31.kapitola

152 33 0
                                    

Místnost náhle upadla do ticha. Pepper šokovaně hleděla na svého syna a snažila se zpracovat informaci, kterou na ni právě vychrlil. Zprvu si myslela, že tím chce jen odvést pozornost od toho, co včera provedl. Že je to pouze jeho bláhový pokus o to, se vyhnout pokárání. Jenže Peter takový nebyl, a když si jej Pepper pozorně prohlédla, mohla si povšimnout, jak moc nervózní Peter byl.

„To je…“ začala, ale nějak nemohla najít další slova. „Nečekané,“ vydechla nakonec. Znala Michelle. Byla to Peterova kamarádka, ale ještě neměla tu čest se s ní potkat osobně. A jejich syn se nikdy nezmínil o tom, že by v ní viděl něco více, než jen kamarádku.

„Já vím, já vím,“ vyhrkl a zhluboka se nadechl. „Fakt se mi líbí, mami! Už tak dlouho a pořád si říkám, že to je jen hloupé poblouznění, ale ona je tak úžasná. A táta včera řekl, že bych měl dělat věci, které dělají ostatní děcka v mém věku a ona šla dnes kolem a já to na ni zničehonic vybafl. Já to na ni skoro zakřičel! Bože, to je taková ostuda,“ zadrmolil na jeden nádech a poté se svalil na gauč. Stejně to byla tátova chyba. Až do včerejška by ho samotného vůbec nenapadlo Michelle oslovit.

Pepper se nemohla ubránit širokému úsměvu. Původní konverzace jí zcela vypadla z hlavy. A jak by taky ne, když se její malý chlapeček poprvé zamiloval. „Zajímá mě spousta věcí, ale ze všeho nejvíce bych chtěla vědět, co ti na to odpověděla.“

„Souhlasila! Tohle je špatný nápad, mami. Měl bych to zrušit. Budu dělat, že jsem vůbec nic neřekl. Nemůžu s ní jít na rande! MJ ani nerandí. Je to nezávislá žena, která žádného muže nepotřebuje,“ mumlal dál. Milovala, když před ní neměl žádný filtr a povídal jí úplně o všem, co mu leželo na srdci.

„Prosím, nic z toho nedělej. Už jsi ji pozval a ona souhlasila, takže ji na to rande vezmeš,“ řekla skoro až přísně. S Tonym už to probírali a věděli, že jejich syn nebyl stejný jako jeho otec, ale jeden nikdy neví. „Navíc se ti líbí, tak v čem je problém?“

„Poslouchala jsi mě? Michelle Jonesová kluka nepotřebuje!“ vyjekl vyděšeně. Pepper musela zadržovat smích. Nemohla si pomoc, přišlo jí to hrozně roztomilé.

„Hm, někoho mi to připomíná,“ zašeptala, jako by to bylo tajemství.

Peter nejdříve nevěděl, o čem, nebo spíš o kom, to mluví, ale nemusel přemýšlet příliš dlouho, aby mu to došlo. Co vám bude povídat. Jeho táta byl Iron Man. Vlastnil jednu z největších společností na světě. Zachránil svět. Byl to génius. Ale jeho máma? Občas měl pocit, že jeho máma byla bohyní. Když byl menší, přemýšlel, jestli také nepochází z Ásgardu jako Thor a Loki. Táta vždycky mluvil o tom, že má obrovské štěstí, že s ním Pepper je, což Peter jako dítě příliš nechápal. Táta byl podle něj úžasný, tak proč by s ním Pepper nechtěla být? Čím starší ovšem byl, tím více si uvědomoval, že to není tak jednoduché. A že to s nimi je dost náročné. Ale Pepper? Ta je bezpodmínečně milovala.

„Jak jsi poznala, že miluješ tátu?“ zeptal se zvědavě. Uvědomil si, že o tom nikdy nemluvili. Jednou se to prostě stalo. Na nějaké cizí střeše se políbili a najednou byli spolu.

„Na ženách, které muže k životu nepotřebují, je skvělé to, že víš, že tě milují. Ony si tě vybraly. Neříkám, že jsem nikdy nesnila o tom, že budu mít rodinu, ale byla jsem spíše ženou pro kariéru. Jenže to se změnilo, když mi tě Tony vrazil do náruče. Velmi rychle se stal mým nejlepším přítelem. Nevím, jestli si to pamatuješ, ale strávili jsme spolu dost času. Člověk rychle zapomene, kde je jeho místo. Tehdy jsi neustále mluvil o tom, že jsme rodina. Byly to nevinné poznámky o mně a Tonym. A mně se ta představa zalíbila, ale věděla jsem, že Tony už vztah nechtěl. Pak mě jmenoval výkonnou ředitelkou své firmy a já z toho byla šťastná. Opravdu ano. Ale byl to právě ten moment, kdy jsem si uvědomila, že tu práci dělat nechci, pokud by to znamenalo, že ztratím čas strávený s vámi. Čas strávený s mou rodinou,“ dokončila a musela párkrát zamrkat, aby rozehnala slzy, které ji začaly tlačit v očích. I po těch všech letech jí znovu překvapila vlna emocí, která ji při vyprávění zasáhla. Nikdy si nemyslela, že je možné někoho tak moc milovat. „Nemůžu ti říct, jak přesně poznáš, že někoho miluješ, ale věř mi, poznáš to.“

„Těšíš se, až si tátu vezmeš?“ vyzvídal s úsměvem na tváři. Aby byl upřímný, na Michelle na moment zapomněl. Byl největším podporovatelem svých rodičů a hrozně rád poslouchal příběhy ze svého dětství. Příběhy o tom, jak moc se jeho rodiče milují. Pamatoval si, jak krátce poté, co začal Pepper nazývat matkou, přišel za tátou a zeptal se jej, jestli by nemohl mít její příjmení. Chtěl, aby všichni věděli, že je to jeho máma. V té době ho malinko trápilo, že neměli všichni jedno stejné příjmení.

„Nikdy jsem se na nic tolik netěšila, ale neříkej mu to, ať mu to nestoupne do hlavy,“ zasmála se a natáhla k němu ruku, aby jej mohla pocuchat ve vlasech. Přesně jak to dělávala, když byl malý. Byl to superhrdina, ale přesto nemohla uvěřit tomu, že už je tak starý, aby začal randit. Proč děti musí tak rychle vyrůst?

„Všechno v pořádku?“ zeptal se Tony, který pomalým krokem vešel do obýváku. Bál se, aby se ti dva nepohádali, a tak celou dobu stál v blízkosti, ale zase ne moc blízko, aby jim dopřál soukromí. On už své řekl včera.

„Samozřejmě, Peter se poučil a slíbil, že už nic takového nikdy neudělá,“ promluvila Pepper skoro okamžitě a nahodila k tomu profesionální úsměv, přičemž věnovala Peterovi významný pohled. Úplně zapomněla, čím celá tahle jejich konverzace začala a musela se ujistit, že už něco takového jejich syna nenapadne.

„Přesně tak,“ souhlasil Peter. Nebyla to sice úplná pravda, ale byl si jistý, že na jeho další případné eskapády nepřijdou. Bude si dávat velký pozor.

„Ale myslím, že potřebuje strávit víc času se svou maminkou,“ řekla a přitáhla si jej do objetí. „Byl bys od té lásky a připravil nám tvou lahodnou horkou čokoládu?“

„Co bych pro vás dva neudělal,“ odfrkl si Tony, ale jeho tvář zdobil úsměv.

„A nezapomeň na maršmelouny!“ křikl na něj Peter, když se přitulil k Pepper. Byl vděčný, že neřekla tátovi o Michelle, neboť Tony by se jej potom jen dobíral.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat