52.kapitola

129 29 4
                                    

,,Tak, jsem zde a jsem jedno velké ucho. Co se u vás přihodilo tentokrát?" zeptala se Natasha a neubránila se malému úsměvu, byť viděla, jak je Pepper zničená a unavená. Nat měla tušení, že to bude opět nějak souviset s Peterem. Tony jí stihl zavolat a ve zkratce vypovědět, co se stalo, a taky že mu volal Ross, kterému samozřejmě neuniklo, že mluvil se Spider-manem.

Pepper si povzdechla a rukou si unaveně přejela po tváři. Za poslední dobu toho na ni bylo nějak moc. Tolik si zvykla na ten klid a pohodu, jež v jejich životě začaly panovat, že řešit nové problémy pro ni byl v tuhle chvíli nadlidský úkol. Navíc ani nevěděla, jak je vyřešit.

Seděly spolu s Natashou v prostorném obývacím pokoji a popíjely spolu červené víno, Peppeřino oblíbené. Nat vždycky vtipkovala, že víno nejlépe nakopne mysl a rozproudí konverzaci.

Pepper si byla jistá, že tu budou mít klid a soukromí. Tušila, že se Tony zdrží nějakou dobu v dílně, aby si i on pročistil hlavu a vybil si svou frustraci. Aby byla upřímná, jeho dnešní jednání ji poněkud zklamalo. Rozuměla tomu, že i pro něj to byla složitá situace, ale nebylo by lepší, kdyby ji vyřešili společně? Jako manželé? A on místo toho -

,,Peter i přes zákaz použil svůj starší oblek a na vlastní pěst zamířil na nějakou loď dopadnout toho Toomese, nebo jak se jmenoval," začala Pepper pomalu vyprávět a na kuráž si lokla ze své skleničky.

,,Toho s mimozemskými zbraněmi, že? Už ho převezli do vězení," prozradila jí Natasha.

Pepper kývla. Nebyla si jistá, jestli ji to uklidnilo, nebo spíš rozrušilo. Alespoň se tomu už Peter nemusí věnovat a dostojí svému slovu a bude sekat latinu. Ona se ale obávala, že po Toomesovi přijde další padouch a Peter prostě nezvládne sedět doma na zadku. Nebyl takové povahy. To bylo prokletí superhrdinů. Ve většině případů se jim ten pocit, že lidem pomáhají a zachraňují svět, začal líbit tak moc, že se ho nemohli nabažit.

,,Málem u toho přišel o život a kdyby nezasáhl Tony, tak si ani nechci domýšlet, co by se stalo. No, to ale není ještě to nejhorší. Zase nám lhal. A já opravdu nechci, aby se z našeho syna stal lhář a z jeho tehdejší upřímnosti zvyk lhát. Obešel nás a nebylo to poprvé. Už po Washingtonu nám slíbil, že už nic takového nikdy neudělá, ale hleďme! Dneska mi řekl, že lituje svých činů a že je ochoten se na dobu neurčitou rozloučit s oblekem a začít normálně žít. Jenže po tomhle už prostě nevím, jestli mu můžu věřit," řekla jí nešťastně Pepper a Natasha viděla, jak se tím užírá. ,,Do toho ještě Tony... místo, aby mě podpořil a řešil to spolu se mnou, se celé odpoledne neukázal!"

Natasha si odkašlala a pomalými pohyby kroužila obsahem ve skleničce. ,,Pep, jsme zase tam, kde jsme byli. Pokud nechcete spadnout zpět tam, kde jste byli před několika měsíci, musíte spolu mluvit narovinu, ty problémy co nejdříve řešit a předcházet jejich vzniku. No a taky být k sobě upřímní."

,,Což věc docela komplikuje, když upřímná je jen jedna ze dvou přítomných stran," povzdechla si Pepper. ,,Nechci to řešit přes tebe, nebo se těm problémům nějak vyhýbat, to ne. Chtěla jsem si o tom jen popovídat jako kamarádka s kamarádkou."

Natasha se usmála. ,,Toho si vážím. Pokusím se s Peterem promluvit, pokud budete chtít. Nebyla jsem u toho, ale to, co dnes řekl, by už mohl myslet vážně. Přece jenom, musí si uvědomovat, že zašel dost daleko. Dala jsi mu to sežrat ty i Tony a dusili jste ho dostatečně dlouho, aby za vámi přišel sám od sebe a omluvil se. Jak ho znám, určitě už oblek zavře na nějakou dobu zase do skříně. Dá se říct, že tu svou misi splnil, no ne? Toomes je za mřížemi. Na zdraví," podotkla a zvedla sklenici, aby naznačila přípitek.

Pepper pomalu kývla a rukou si podepřela hlavu. ,,Asi máš pravdu. Budu v to muset doufat. No, holt ho ale už budeme muset držet ještě víc zkrátka. Žádné rande s Michelle, žádný Ned. Ještě si s ním o tom promluvím. Musí pochopit, že tentokrát už překročil všechny meze."

,,Tomu určitě neuškodíš, jen s ním nemluv jako s dítětem. Sedněte si a proberte to. Přece jenom, je to puberťák, má vlastní hlavu a je v tom nejhorším věku. Ber to pozitivně, aspoň koná dobro a nefetuje místo toho tamhle někde za školou," snažila se ji povzbudit Nat. Pepper souhlasila, a pak už stočily řeč na jiné téma.

Peter mezitím ležel na posteli ve svém pokoji a zíral do zdi. Vážně trochu litoval toho, co se stalo. Ale jen trochu. Alespoň, že jeho mise byla úspěšná!

,,Jako kdybych viděl sám sebe, když mě neprávem zavřeli do jedné z cel ásgardského vězení," ozval se v jeho pokoji známý hlas a Peter natočil hlavu směrem ke dveřím. Stál tam Loki, opíral se o zeď a s rukama založenýma na hrudi Petera pronikavě pozoroval.

,,Neprávem? Provedl jste invazi na naši planetu a málem zničil New York," připomněl mu Peter a začal si házet míčkem o strop, protože nyní skutečně nevěděl co dělat.

,,Je to jen otázka úhlu pohledu, mladej. Bylo to pro vyšší dobro. Chtěl jsem vám ulehčit," prohlásil vznešeným hlasem Loki a začal prozkoumávat jeho pokoj. ,,Hm. Máš to tu útulnější než v ásgardské cele. Co jsi provedl?"

,,Pomohl jsem dopadnout jednoho padoucha, ale lhal jsem přitom mámě a tátovi," prozradil mu kajícným hlasem, byť věděl, že Loki ho zrovna za tohle kárat nebude.

,,No? A byla to otázka úhlu pohledu, že? Ty v tom vidíš, že jsi udělal správnou věc, ale tvoji rodiče tvé činy neschvalují, mám pravdu? Víš, normálně bych to neříkal, ale dlužím to tvé matce; možná bys měl tu svou superhrdinskou aktivitu trochu omezit. Škoda, že nejsi padouch. Je to větší zábava a já bych se alespoň nemusel přetvařovat," povzdechl si naoko teatrálně.

,,Dlužíš to mé mámě? O čem to mluvíš?" chtěl vědět Peter a zamračil se. Loki mu ale neodpověděl a místo toho předstíral, že jej zaujaly nedokonalosti na vymalované stěně. ,,Mrzí mě, že jsem jim způsobil starosti, ale musel jsem něco udělat, protože kdo ví, co jinýho by Toomes provedl!"

,,Udělal jsi dobře. Ale promluv si se svou matkou," doporučil mu a pak se vydal ke dveřím. Tam se ale ještě zastavil a s tajemným úšklebkem na tváři se na něj otočil. ,,A mimochodem; doporučuji ti, ať dnes nepoužíváš sprchu v koupelně nalevo."

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat