hoofdstuk 2

3.9K 136 21
                                    

(POV Skyler)

Ik word wakker van het vele licht. Ik sta op en loop naar de kast die er staat. Het lijkt hier wel een beetje op mijn kamer, maar de kleuren van de muren niet. In de kast ligt al mijn kleding.  Ik doe een setje kleding aan en wil de deur openen, maar de deur is gesloten.

 "DOE VERDOMME DIE VERVLOEKTE DEUR OPEN!" schreeuw ik. De deur word met een vlaag open gegooid. Er komt een vreemde jongen de kamer in. "Wie ben jij?" Vraag ik. "Gaat je niks aan." Hij loopt dreigend op mij af en pakt mijn polsen vast. Hij duwt mij tegen de muur en pint mijn polsen boven mijn hoofd. Ik kijk hem met grote ogen aan. "JACK!" Schreeuwt hij opeens. Gaat hij Jack hierbij betrekken? O god, wat moet ik nu doen? Wat gaat hij doen?

In de deur opening zie ik Jack staan. Ik sluit mijn ogen omdat ik verwacht dat hij mij gaat slaan. Mijn polsen worden los gelaten en ik word opgetild. Nog steeds houd ik mijn ogen dicht. "Het is gelukt." Hoor ik die andere jongen zeggen. "Wat is gelukt?" Vraagt Jack. Terwijl hij mij op zijn schoot zet. "Je plan." Zegt hij kort. "Skyler doe je ogen is open?" Ik schud met mijn hoofd 'nee'. "Skyler doe je ogen open." Zegt Jack nu strenger. Ik doe langzaam mijn ogen open en kijk hem bang aan. Hij kijkt diep in mijn ogen en daar word ik bang van. Ik went mijn blik af en kijk de andere kant op. 

"Het werkt." zegt hij blij. "Wat werkt?"  Vraag ik verbaasd. "Kijkt maar in de spiegel." Zegt hij met een grote lach. Ik ga naar de spiegel en kijk mij aan.  "Ik zie niks." Zeg ik schouder ophalend. "Kijk goed naar je ogen." Ik kijk naar mijn ogen en zie dat ze grijs blauwig zijn. Ik had toch bruine ogen? Hoe kan dit?  "Wat gebeurt er?" Vraag ik bang . "Mijn plan is gelukt." "Welk plan?"Vraag ik verbaast. 

 "Je bent speciaal. Je bent prachtig en hebt nu ook een speciale gaven. Dit was jouw lot. Alleen bij jou kon dit lukken, daarom trouwde mijn vader met jouw moeder. We wisten dat jij bijzonder was en dit dus zou lukken. Je emoties zijn nu te zien via je ogen. Je bent super snel geworden. En veel sterker." Zegt hij tegen mij. 

"Je hebt een monster van mij gemaakt! Hoe moest dit mij helpen!" zeg ik kwaad. Ik draai mij om en kijk in de spiegel. Ik zie vel rode ogen. Hoe kan dit? dit is toch onmogelijk. "Hoe?" Vraag ik weer normaal. Ik knipper een keer met mijn ogen en ze zijn weer bruin.

 "Mijn vader heeft hier al zijn jaren aan gewerkt, ik moest zorgen dat jij dit moest nemen. Zoals ik al zei, jij bent de enige die dit zou kunnen. Mijn vader heeft zo lang naar je gezocht. Sinds ze wisten dat je geboren was zochten ze naar je, maar we konden je nergens vinden." grinnikte hij. "Hoe wisten ze van mijn bestaan af?"

 "Een waarzegger heeft gezet dat jij er was en over ongeveer 2 jaar geboren zou worden." Zegt hij, antwoordend op mijn vraag. "Mijn vader kon zie wie speciaal was in hun ogen, en bij jou dag hij dat. Sinds dien wisten wij het zeker." Ik kijk hem verbaast aan. Waarom ik? Wat is er zo speciaal aan mij?  "Dus je dacht, laat ik haar leven dan maar even verwoesten?"Vraag ik lichtelijk kwaad. Hij reageert er niet op. 

"Mijn vader heeft ook alles opgeschreven wat je nu kunt en welke emoties welke kleur hebben." Hij rommelt wat in de laatjes en zoekt waarschijnlijk naar het boekje. "Hier heb ik het." Zegt hij blij. Ik heb hem nog nooit zo blij gezien. "Okey hier komen alle emoties."

"Verdriet= Mintgroen   

Boos= rood  

Blij= helder blauw   

Bang= grij   

Verliefd= fuchsia   

Verlegen= lila   

Kwaad= zwart    

Verbaasd= donker paars     

Hoop= groen    

Gemeen/ duivels = donker rood  

Jaloezie= paars         

In de war= alle kleuren bij elkaar   

Gelukkig=  Brons achtig met glans    

Schaamte= licht geel   

Paniek= Vel groen

lust/speel= donkerblauw  

Normaal= bruin " Zegt hij achter elkaar.

  Dat zijn een hoop kleuren. Hoe moet ik er voor zorgen dat niemand het ziet? Wat gaat ze doen als hun het weten? Zouden ze mij willen vermoorden? Waarom doet Jack opeens zo aardig? 

"Oké, Ik heb een idee om het te verbergen. Je kunt lenzen dragen, je moet dan wel zo donker mogelijke kleur hebben. Anders kan je het er door heen zien. Oh ja voor ik het vergeet, je bent ook sterker geworden. Verder weet ik niet wat je nog meer voor krachten kan hebben, maar daar komen we wel achter." Zegt hij.

Mijn ogen worden groter. "Ik ben een monster." Zeg ik angstig. Ik ga tegen de muur zitten en trek mijn benen op. Ik houd mijn hoofd vast met mijn handen. Ik begin steeds sneller te ademen. Ik raak in paniek. Jack kijkt mij aan. "Je ogen zijn vel groen. Wat is dat?" vraagt hij meer aan zichzelf dan mij. Hij gaat door de papieren heen. "Paniek." Zegt hij in zichzelf. Hij loopt op mij af en tilt mij op. 

 Hij zet mij op zijn schoot neer en streed rustgevend rondjes op mijn rug, maar ik word er niet rustig van, alleen maar boos. "Raak mij niet aan!" Schreeuw ik. Voor ik het weet duw ik hem weg. Normaal lukte het niet, maar nu ik sterker ben valt hij achterover en slaakt een pijnlijke kreun. "Ik ben een monster. Ik ben een monster." zeg ik steeds tegen mijzelf. "Ik ben slecht. Ik doe mensen pijn." De paniek komt weer omhoog en begin te hyperventileren. Mijn zicht word zwart en ik raak met een klap de grond.


∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Even snel een nieuw hoofdstukje, omdat jullie het zo graag willen :)


The secret girl (Voltooid)Where stories live. Discover now