69.kapitola

138 25 4
                                    

Upřímně, Tony to bral jako nešťastnou nehodu, která se mohla kdykoliv přihodit komukoliv. To, že jejich auta procházela pravidelnou kontrolou, nic neznamenalo. Stále to byly pouhé stroje, které se mohly kdykoliv pokazit. O tom Tony jakožto mechanik věděl své. Takže ano, pokládal to za nešťastnou nehodu, ale to se nyní změnilo.

Dnešní den byl jedna velká noční můra a on byl momentálně rád, že byla Pepper otřesená z nehody tak silně, že se jí představa toho, jak jede v autě, příčila natolik, že zůstala doma. Pod dozorem Lokiho, samozřejmě. Tomu Tony nezačal věřit mávnutím kouzelné hůlky, ale zachránil mu Pepper. A to něco znamenalo.

Nicméně byl teď na cestě domů a naprosto odmítal myslet na to, co viděl ze záznamu školní kamery, když se jim naboural do sítě. Odmítal si připustit, že někdo opět unesl jeho syna. Nejdřív Pepper a teď Peter. To vypadalo na osobní vendetu a jemu se to ani trochu nezamlouvalo. To ho opravdu všichni nenávidí, že ani na chvíli nemohou dát jeho rodině pokoj?

Velmi tiše zajel do garáže, odkud vešel do dílny, kde našel Bruce, jak na něčem usilovně pracuje. Ani si ho nevšiml a to se Tonymu výjimečně dost hodilo. Potřeboval se nepozorovaně dostat k Natashe do pokoje. Nebyl připravený na to, aby se postavil před Pepper a oznámil jí, že je jejich syn pryč. Sám sobě se snažil namluvit, že je to doopravdy pouze zlý sen a že se brzy probudí.

„Někdo se pokusil zabít Pepper tím, že jí přestřihl brzdové hadičky u auta, a Peter je pryč," vyhrkl na rudovlásku, jakmile vešel do jejího pokoje. Byl pod hrozným tlakem a potřeboval u sebe Natashu. Potřeboval vědět, že všechno dobře dopadne. Že už má nějakým zázrakem vymyšlený plán. Potřeboval, aby převzala věci do svých rukou, jako to udělala, když Mary unesla Pepper a Petera. On to totiž nezvládal. Nedokázal vypnout ten pocit strachu a bezmoci. Snažil se, ale nešlo to.

Natasha se na něj šokovaně hleděla. Trvalo jí pár sekund, než si zcela spojila význam Tonyho slov. Vyskočila na nohy a splašeně k němu přešla blíže. „Je Pepper v pořádku?" zeptala se na první otázku, na kterou potřebovala znát odpověď. Pocity viny se začaly dostavovat. Možná, že měl Peter pravdu. Možná to doopravdy měla říct Tonymu.

„Díky bohu ano, v tomhle případě doslova. Zachránil ji Loki. Někdo musel vědět, že jede pro Petera a postaral se o to, aby tam nedojela. Měli k němu volnou cestu, Nat. Někdo unesl mého syna," povzdechl si a svěsil hlavu dolů. Chtělo se mu brečet. Jeho malý chlapec byl zase pryč. Jak tohle oznámí Pepper, která na něj čekala? Ještě se nevzpamatovala z toho, co se jí stalo, a on by jí měl do očí říct, že jejich syn se dnes domů nevrátí? Jak by mohl?

Natasha nic neříkala. Hlavou se jí totiž honily myšlenky, jestli se to stalo kvůli ní. Jestli za tím stojí Betty a tohle byl jen její velmi hloupý tah. To teď vědět nemohla, ale co věděla, bylo to, že ať za tím byl kdokoliv, bude trpět. Bude ji prosit o milost. Bude ji prosit o smrt. „Měl bys vědět, že mi jde po krku Brucova bývalá přítelkyně. A je tu možnost, že spolupracuje s Beckem, který nemusí být tak mrtvý, jak jsme si mysleli," oznámila mu pevným hlasem. Nenáviděla, když musela být Black Widow, ale byly chvíle, kdy na jejích pocitech nezáleželo. Byly chvíle, kdy se od všech těch pocitů musela odříznout a udělat svou práci. Vyslídit. Najít. A zabít.

„Cože? A to mi říkáš až teď?" vyjekl nasupeně Tony. Bože, měl jí věnovat větší pozornost. Chtěl jí dát ale prostor. Jí i Brucovi, aby si v klidu mohli vyřešit cokoliv, co se mezi nimi dělo. Měl vědět, že to byla chyba.

„Až do teď se tě to netýkalo. Navíc, nemám žádný důkaz, že je Beck naživu, je to jen Furyho domněnka, ale pokud někdo unesl Petera, domněnka je blíž k realitě."

„Tak ona je to Furyho domněnka? To si ze mě snad děláš srandu, ne? Šla jsi za Furym, ale za mnou ne? Ví o tom Bruce?" křičel na ni. A ani jej nezajímalo, že jeho křik bude slyšet až v obýváku, kde se právě nacházela Pepper s Lokim.

„Jo, šla jsem za Furym, protože má víc informací, než máš ty. Je to problém? Bruce ví jen to, co potřebuje vědět. Přestaň si tu na mě vylívat svou frustraci, buď tak laskav, nebo tě praštím a ani trochu mi to nebude líto," odsekla jedovatě. Nechápala, proč se vždycky oni dva museli pohádat, když šlo do tuhého. „Myslíš si, že jsem něco z toho chtěla? Samozřejmě, že ne! Najdu ty parchanty a užiji si s nimi takovou zábavu, o které se jim nikdy ani nesnilo. Budou litovat jen toho, že jim věnovali pouhý pohled, natož že se je snažili zabít."

Tony se na chvíli odmlčel. Byla to silná slova a on měl nepříjemné tušení, že to myslí vážně. Jistě, sám by rád někomu zakroutil krkem, ale to nikdy nebylo řešení. Ani s Mary ne, a to o tom opravdu dlouho uvažoval. „Musíme to říct ostatním. Brucovi, Pepper a Lokimu. Ten by nám mohl pomoct, když už je tady," povzdechl si. Hádka jim teď opravdu nepomůže, i když ho její rozhodnutí štvalo. Věřil, že se od minule všichni poučili, ale stále dělali ty samé chyby.

„Ona to nezvládne," zašeptala. Kdyby nebyla Black Widow, sama by měla problém to zpracovat. Peter může být kdekoliv a oni ani nevědí, kde začít. I pro ni by to bylo zdrcující.

„A co mám podle tebe dělat?" zavrčel. Nemusela mu to připomínat, neb on tu neměl na výběr. Nebylo to tak, že by v tomhle mohl lhát, prokrista!

„Spoj se s Rhodeym. Bude se nám hodit každý pár rukou a očí navíc. Jsme na nule, Tonesi. Nemáme vůbec nic."

„Spoléhám na tebe, Nat. Sám to nezvládnu a ty jsi jediná, kdo ano," zamumlal zlomeně. Nelíbila se mu její slova, ale měla pravdu a on to potřeboval slyšet. Musel vědět, na čem jsou, i když nebyli v podstatě na ničem.

„V tom případě ho zavolej, Tony. Protože pokud čekáš, že to zvládnu sama, tak se mýlíš. Nemohu si dovolit udělat chybu. Nejspíš si to nemyslíš, ale jsem nebezpečná. Dokud jsem sama za sebe, jsem v pohodě. Ale neumím pracovat za tým. Ne, pokud mám být tím, co teď potřebuješ úplně nejvíc. Ne, pokud ji mám nechat naplno vypustit ven," sdělila mu svým typickým pevným hlasem.

„Dnes mi někdo málem zabil ženu a unesl syna! Mám jen nervy a ty jsou právě teď dost pošramocené. Nemám náladu vypořádávat se s Kapitánem a jeho hvězdným týmem!" řekl stroze, načež opustil její pokoj. Měl daleko větší starosti než Rogerse. Musel jít Pepper oznámit, v jaké situaci se ocitli.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat