60.kapitola

143 28 9
                                    

Byl už večer a všichni obyvatelé Starkovic sídla už byli doma. Natasha se jako pravý špion vykradla z její a Brucovy ložnice, zatímco si vědec dával sprchu. Musela jít nenápadně zkontrolovat Petera, jestli je v pořádku, byť ho u večeře bedlivě pozorovala a neshledala, že by snad měl nějaké vedlejší příznaky. Přesto ji trochu trápilo svědomí. Mohli být rádi, že to bylo jen sérum pravdy, a ne něco horšího. Například smrtící jed, jenž by ho místo ní schytal Peter. Nikdy by si to neodpustila. Nikdy by se nedokázala podívat Pepper a Tonymu do tváře, kdyby kvůli ní Peter umřel. Nedokázala by se podívat ani na svůj odraz v zrcadle. Bylo by to její největší selhání.

Z Peterova pokoje slyšela nějaké hlasy. Zamračila se. Pepper to nebyla, na to byl hlas moc hluboký. Bruce musela vyloučit. Zbýval jedině Tony. Ale ten byl v dílně, a jeho hlas by navíc poznala kdekoliv. Musel to být tedy -

,,Znovu se setkáváme, agentko Romanovová." Samozřejmě, že to byl Loki, a na tváři mu hrál jeho typický posměšný úšklebek. Natasha si nebyla jistá, jestli je ráda, že ho vidí, nebo spíš ne. Nechtěla do téhle situace zaplétat více lidí. Stačilo, že o tom věděl Peter. Nepotřebovala, aby se to rozneslo dál. Tohle si musí vyřešit sama. Na druhou stranu, Loki by se mohl jevit jako dobrý spojenec. A stačil jeden jediný pohled na Petera, jenž ji usvědčil v tom, že mu prozradil, co se dnes odpoledne stalo.

,,Zřejmě už o tom víš, mám pravdu?" zeptala se ho přímo a pečlivě za sebou zavřela dveře. Bylo menší riziko, že by je někdo slyšel. Už tři lidi bylo moc. Jak se říká, dva tajemství udrží jen v tom případě, že je jeden z nich mrtvý. Natasha se musela ušklíbnout. To bylo trefné.

,,Ano, vím. Už jednou jsem ti nabízel své služby. Jistě, normálně bych to nedělal, ale já se zde skutečně příšerně nudím," odfrkl si Loki a založil si ruce na hrudi.

,,Zajímalo by mě, co jsi dělal na Ásgardu. Balil holky? To sotva. Thor mi jednou říkal, že jsi byl po většinu času zalezlý ve své komnatě, četl sis a zdokonaloval ses v kouzlech, abys ohromil vaši matku," prozradila mu Natasha a pečlivě studovala jeho tvář. Bylo jí jasné, že zasáhla Lokiho citlivé místo, ale on v obličeji nehnul ani brvou.

,,Před námi nemusíte skrývat to, co doopravdy cítíte," řekl mu Peter jemně a Loki k němu pomalu přesunul svůj pohled.

A pak se usmál.

,,Ty jsi vážně stejný jako tvá matka," odvětil hlasem protkaným emocemi, jaké u něj ještě neslyšeli. Sám byl z toho nejspíš v rozpacích. Natasha věděla, jak nepříjemné to pro člověka je, a tak se ho rozhodla dál netrápit a obrátila svou pozornost na Petera.

,,Tak co, jak se cítíš? Všechno v pořádku?" zeptala se ho starostlivě a zkoumavě si ho prohlížela.

,,Je mi fajn," odpověděl jí popravdě Peter. ,,Spíš mě trochu trápí myšlenka, kdo by za tím mohl stát. Nemáš nějaké tušení?"

Natasha zavrtěla hlavou, byť nějaké tipy měla. Byly to ale pouhé domněnky. A navíc, jak mu i sama řekla, chtěla si to vyřešit sama. Nebo minimálně s Lokiho pomocí. Tomu by určitě nevadilo hodit si po dlouhé době svými milovanými noži.

Náhle ji zamrazilo. Jako kdyby se v ní znovu probudila Black Widow. Nelítostné, vraždící monstrum. Chtěla sice chránit své nejbližší, ale omlouvalo to snad vraždu? Nat se obávala, že ne.

,,Víš, něco mě napadlo. Tohle všechno spolu přece může nějak souviset. Uvěznění Toomese. Možné zmizení Liz. Někdo po tobě jde. A pokud jde někdo po tobě, půjde po nás taky," prohlásil Peter a pohledem přeskakoval mezi Natashou a Lokim. Oba dva mu bedlivě naslouchali. ,,Musí se jednat o pomstu. Která zjevně může souviset i s tvou minulostí. Nedivil bych se, kdyby měl Toomes další spojence, které jsme tímhle připravili o kšeft."

Natashu vlastně pořád trochu překvapovalo, jak chytrý Peter je. Tohle znělo věrohodně. Jako něco, co by se opravdu mohlo dít. Nat byla přesvědčená, že v tomhle bude mít prsty spíš Betty než Toomes. Ta si s ní chce vyřídit účty. Ta chce Bruce pro sebe, a ona je její překážkou. Ale nemohla vědět, jestli v tom Betty jede sama, nebo má další lidi kolem sebe. Možné samozřejmě bylo i to, že mohla spolupracovat i se Supem. Zatraceně, bylo tolik možností, a Nat byla slepá. A to nesnášela.

,,Dobře, tohle se mi vážně přestává líbit. Máš pravdu, Petere, a vůbec se mi to nelíbí. Někdo po nás jde. A obávám se, že tohle byl jen slabý začátek. Že další krok už bude horší," dodala zachmuřeně. ,,Nechci vás ohrožovat. Vím, že si chtějí vyřídit účty se mnou, a vy jste jim zkrátka na ráně. A jedno z mých slabých míst."

,,Co chceš dělat?" ptal se opatrně Peter.

,,Coby? Zbavit se jich co nejdřív, než půjde do tuhého. Problém je, že si nejsem jistá, kde začít. Na jakém nejvhodnějším místě rozhodit sítě. Může v tom jet jen jeden člověk, ale začínám o tom trochu pochybovat. Budu potřebovat tvou pomoc," obrátila se na Lokiho, který okamžitě přikývl. ,,Provedeme to spolu, a nikdo o tom nemusí vědět. Vím, že budeš důkladný, a nezaváháš ani na okamžik. A ty se vůbec nevyjadřuj, Petere," obrátila se na něj, když viděla, jak už se nadechuje. ,,Už jsme o tom mluvili. Zaprvé, máš zabavený oblek. Zadruhé, já s tebou nebudu dělat nic za zády tvých rodičů. A zatřetí, tohle je sakra nebezpečné a já nehodlám riskovat tvůj život. Ještě jsi příliš mladý."

,,A svůj život riskovat budeš?! Nat, tohle je šílenost, nemůžete to zvládnout jen sami dva!" vyhrkl nesouhlasně Peter.

Natasha zavrtěla hlavou. ,,Právě proto, že je to můj život, si s ním mohu dělat, co chci. Věř mi, bude lepší, když do toho půjdeme jen dva. Alepsoň do toho nezatáhneme tolik lidí a nebudeme tolik nápadní."

Peter se na ni díval se strachem v očích. ,,Nat, já z toho mám špatný pocit. Tohle nemůže dopadout dobře, zvlášť když ani nevíme, komu máme čelit. Musíme to přece někomu říct. Brucovi, tátovi. Pomůžou nám."

,,Ne, Petere," řekla trochu rázněji, než měla v úmyslu. ,,Nikomu neřekneš ani slovo. A už rozhodně ne Tonymu nebo Brucovi. Tohle je můj boj, Pete, musím se s tím vypořádat hlavně sama. A vás do toho nehodlám zatahovat. O Lokiho se nebojím, vím, že to zvládne. Ale tohle je na mně, rozumíš? Musím to udělat sama a je mi jedno, co mě to bude stát. Za každou cenu."

Neměla tušení, že v ten okamžik stojí za dveřmi její milovaný Bruce, který všechno podstatné slyšel.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat