40.kapitola

162 30 23
                                    

,,Spider-man hrdinně zachránil vítězný desetibojařský tým z Queens. Totožnost maskovaného hrdiny je stále neznámá."

Ross frustrovaně zavrčel a vypnul televizi. Každý den si zapínal zprávy, byl to takový jeho rituál. Byť ho mnohdy iritovalo, co za banálosti se tam řeší, i tak ani jednou nevynechal příležitost, při níž by mohl získat nové informace ze světa. Například o Avengers. Na návratu superhrdinů by si média pěkně smlsla a nenechala by to bez odezvy. V tom měl jistotu, že mu novinky ohledně bývalého týmu nikdy neuniknou. A hleďme. Na scéně byl nový hrdina, který k Avengers tehdy nepatřil.

Spider-man. Už jen při zaslechnutí jeho jména se v něm vařila krev. Nebyl jediný, komu se pavoučí hrdina vůbec nelíbil, spousta jeho spolupracovníků, s nimiž jednal, se vezla na stejné vlně. Neměli o tom neznámém vůbec žádné informace. A to ho znervózňovalo a děsilo zároveň. Thaddeus Ross byl muž, který ve všem potřeboval mít pořádek a kontrolu. A když ji neměl, měl strach. A strach v něm probouzel zlobu a agresivitu.

Ross se zvedl ze židle, spojil ruce za zády a začal přecházet po své kanceláři, aby se uklidnil. I on měl na mnoha místech své zvědy, ale těm se nikdy nepodařilo Spider-mana vystopovat. Nebyl jako Avengers. Pracoval sám, byl spíše v ústraní, a kdykoliv se něco dělo, zřejmě byl hned tam a vzápětí zase zmizel dřív, než si toho někdo stihnul všimnout. Jako kdyby za sebou nezanechával žádné stopy. Ale stopy vždycky existují, musí. Možná dosud jen hledali na nesprávných místech. Možná je to mnohem jednodušší, než se zdá. Možná jen celou dobu byli slepí a odpovědi přitom měli na dosah ruky.

Kdosi rázně zaklepal na dveře. Ross pohlédl na nástěnné hodiny a pak dotyčného nevrlým hlasem vyzval, ať jde dál. Vzápětí dovnitř energickým krokem vkročil mluvčí projektu, jejž už dlouhé měsíce financoval a jehož hlavy mu slibovaly výsledky, s nimiž bude spokojený. Ale stále nic.

,,Nejspíš jste také slyšel ty novinky, že? Pavoučí hrdina se po dlouhé době ukázal na veřejnosti. Co vy na to?" zavrčel na muže, který se mezitím pohodlně usadil v křesle a uhladil si kalhoty.

,,Co já na to? Raději nic. Je dobře, že se zase ukázal, alespoň máme čerstvou stopu, od které se můžeme odpíchnout. Ale nebudu lhát, při pohledu na něj mě přepadla obrovská zuřivost. Nejraději bych mu zakroutil tím jeho křehkým krčkem," usmál se sladce a zaskřípal zuby.

,,Hmm," zamručel Ross a posadil se na otočnou židli naproti němu. ,,Vy ale víte, kdo se skrývá pod maskou," udeřil na něj znovu. ,,Chci to vědět."

Hnědovlasý muž s oholenou tváří se líně usmál a spojil prsty v klíně. ,,No, já to tak jistě nevím. Mám pouze domněnky, a ty dle mého názoru nebudou moc správné. Ale také mám dobré kontakty na vlivných místech. Tomu velmi dobře rozumíte, že, Rossi?" Potom si krátce povzdechl, jako by ho jejich rozhovor už trochu unavoval. ,,Ale nebojte, teď už opravdu pokročíme. Nejenže v týmu máme někoho, kdo je velmi blízký Starkovi, ale také máme někoho, kdo je opravdu dopodrobna obeznámen s fungováním jeho obleku, což nám přináší určitou výhodu."

,,Výsledky mi slibujete už několik měsíců. Začínám být netrpělivý, a zvlášť, když se tu zase objevuje další maskovaný superhrdina!" Ross udeřil pěstí do stolu, až prázdný hrnek rachotivě nadskočil.

,,Věřte mi, ani já z toho nejsem nadšený, doufal jsem, že už tohle budu mít brzy za sebou. Znáte to, jak ty malé zádrhely dokáží celý projekt pěkně zkomplikovat... Ale nebojte se. Pracujeme i na tom, abychom Spider-mana chytili. Pokud možno živého, samozřejmě," ušklíbl se.

,,Tak alespoň něco," zavrčel Ross.

Vysoký hnědovlásek se zvedl a šklebil se. ,,No jo, ani jeden z nás není úplně spokojený. Každý jsme měl o věcech úplně jinou představu. Ale znáte to, když je nutné, tonoucí se stébla chytá..." broukl tajemně a Ross se nechápavě zamračil. Neměl tušení, o čem to ten chlápek mele. ,,No, už vás nebudu nadále obtěžovat. Mějte hezký den. A pokud byste cítil opravdu velkou frustraci, můžete vymýšlet způsoby, jakými Spider-mana pomučíte nebo zabijete. Věřte mi, pomáhá to," mrkl na něj, a pak už z jeho kanceláře zmizel.

Ross zíral na zavřené dveře a pak nad tím protočil oči. ,,Idiot," zabrblal si pro sebe a přitáhl si k sobě štos papírů, které bylo třeba projít.

•••

,,Smiluj se nade mnou a příště už mě znovu neposílej za tím starým nabručeným dědkem," zvolal teatrálně hnědovlasý muž, když se připojil ke své společnici, která z balkónu pozorně sledovala práci svých zaměstnanců. Pohledem častovala převážně jejich nový přírůstek - stále mladého a nadějného muže, jenž měl nemalé zkušenosti se Starkovými obleky. Musela se pousmát; kdyby jen Starkovi věděli, kam až to jejich nepřátelé dotáhli. Nevěřila, že jsou skutečně tak naivní a myslí si, že po jedné porážce už se jich nadobro zbavili. Kdepak. Zatnula ruce v pěst. Je to podobně jako s Hydrou. Useknete jednu hlavu a vzápětí narostou další dvě.

,,V tomhle ti asi nevyhovím a už jsem ti to říkala několikrát. Neboj se. Věřím, že teď už to nebude trvat dlouho a i Ross dostane to, co si zaslouží," opáčila pevným hlasem blondýnka, když se postavil vedle ní.

Muž se ušklíbl. ,,Pořád ho uklidňovat, usmívat se a ujišťovat ho, že všechno jde podle plánu a brzy bude hotovo... pff, připadám si jak zaseklá gramofonová deska. A už dlouho jsem neupustil páru, začínám z toho být frustrovaný. Nemáš nějakou malou vraždičku na programu?" Zamnul si ruce.

,,Ne, prozatím ne. Ale uvidíme, jak se věci vyvrbí, a zda přece jenom nebude nutné nějaké lidi odstranit. Koukni na něj," ukázala na jejich nového zaměstnance, ,,je ve svém živlu, a já si zatím nemohu stěžovat. Pokud chceš upustit páru, drahoušku, určitě by ti v tom rád pomohl, jestli víš, jak to myslím," dobírala si ho s úšklebkem. ,,No jo, nejsi první, po kom hází očkem. Ale ty bys byl pro něj naprosto vhodný adept, vzhledem k tomu, jaké máš postavení -"

,,Dobrý, dobrý, to už stačilo," zavrčel hnědovlasý muž a opřel se o zábradlí.

,,Teď už se věci konečně pohnou tím správným směrem. Cítím to. Jeho nám seslal samotný Ďábel. Teď už to vyjde. Stejně jako my dva totiž i on moc dobře ví, co chce, a klidně půjde přes mrtvoly."

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat