Hoofdstuk 43

1.6K 90 35
                                    

(POV Skyler)

Het is inmiddels al een paar dagen later. Ik voel me al wat sterker en ben zo veel mogelijk uit de buurt geweest van mensen, zelfs van Shane of Caleb. Ze deden wel wat pogingen om binnen te komen, maar ik hield met mijn gaven de deur dicht. Ik heb een soort van schild voor de deur. Je kunt de deur openen, maar als je tegen het schild aan komt krijg je een schok. Ik heb ook onderzoek gedaan naar dat incident met die chip. Caleb had er inderdaad een gif soort in gevonden. Het gif moest speciaal voor mij zijn geweest, want bij andere mensen zal dit geen nut hebben. 

Het gif zorgde er voor dat de mensen die mij eerst wel aan konden raken mij nu niet aan konden raken en de mensen die mij niet aan konden raken kunnen dat nu wel. Ik moet dus extra op mijn hoede zijn. Het kan zo zijn voordeel hebben, maar ook hele erge nadelen. Ik moet nu extra goed oppassen voor Jack, Kyle en die andere gast die ik niet ken.  Ik herken hem wel, maar ik kom niet op zijn naam. Ik kan mijzelf gelukkig wel weer aanraken. Mijn lichaam komt langzamerhand weer goed.  Calbe heeft een tegengif gevonden, maar dan moet ik eerst iets vinden waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Het blijkt dat alleen een special die kan vinden. Hoe? Ik heb geen flauw idee. Hoe moet ik iets vinden, zonder te weten wat of waar het is? 

Ik loop mijn kamer uit en pak snel een appel uit de fruit mand. Daarna loop ik naar de computer en start die op. Okey waar moet ik die plant vinden? In het bos? das niet zo moeilijk, toch? Ik sluit de computer af en snel de deur uit voor iemand naar mij kan roepen. Helaas heb ik het pech dat Shane er is. 

"Sky wacht!" Hoor ik hem roepen, maar ik heb de deur al gesloten en maak aanstalten om te rennen. Mijn pols word vast gegrepen en ik trek hem weg als door een wesp gestoken te zijn. Hij zegt zacht een 'sorry' en wilt zijn verhaal vertellen.

 "Skyler waarom verberg je je voor iedereen. Het is dat ik je net zag anders was je misschien zomaar weg zonder ik wist waarheen. Misschien zou je wel weer weg lopen en zal ik je nooit vinden." Jammert hij. "Ik kom terug. " verzeker ik hem. Hij knikt licht en ik draai mij om en snel naar de bossen. 

Als ik nou geluk heb vind ik hem. Er stond iets van ' je kunt de bloem niet gaan zoeken. Hij komt vanzelf naar je toe.' Ik snap niet wat ze er mee bedoelen, maar toch ga ik even rond zoeken. Ik geloof niet zo in die gezegdes. Ik had ook nog iets gevonden over een speciale steen die een bepaalde kleur geeft bij een persoon. Bijvoorbeeld als die kwaadaardig is word de steen zwart. Als dat je liefde is word die rood. Is die gevaarlijk word die donker paars. Ik geloof niet echt in die dingen.

 Ze hadden het ook over een energie drain. Een energie drain kan je gewoon aanraken en zijn geur is vertrouwd. Een speciaal word meestal snel verliefd op een energie drain zonder dat ze door hebben dat hij of zij er een is. Een energie drain lijkt eigenlijk op je 'ware', omdat hij je aan kan raken en een vertrouwd gevoel geeft door zijn geur. Hij kan zo makkelijker bij je komen. De meesten hebben het niet door, omdat je het niet kan zien aan die gene. Je word een soort van blind. In jouw ogen is hij je ware, maar als je in werkelijkheid een energie drain ziet, ze je gelijk aan heb dat hij slecht is. Hoe erg hij zich ook gedraagt tegen over je, je blijft verliefd en blind voor de werkelijkheid. Bijna alles wat slecht is, ziet er plots goed uit. Alles wat goed is ziet er plots slecht en gevaarlijk uit. Je plakt dan steeds meer naar de energie drain toe. ze kunnen meerdere malen je energie af pakken als je weer vol energie hebt. Hun worden dan dubbel zo sterk. 

Kort samen gevat; Een energie drain is onweerstaanbaar. Alleen het zelfde geslacht als de enige drain kan het zien, maar als ze dat vertellen aan het slachtoffer heeft die kans om neer gehaald te worden en het slachtoffer zal hem of haar niet geloven.

Een energie drain neemt al je energie van je af en word er zelf sterker door. Je kunt dan je gaves niet meer gebruiken en je lichaam word helemaal 'omgedraaid'. Je lichaam reageert dan alles andersom. De gevaarlijke mensen kunnen je aanraken en de gene waarvan je houd kunnen dat niet meer, inclusief jezelf.

 Ergens lijkt dat op de dagen hiervoor met mij, maar dat is gewoon toeval toch? Het lijkt me sterk dat dit er iets mee te maken had. Er zat gewoon een gif in die chip dat als je hem er uit haalt ik mijn lichaam amper kon bewegen. En een energie drain moet je kussen of in ieder geval iets intiems doen om je energie 'op te vreten'. Of hij moet je bij je gaven's arm vast houden. Dat is waar je gave het sterks er uit komt. Dan moet hij al je energie af tappen, maar er was niemand bij mij die dat zou kunnen zijn. Alleen Shane zat bij mij en aan hem is niks speciaals. 

Tussen mijn gedachten door ben ik bij een meertje gaan zitten. In mijn ooghoek zie ik iets glinsteren bij het water. Wat is dat? Ik sta op en loop er heen. Een steentje? Hij begint langzaam goud te kleuren. Wat is dit? Hij lijkt wel veel op de steen waar ik over dacht net. Zou de bloem ook tevoorschijn komen als ik er aan denk? Ik heb die bloem echt nodig. Ik weet niet wat ik moet doen! Ik weet niet hoe ik hier tegen kan gaan.

 Ik ga weer zitten in het zand. Ik pak de steen en die begint gelijk te glinsteren. Is dit de steen waar ze het over hadden? Okey misschien geloof ik het toch wel. Ik kon eerst ook niet geloven van al die gaves. Er bestaan veel meer dan alleen mens of dier. Er is nog een andere wereld waar niemand van af weet behalve de inwoners van die land.

 Naast me zie ik iets bewegen. Ik kijk links van me en zie een soort van bloem achtige plant. Hoe komt die hier? Zou dit het tegengif zijn tegen al mijn zwakheid? Ze zeiden dat je alleen een plaatje er af mocht plukken. Die moest je vervolgens opeten. Je zal meestal gelijk resultaat moeten zien en voelen. Je moest al je energie weer terug moeten hebben. Je mocht de plant niet plukken. Je mocht allen èèn blaadje er van af halen. Als je meer deed dan alleen dat werd je gedoemd. Je werd gestraft. Als je de bloem zou plukken, zou je zo zwak worden dat je eraan zou kunnen overleden.

Ik strijk met mijn hand langs de bloem en er valt een blaadje in mijn hand. Zonder er bij na te denken eet ik die op. Na enkele minuten voel ik me al beter. Het werkt echt! Ik voel me eindelijk weer sterk. Ik wou dat er een manier was om hem te bedanken, maar het is een bloem en die kun je moeilijk bedanken. Ik weet al wat me te wachten staan. Ik moet iets stoppen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik mag er geen woord over zeggen dus ook voor mijn hoofd hou ik het stil. Als iemand mij gedachten kon lezen en ik hier niet de enige was, had hij het kunnen weten en kunnen vervroegen. Ik zou er dan niet klaar voor zijn en verliezen. 

Het steentje had ik in mijn hand vast en wou opstaan. Ik hoor geritsel achter mij en sta abrupt op. Ik span al mijn spieren aan en zet mijn reflexen zo scherp mogelijk. "Wie is daar?" Vraag ik. Ik weet dat er iemand is. Ik voel het. Ik voel een warme bron van de linkerkant

"Ik weet dat je hier bent. Ik voel het. Verstop je niet, je hebt jezelf al verlinkt." Ik voel dat de warmte zich naar de andere kant verplaatst. Hoe snel is die persoon?  Plots voel ik een hitte achter mij. Hij moet vlak bij zijn, want het word heel warm bijna te warm.

 Ik draai mij om en van schrik val ik achterover. Hij strekt zijn hand naar mij uit om mij omhoog te helpen, maar ik blijf gespannen op de grond zitten. "Ik doe je niks." Hoor ik hem zacht zeggen.

 "Dat zeggen ze allemaal, maar uiteindelijk gebruiken ze je voor de ergste dingen." Mompel ik zacht.  Ik pak zijn hand aan, maar herinner me dan dat hij mij niet aan kan raken. Ik ben al te laat en er gaat een steek door mij heen. Ik trek snel terug waardoor ik weer op de grond val. Ik wrijf voorzichtig over mijn hand en kijk op. Hij kijkt mij met grote ogen aan. "Wat?" Vraag ik uiteindelijk. Waarom kijkt hij mij zo aan?

"Ben jij een Special?" Vraagt hij vol ongeloof. 

Hoe weet hij dat? Wie is hij? Wat weet hij hiervan? Hoe komt hij zo snel? Heeft hij ook een geheim net zo als mij? Is hij te vertrouwen? 

The secret girl (Voltooid)Where stories live. Discover now