3.kapitola

275 44 15
                                    

Pepper stála opřená o balkónové zábradlí a hleděla na klidnou hladinu moře. V očích ji štípaly slzy, které už v sobě déle držet nemohla. Po rodinné večeři se omluvila a odebrala se sem. Věděla, že by měla být šťastná. Quentin Beck byl mrtev. Mary byla mrtvá. Konečně byla zasnoubená s láskou svého života. Jenže i přes to všechno pro ni bylo štěstí velice prchlivé. Všichni se snažili vstřebat události, které se během posledních měsíců staly. Všichni měli své noční můry. Ale ona byla jediná, která si musela pokládat otázku, proč její dítě zemřelo. Přesně jak jí tehdy řekla Mary. Její myšlenky neustále ubíhaly tímto směrem, ačkoliv se jim tolik snažila vyhýbat. Proč muselo její ještě nenarozené dítě zemřít? A jak o tom Mary věděla? To v sobě opravdu neměla ani špetku citu? Čím ji její nevinné miminko tolik ohrožovalo? To jí nestačilo, že už ji v té době zbavila jednoho dítěte?!

„Tady jsi... Už jsem se začínal bát, jestli ses někde nezatoulala. Bruce s Nat vyrazili na večerní procházku po pláži a Peter chystá náš rodinný večer plný Star Wars,“ promluvil za jejími zády zničehonic Tony a ona rychlým pohybem ruky setřela slzy. Tony už toho měl takhle dost na talíři. Nepotřeboval se ještě trápit s jejími problémy.

„Jen jsem si chtěla vychutnat výhled na moře,“ zachraptěla, načež v duchu zaúpěla. Teď Tony určitě pozná, že je něco v nepořádku.

„Jsi v pořádku?“ zeptal se starostlivě a sevřel ji u sebe v objetí.

„Jasně,“ odpověděla a pokusila se o úsměv, i když to bylo vcelku zbytečné. Za prvé jí totiž nemohl vidět do tváře, jelikož ji objímal zezadu a za druhé, už z jejího tónu hlasu musel poznat, že to není pravda.

„Myslel jsem, že už si nelžeme,“ poznamenal, ale žádné odpovědi se mu nedostalo. Přestal ji proto objímat a opřel se o zábradlí vedle ní, aby jí mohl vidět do obličeje. Oči měla lehce zarudlé a na tvářích si mohl povšimnout mokrých stop po slzách. Tento pohled ho naprosto ničil.

„Proč mi neřekneš, co tě trápí? Pep, lásko, ráno jsi souhlasila, že mě uděláš tím nejšťastnějším mužem v celé galaxii. Mluv se mnou. Prosím.“

„Musím myslet na to malé,“ zašeptala a další slzy si našly cestu ven.

Tony se na okamžik zarazil. Trvalo mu pár vteřin, než mu došlo, o čem to Pepper mluví. O jejich nenarozeném dítěti spolu mluvili jednou jedinkrát, a to tenkrát u Pepper doma. Po tom dni o tom pár hodin přemýšlel. Jaké by to bylo, kdyby spolu měli další dítě. Jenže, aby pravdu řekl, pak nastalo tolik problémů, že Peppeřinu – jejich – ztrátu naprosto vypustil z hlavy. A teď se za to opravdu zastyděl.

„Pořád mi nejde do hlavy, jak to Mary zjistila. Věděla o tom jen Natasha. Nevím, jak o tom mohla vědět a nechápu, že její první myšlenka byla ta, že je pro ni naše dítě hrozbou. Vzala nám Petera a vzala nám i naše miminko. Proč, Tony? Proč byla tak krutá?!“ vzlykla a vrhla se mu kolem krku. Teď potřebovala jeho objetí více, než kdykoliv před tím.

„Pepper, chápu, že chceš znát odpovědi na tyto otázky, ale pravda je taková, že ti je dát nemohu. Natasha jí to určitě neřekla a Mary už tu není, aby se nám zodpovídala. Tolik mě mrzí, co sis musela prožít,“ řekl ztěžka a políbil ji do vlasů. Krev se v něm vařila a on si přál, aby byla Mary ještě naživu. Aby jí mohl způsobit stejnou bolest, kterou ona způsobila jeho rodině. Tolik si přál, aby trpěla. Aby jej prosila o slitování, které by jí nikdy neposkytl. Byl si jist, že Nat by se k němu s radostí přidala. A nepochyboval o tom, že zná spousty metod mučení.

„Copak si nezasloužíme být šťastní?“ zeptala se šeptem. Tony jí neodpověděl a jen ji sevřel pevněji.

Peter nebyl v pořádku. A kdo by taky byl. Ale musel přiznat, že po dnešním dni byl po dlouhé době zase šťastný. Celý den strávil s Nat a Brucem, Quentin Beck byl nalezen mrtev a jako třešničku na dortu jim při večeři rodiče oznámili, že budou mít svatbu. A to si Peter vždycky přál. Byl tolik rád, že se k nim Pepper vrátila. A konečně se stane jednou z nich. Tedy oficiálně, jinak byla jednou z nich již několik let.

Peter byl ten večer opravdu šťastný. Ovšem netušil, jak rychle se tato situace mohla změnit. Když měl všechno připravené na filmový večer, rozhodl se jít najít své rodiče, což momentálně považoval za velkou chybu. Neboť teď tu stál ve dveřích jejich ložnice a omylem si poslechnul jejich rozhovor. V uplynulých měsících si toho prožil tolik, že tento fakt mu zcela vypadl z hlavy. Jenže teď se to všechno vrátilo a on si plně uvědomoval, co udělal.

,,Ach jo, kdyby se daly vyvolat vzpomínky, nebo tak něco... Takhle jenom bloudím od domněnky k domněnce a hrozně mě to vyčerpává. Chtěl bych se mýlit. Pak bych mohl na všechno zapomenout a konečně jít za mámou. Za Pepper... Všechno by pak bylo jednodušší. A zvlášť teď, když je těhotná. A to je vlastně další problém."

Přesně tak to řekl Beckovi, když jej považoval za přítele.

Byla to jeho chyba.

To on zabil její miminko.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat