Κεφάλαιο 11

705 78 50
                                    

Επειδή κάποτε, πριν πολύ καιρό, ήμουν κι εγώ ένας θνητός...

Εκείνη την στιγμή αμφέβαλε για τις ικανότητες ακοής της. Ωστόσο, η έκφραση μαρτυρίου του δαίμονα δίπλα της αποκάλυπτε πως δεν ήταν έτσι, και ούτε αστειευόταν, όπως η Κατρίνα είχε σκεφτεί.

Το αίμα δραπέτευσε από το πρόσωπό της.

«Μ-μου το επαναλαμβάνεις;» ψιθύρισε, δίχως αέρα στα πνευμόνια της.

«Υπά...» Σταμάτησε και καθάρισε τον λαιμό του «Υπάρχει η πιθανότητα οι ψυχές που προορίζονται να πάνε στην Κόλαση να υποστούν μία σοβαρή παραμόρφωση..., και να καταλήξουν να μετατρέπονται σε δαίμονες» εξήγησε με σιγανή φωνή.

Ο κόσμος άρχισε να γυρίζει σαν καρουζέλ γύρω της. Αναγκάστηκε να στηρίξει τα χέρια στο κάγκελο της πολυκατοικίας για να προσπαθήσει να ηρεμήσει.

«Είσαι καλά;» ρώτησε τοποθετώντας ένα χέρι στον ώμο της.

Εκείνη έγνεψε θετικά, αν και δεν ήταν απολύτως σίγουρη.

«Ν-ναι...» είπε ψιθυριστά «Πώς...; Πώς είναι δυνατόν αυτό;»

Με πλάγιο βλέμμα, τον είδε να κάνει μία γκριμάτσα.

«Η αλήθεια δεν είμαι εντελώς σίγουρος» απάντησε κουνώντας το κεφάλι αρνητικά «Είναι πολλές οι μεταβλητές που πρέπει να ταιριάξουν για να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μετατρέπεται σε δαίμονα κάθε ψυχή που πηγαίνει στην Κόλαση. Λίγες το πετυχαίνουν».

«Τι μεταβλητές;» Το στήθος της ταραγμένο ανεβοκατέβαινε, αλλά δεν ήθελε να κρατήσει μέσα της τις απορίες.

Αυτό φαινόταν να είναι αρκετά σημαντικό, για να κρύψει την αβεβαιότητά της μόνο και μόνο λόγω του φόβου που την είχε κατακλύσει.

«Πρώτα απ' όλα, η ψυχή σου πρέπει να είναι καταδικασμένη στην Κόλαση» εξήγησε συνοφρυωμένος και με το βλέμμα καρφωμένο μακριά. Αυτό την μπέρδεψε. Δεν κατάλαβε πώς κάποιος σαν τον Κάλεμπ θα μπορούσε να είναι καταδικασμένος σε μια τέτοια τιμωρία» Ξέρω επίσης ότι υποτίθεται πρέπει να έχεις μία ισχυρή ψυχή, που να αντέξει την αλλαγή. Διαφορετικά, θα καταλήξει συνθλιμμένη από την ίδια της την αμαρτία και θα μετατραπεί σε κάτι ακόμα πιο φρικτό από τους δαίμονες, κάτι που ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να δεις με α ίδια σου τα μάτια...» Τον είδε να καταπίνει με δυσκολία και, αυτόματα, η Κατρίνα ένιωσε ένα κύμα τρόμου «Και κάτι τελευταίο, ο δαίμονας που εκτελεί τον θάνατο της ψυχής πρέπει να την σημαδέψει, επιπλέον, δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Πρέπει να είναι ένας υψηλής θέσης, ένας Αρχέτυπος, όπως εκεί τους ονομάζουν. Συνήθως, εκείνες τις δημιουργίες, τέτοιου είδους δαίμονες είναι γνωστοί ως Αναγεννημένοι» Κάρφωσε τα πορτοκαλί του μάτια στην κοπέλα «Εγώ είμαι ένας απ' αυτούς».

Άβυσσος(Soul #1)Where stories live. Discover now