hoofdstuk 14

2.1K 97 6
                                    

(POV Skyler)

Ik word wakker van het felle zonlicht. Ik open langzaam mijn ogen en kijk om mij heen. Waar ben ik? Ik graaf diep in mijn geheugen en het komt weer terug. Ik ben bij een jongen genaamd Jax. Hij wilt voor mij zorgen en hij weet dat ik een 'special' ben.  Ik weet zelf niet eens honderd procent wat ik moet doen of wat het nut is dat ik een special ben. 

Ik hoor de deur open en dicht gaan. "Ik ben er." Hoor ik de stem van Jax zeggen. "Oké." roep ik terug. "Waar was je eigenlijk?" Vraag ik als ik in de woonkamer zit. "Even een luchtje scheppen." 

"Zou ik misschien kunnen douchen?" Vraag ik terwijl ik naar de grond kijk. "Ja tuurlijk, ik laat je wel even zien hoe deze werkt en waar alles licht." Hij staat op en begeleid mij naar de badkamer. Ik pak wat handdoeken. Ja komt later terug en geeft mij een setje kleding van hem. Het is een jogging broek met een hemdje die ik nog had. 

Ik zet de douche aan en geniet van de warme stralen. Als ik klaar ben met douchen droog ik mij af en kleed mij om. Mijn haar doe ik in een simpele staart.  Ik wil de kamer binnen komen als ik de voor deur met een harde knal open hoor gaan. 

"WAAR IS ZE? IK WEET DAT ZE HIER IS!" Hoor ik Jack schreeuwen. Ik bedenk mij geen seconden en verstop mij in de kast. Hopen dat ze mij hier niet vinden. Wacht is dit niet te voorspelbaar? Wacht er is toch een klein randje over naast de muur buiten? Als het goed is kan ik daar net op staan. Ik loop/ren snel naar het raam en doe hem open. Ik ga op het randje staan zo dicht mogelijk tegen de muur. Niet naar beneden kijken Skyler. Beveel ik mijzelf.

 "IK WEET DAT ZE HIER IS! VERTEL GEWOON WAAR ZE IS!" "Jo gast even rustig, ze is hier niet. Wie zoek je eigenlijk?" Hoor ik Jax zo onschuldig mogelijk zeggen. "JE WEET DONDERS GOED OVER WIE WIJ HET HIER HEBBEN EN JIJ HOUD HAAR HIER SCHUIL." Schreeuwt Kyle dit keer. Ik probeer mijn ademhaling onder controle te houden. "Ik weet echt niet over wie jullie het hebben! Ik ben hier verdomme de enige persoon die hier komt! Hoe in vredes naam zou ze hier in kunnen breken! En wie zoeken jullie!" Verheft Jax zijn stem. "We zoeken het huis rond. Als we haar wel vinden ga jij er als eerst aan!" Roept Kyle. 

Fuck ze zoeken naar mij. Als ze mij vinden gaat Jax er ook aan! Ik kan dit niet laten gebeuren. Ik moet hier weg zien geraken, maar hoe? Ik kijk naar beneden. De grond is hier niet zo ver vandaan, ik denk ongeveer 4 a 5 meter? Dat zou mij toch wel lukken? Denk ik twijfelend. Ik kijk voor mij en zie een boom. Als ik nou daar in spring en via de boom naar beneden klim? 

"SKYLER WE WETEN DAT JIJ HIER BENT! MAAK HET JEZELF NIET TE MOEILIJK, WE KRIJGEN JE TOCH WEL!" Schreeuwt Jack. Hij is redelijk dicht bij. Het is nu of nooit. Ik spring  en beland net op een tak. Ik zucht opgelucht.

 "Ik hoorde iets van buiten!" Roept Kyle. Ik moet hier zo snel mogelijk weg, anders breng ik mijzelf en Jax in gevaar. Ik ga tussen een paar struikjes liggen. Vanaf hier kan je alles zien. De deur gaat open en ik zie Jack en Kyle naar buiten lopen met iemand bij zich. Het is Jax. Hij zit vast gebonden en er word een mes tegen zijn keel aangedrukt. Ik moet iets doen! 

"SKYLER WIJ WETEN DAT JIJ HIER ERGENS BENT, WE HOORDE NAMELIJK IETS BUITEN EN HET RAAM WAS OPEN. JE MOET NOG VEEL LEREN OP HET GEBIED ONTSNAPPINGS PLANNEN!" schreeuwt Jack. Wat moet ik doen? Als ze mij zien kunne ze mij grijpen en Jax alsnog vermoorden. Dat moet ik niet laten gebeuren! Hij heeft niks kwaad gedaan! Ik heb hem in gevaar gebracht. Hij is er nu bij betrokken. De bedoeling van vluchten is juist dat niemand er meer bij betrokken is. 

Ik sluip achter de bosjes terug naar het raam. Als ik nou via binnen hun aanval. Hun verwachten dat ik via buiten kom en mij over geef. Ik ga zo stil mogelijk e boom in. Ik gooi iets in de struiken zodat ze daar op gaan letten, en zoals ik had gedacht werkte het. Wie moet hier ontsnapping pogingen leren, ik ben er heel goed in. Oké nu moet ik springen. Als ik geluk heb kom ik er net of ik donder naar beneden recht de hel in. Niks te verliezen dus. 

Ik spring en nog net met èèn hand kan ik het randje vast pakken. Ik moet mij inhouden niet te gaan gillen. Ik zwaai mijn andere arm naar boven en houd met die hand ook het randje vast. Ik hijs mij met ongelofelijk weinig moeite omhoog. Heb ik dit te danken aan mijn krachten of door gym? Ik denk het eerste aangezien ik bijna niks deed bij gym. 

Ik sluip naar de voordeur en doe die voorzichtig open. Ik zie Kyle en Jack vlak bij de bosjes staan. Jax zit vast  gebonden aan een boom. Ik sluip naar de boom zonder dat iemand mij door heeft, zelfs Jax niet. Ik leg een hand voor zijn mond, voor als hij ging schrikken, omdat ik hem nu moet los maken. Jack en Kyle denken waarschijnlijk dat ik dit niet zou kunnen, omdat het pijn doet als een jongen mij aanraakt, maar bij Jax heb ik dat op een of andere manier niet. Bij jack had ik het ook een keer niet, maar daarna wel weer. 

Ik zie dat Jax als zijn spieren aanspant door de plotselinge aanraking van iemand die hij niet kan zien. Ik maakt een 'ssst' geluidje dat hij stil moet zijn. Ik voel via mijn hand dat hij knikt. Ik laat mijn arm zakken en maak de knoop los. Hij draait zich om, om te zien wie hem heeft bevrijd. Als hij mij ziet gaat zijn mond een stukje open. "Ik dacht dat je gevlucht was." Zegt hij vol ongeloof. Hij trekt mij in een knuffe, maar  dat hij mij in een knuffel kon trekken duwde ik hem al weg. Ik was bang dat het dit keer wel pijn deed. Jax kijkt geschaamd naar beneden.

"WAAR IS ZE, IK HOORDE ECHT IETS IN DE STRUIKEN." Ik grinnikte voor hun domme gedrag. Ik dacht dat ze wel slimmer waren dat dat. "Kom weg hier!" zegt Jax iets te hard. Kyle en jack draaien zich gelijk om en kijken verbaasd naar mij. Hun bedenken zich geen seconden en komen op ons af.

 Ik kan op een of andere manier niet snel rennen dit keer. Precies waneer ik die snelheid nodig heb, is het weg. Ik slaak een verwoeste zucht en ren dan maar zo snel als ik kan. Jax is al een stukje voor mij. Ik voel een sterke arm om mij heen. Ik slaak een harde gil van schrik. Jax draait zich om en wilt mij helpen. "GA!" schreeuw ik naar hem. Hij kijkt eerst bedenkelijk en luister dan toch als hij mijn blik ziet. Ik verzet mij tegen Kyle die mij vast heeft. 

"Ik zal maar meewerken, ik ken je zwakke plekken." Fluister hij in mijn oor. Ik slik hoorbaar en verzet mij niet meer. "JACK WE HEBBEN HAAR!" Schreeuwt Kyle. Ik zucht verslagen. Kyle bekijkt mijn outfit en kijkt dan verbaasd. Als hij mijn hemdje ziet komt er een grijns op zijn gezicht. Wat is hij van plan!

Hij doet mijn hemdje een beetje hoger en legt zijn hand op mijn blote buik. Het begint al te branden. Ik laat een pijnlijke kreun horen. "Stop asjeblieft." Smeek ik. Als antwoord krijg ik een vermaakte grinnik. Het begint nu echt pijn te doen. Ik krimp in elkaar van de pijn. Kyle moet mij nu half dragen zodat ik niet op de grond beland. Ik moet hier weg! Straks gaat Jack nog achter Jax aan! Ik bedenk mij gen moment en verzet mij tegen de pijn. 

Ik ga recht staan en Kyle kijkt mij verbaasd aan. Ik ruk mij los uit zijn greep en ga voor hem staan.  Ik kijk naar mijn buik en zie dat hij plots niet meer rood is. Ik kijk hem woedend aan. Om hem nog banger te maken zet ik mijn ogen aan.

 Ik heb van Jax geleerd  hoe ik mijn ogen uit en aan kan doen. Ik moet nog oefenen om ze op commando uit te doen, maar aan lukt altijd. Kyle schrikt zichtbaar als hij in mijn vuur rode ogen kijkt. Ik ben dan ook echt woedend. Hij dreigde Jax te vermoorden! 

Ik geef hem een stomp ik zijn maag en schop hem in zijn zij. Hij krimpt in elkaar en een mes valt op de grond. Ik pak hem op en snij hem bij zijn buik. 

"Weet je ook is hoe pijn voelt." Zeg ik en ren weg. 





The secret girl (Voltooid)Where stories live. Discover now