επικίνδυνη πόλη για να κυκλοφορεί μία νεαρή κοπέλα μόνη της. >>


Η Κατρίνα κούνησε το κεφάλι καταφατικά. Η διευθύντρια απομακρύνθηκε και πλησίασε τον γονιό, ο οποίος φορούσε τον σκούφο της μπλούζας του...έκρυβε το πρόσωπο του.


<<Μαρία μου, ήρθε ο πατέρας σου. >> Ενημέρωσε την μικρή και εκείνη αμέσως έτρεξε προς τον πατέρα της. Τον αγκάλιασε σφιχτά.


<<Γεια σου μικρή. >> Η βραχνή φωνή του για μια στιγμή έκανε την Κατρίνα να χάσει τα λογικά της.


Η μικρή δεν απάντησε και αυτό παραξένευσε την δασκάλα του παιδιού.

Άβυσσος(Soul #1)Where stories live. Discover now