77.kapitola

129 27 5
                                    

Pepper hleděla na spící Michelle s vráskou na čele. Nelíbilo se jí, že dívka stále odmítala spát v Peterově pokoji. Dokonce jí i nabídla pokoj pro hosty, ale ona se zabydlela u nich na gauči a vstala z něj jen, když si musela odskočit do koupelny. Snažila se tvářit statečně, ale Pepper věděla, že se opravdu trápí. A to jí dělalo starosti. Raději by ji poslala domů, ale tušila, že to byl předem prohraný boj, proto o tom ani nemluvila.

Uslyšela slabé bouchnutí předních dveřích, proto svůj pohled stočila ke dveřím, které vedly do obývacího pokoje a nebyla ani trochu překvapená, když tam našla stát Lokiho oblečeného v černém obleku. Nic neřekla. Jen se ujistila, že Michelle i nadále spí, a poté se tiše odebrala do kuchyně, kam ji tmavovlasý muž následoval. Pepper postavila vodu na čaj a vyndala ze skříňky jeden ze svých silnějších zelených čajů. Ani dnes v noci toho příliš nenaspala a potřebovala větší přísun kofeinu. Nechtěla ale začít pít kávu po litrech, tak jako ostatní obyvatelé Starkovic sídla.

Ani jeden z nich nemluvil. Pepper se nechtěla vyptávat, neboť věděla, že kdyby měl novinky, pověděl by jí je. A Loki nechtěl zmiňovat, že je Stark ani Romanovová nedorazili vystřídat. Nechtěl být ten, kdo jí přidělá další starosti.

Položila před něj hrnek s čajem, o který neměl zájem. To jí samozřejmě také neřekl. Místo toho se rozhodl, že jí udělá aspoň malou radost a bez řečí to vypije.

„Jaká byla noc? Nebyla vám zima?“ zeptala se starostlivě, když ji začalo to ticho ubíjet.

„Nevím, jak Rhodes, ale já zimu uvítal,“ odpověděl s tvrdým výrazem ve tváři. Předpokládal, že nevěděla, čím synem doopravdy je. A aby byl upřímný, nechtěl, aby to věděla. „Víš, že kdybyste to nechali na mně, máš ho už dávno doma,“ změnil raději téma. Sice nebylo o nic příjemnější, ale byla to jedna z jejich možností. Trvalo by mu to sotva pět minut. Tím si byl jistý.

Pepper si povzdechla. „Je to příliš nebezpečné, Loki. Víš, že ti věřím, ale tohle je můj syn. A nikdo neví, co tam na vás čeká. Musíte si vzájemně hlídat záda, ano? Slib mi to, prosím. Slib mi, že si navzájem pohlídáte záda,“ prosila jej zoufale, ale zároveň velmi autoritativně. Na Lokiho to opět udělalo dojem. I když v posledních dnech vypadala jako chodící mrtvola, uměla si prosadit svou.

„Slibuji,“ hlesl ztěžka, neboť tentokrát to nebyla jen prázdná slova. Tentokrát měl v úmyslu svůj slib dodržet.

„Připravím vám nějaké jídlo, určitě máte hlad. A Michelle se brzo probudí a já musím dohlédnout na to, aby se najedla,“ poznamenala lehce nepřítomně a přešla k ledničce. Musela se nějak zabavit a vaření ji vždycky tak nějak uklidňovalo.

Bůh lsti a falše ji v tichosti pozoroval. Už když tu byl s Thorem o prázdninách, zjistil, že tahle žena je skvělá kuchařka. A ani jej to nepřekvapilo. Nezdálo se, že by existovalo něco, co by jí nešlo. Jenže když si teď v mysli přehrával poslední dny, uvědomil si jednu věc, která se mu ani trochu nelíbila.

„Pepper?“ oslovil ji s kapkou něžnosti v hlase.

„Hm?“

„A dohlédl někdo na to, abys jedla ty?“ zeptal se poměrně ustaraně. Koneckonců tu teď byli sami dva a on už tak trochu vzdal skrývání emocí, když s ním byla ona.

„Na mě přece nikdo nemusí dohlížet, to je moje práce. Alespoň trochu přispívám,“ řekla přesvědčivě, ale Lokiho oblafnout nemohla. Přece jen to byl bůh lsti a falše.

Už se nadechoval, že jí řekne, že takhle by to rozhodně nešlo, ale než stihl vydat hlásku, objevil se v kuchyni Rhodey.

„Máme tak trochu problém,“ vyhrkl netrpělivě a Loki mu za to věnoval nevlídný pohled, neboť věděl, že tímhle prohlášením způsobil Pepper další starosti.

„Co se děje?“ stihla se zeptat dříve než on.

„Loki ti to neřekl? Tony ani Nat nedorazili,“ oznámil jí zmateně, čímž si tmavovlasý muž vysloužil dva nevěřícné pohledy. On jen ale pokrčil rameny a naznačil Rhodesovi, aby pokračoval. „Natasha je pryč. Našel jsem Tonyho v dílně. Spal. Což není překvapivé vzhledem k tomu, že všichni máme momentálně nedostatek spánku. Co mě zarazilo, bylo to, že jsem ho nemohl probudit. Natasha si stihla pohrát s Friday, takže nevím, co přesně se mezi nimi stalo, ale musela mu píchnout nějaké uspávadlo,“ sdělil jim vše, co věděl.

„Musíš ji najít,“ řekla okamžitě směrem k Lokimu. Tohle bylo extrémně špatné. Netušila, co se její přítelkyně chystala udělat, ale věděla, že to nebude nic rozumného.

„Je tu ještě jedna věc,“ přerušil je Rhodey, „Bruce zmizel taky.“

•••

Natasha zaklepala na známé dveře a trpělivě čekala, až jí někdo otevře. Dávala jim maximálně minutu, pak si bude muset otevřít sama. Neměla tolik času. Musela si jen vzít, co jí patří, a hned pokračovat ve své cestě dál. Tony se podle jejích výpočtů brzy vzbudí a tou dobou už chtěla být u Bruce. Tou dobou už chtěla, aby se Elizabeth zpovídala za své činy.

„Ten pohled znám,“ konstatoval její bývalý kolega, když jí s unaveným výrazem na tváři otevřel. Rudovláska neměla čas na to se cítit provinile, že je tu tak brzy ráno.

„Potřebuju ty věci,“ řekla pevným hlasem.

„Co se stalo? Víš, že ti je dát nemůžu. Ani bys neměla vědět, že tu jsou. Když mi je Fury dal, věřil mi, že ti je nedám. A to za žádných okolností,“ odvětil stejně pevným hlasem Clint, který už najednou unavený nebyl. Rozeznal vážnost situace a nelíbilo se mu, co viděl.

„V tom případě je měl dát někomu jinému, protože jestli si myslí, že ti neublížím, spletl se. Dej mi ty věci, Clinte. Jsou moje.“ Nyní už se v jejím tónu hlasu odráželo varování, ale to lučištníka nějak nerozhodilo. Znal tuhle stránku Natashy. Nakonec, přesně taková byla, když ji prvně poznal. Byl to jeden z posledních momentů, kdy ještě byla při smyslech. Věděl, že jí ještě může zabránit v tom, co se chystá udělat.

„Nedám ti je. Jestli je chceš, musíš jít přese mě.“

„S radostí. Poslouchej mě, mají Petera a Bruce, a teď mi ustup, než ti vážně ublížím. Nechci to vysvětlovat Lauře, natož dětem.“

Clint zaváhal. „Jdu s tebou,“ oznámil jí a pustil ji do domu.

„Rozhodně ne. Tohle je osobní a ty jsi v důchodu. Nemusí to narušit rodinný život nás všech. Jen mi dej ty věci,“ zopakovala znovu. Vážně jí docházel čas. Zvládla by to i bez nich, ale věděla, že Widow za ně bude ráda. Byla to její původní výzbroj z KGB. Víc vražedná, méně zastrašující. Jak řekla Clintovi – tohle bylo osobní. A ona nenechá nikoho odejít po svých.

„Potřebuješ, aby na tebe někdo dohlédl -“

„Právě naopak. Potřebuju být sama, protože potřebuju být ona a je mi jedno, jestli se ti to líbí nebo ne. Tohle nejsou Avengers. Tady si nehrajeme na hrdiny,“ odsekla ledově. „Je to v té stodole, že?“

Barton s povzdechem přikývl. Spletl se. Už jí nemohl nic vymluvit. „Budeš toho litovat, Natasho. A to ti říkám jako přítel.“

Rudovláska už byla venku ze dveří. „Minulost nepohřbím. Ona je já. Vzájemně si kryjeme záda. Znáš to, když na to dojde, jsou to buď oni nebo my. A radši oni, než má rodina,“ řekla, ale neotočila se na něj a pokračovala směrem ke stodole.

Clint si znovu povzdechl. Nevěděl, jestli by měl někoho kontaktovat. Neznal pravou Black Widow, ale byl si jist, že Natasha měla pravdu v tom, že musí být sama. Protože lidi jako Black Widow v týmech pracovat neumí.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat