Hoofdstuk 5

2.8K 109 19
                                    

(POV Skyler)

"Stel jezelf maar even voor aan je klas." zeg de leraar. "Ik ben Skyler 17 jaar oud en houd van gamen etc." Geef ik kort antwoord. "Goed ga maar naast Merel zitten. Merel zou jij haar straks willen rond leiden?" Vraagt meneer Wit aan Merel. "Ja hoor." Zegt Merel. Ik loop naar haar toe en ga naast haar zitten. Ik voel ogen op mijn rug branden. Ik probeer het te negeren, maar het lukt mij niet.

Ik draai mij om en kijk in 2 fel blauwe ogen. Hij is vast een van de populairste jongens. Ik slaak een geërgerde zucht en draai mij weer om. Ik voel zijn ogen weer op mij branden. Nu draai ik mij boos om. "Kan je asjeblieft ophouden met dat gestaar?" Zeg ik op een geërgerde toon. S'ochtends ben ik niet de gezelligste persoon om mee om te gaan. 

"Heb je er last van schatje?" Zegt hij met een grote grijns. "Ja daarom zeg ik het ook." Ik raak zo geërgerd van hem en ik ken hem nog maar twee seconden. Hij kijkt mij diep in de ogen aan. De haat komt nu al naar boven. Hij kijkt mij verbaast aan. Te verbaast. Heb ik iets op min gezicht of zo? 

Hij blijft maar staren in mijn ogen. Dan pas valt het kwartje. Mijn ogen! Ze reageren nog helder op emoties! Ik draai mij vlug om en doe mijn haar voor mijn gezicht. Ik negeer die gast nu voor de hele les, hoeveel moeite het mij ook gaat kosten. Hoe heet hij eigenlijk? 

"Gaat het wel?" Hoor ik Merel vragen. "Ja ja, het gaat. Ik ben even in mijn gedachtes." Ik kan haar nog net een gevoorseerde lachje schenken. Merel luister weer aandachtig naar de les die word gegeven. Of ik er iets van heb gemerkt? Nee totaal niet. Leuke eerste schooldag! Hoor de sarcasme. 

Na zo'n 10 minuten gaat de bel. Man dit leek wel 5 uur te duren. Ik kan hier eindelijk weg! Ik ren bijna naar de deur. als ik het lokaal uit ben zie ik Jack al staan. Hij grijnst naar mij. Ik rol geërgerd met mijn ogen. 

"Wat is er met je ogen?" Vraagt hij als ik bij hem ben. "Geen idee, het boeit mij eigenlijk ook niet." Zeg  ik heel  geërgerd. Mijn hele dag is verpest door die klootzak. Woede komt weer naar boven. Hij heeft mij gewoon in 2 minuten boos gekregen! 

"Rustig Sky. Waarom ben je zo boos?" "Een klootzak." Antwoord ik kort en wil al doorlopen. Hij houd mij bij mijn arm vast. Als door een mes gestoken te worden trek ik mijn arm terug. Hij brand. Ik heb korte mouw aan dus als hij mij nu aanraakt krijg ik weer zo'n brand gevoel. Ik kan het nog steeds niet goed beschrijven. Het is niet echt een brandwond, maar het voelt wel zo. Het is even rood en na een paar minuten is het weer normaal. Jack lijkt het door te hebben. "Sorry." Zegt hij stil. Ik zucht. "Wat moet je? Waarom mag ik niet gewoon weg!" 

"Valt hij je lastig?" Hoor ik iemand achter mij vragen. Ik herken die stem ergens van. Ik draai mij om, en ja hoor klootzak eerste klas staat voor mijn neus. Ik slaak een zucht. "Nee, donder nu maar weer op." Ik richt mij weer tot Jack die mij verbaasd aankijkt. "Oeh volgens mij is hier iemand heel chagrijnig." Hoor ik hem op een irritante toon zeggen. Oké nu ben ik er klaar mee. Hij maakt mij woedend. 

Ik draai mij om en duw hem tegen de muur aan en houd mijn onder arm tegen zijn borst aangedrukt zodat hij niet weg kan. Iets te hard dan bedoeld, maar dat boeit mij niet. Hij kijkt geschrokken. Ik kijk hem zo boos aan. Als blikken konden doden, was hij allang dood. 

"Sky." Hoor ik achter mij. Het is Jack. "Ga weg, ik moet even iets doen." Zeg ik beheerst. Die klootzak heeft nog niks gezegd. "Sky, je ogen." Herinnert hij mij. Ojja ik ben vandaag mijn lenzen vergeten mee te nemen

"Laat dit een waarschuwing voor jou zijn!" Roep ik naar de klootzak, waarvan ik de naam nog steeds niet weet. Hij heeft blijkbaar iets anders in gedachten. Hij pakt mij bij de heupen vast, en komt dichterbij met zijn gezicht. Ik kijk eerst geschrokken. Hij wilt mij verdomme zoenen! Wat voor een klootzak is dit?

Ik haal uit met mijn hand en raak hem op zijn wang. Een pijnlijke schok gaat door mij heen. Ik schud even met mijn hand, zodat de pijn iets meer verminderd. Zijn wang begint helemaal rood te worden. Ik moet echt leren mijn kracht onder controle te houden. Door mijn actie laat hij mij los. Jack legt een hand op mijn rug om mij te begeleiden. "Wat had dat te betekenen!" Sist hij naar mij als we iets verder van hem zijn verwijderd. "Hij irriteert mij continu, hij wilt mij zoenen en jij zegt dood leuk. Wat had dat te beteken?! Soms snap ik jou echt niet meer!"Zeg ik vol ongeloof.  "Sky je moet je emoties onder controle zien te houden. Je haat is op dit moment te sterk."

 "Ik heb nu geen zin meer in school, mag ik de  sleutel van de motor om thuis te komen?" Verander ik van onderwerp.  Hij knikt en geeft mij de motor sleutels. "Ik haal je op  als je vrij bent. Hoe laat ben je eigenlijk vrij?" Vraag ik hem alsof er net niks is gebeurt. "Drie uur ben ik vrij." "Dan zie ik je dan." Zeg ik en loop de uitgang uit. "Ow en als ze vragen waar ik ben, zeg dat ik naar de dokter moest en mij vergeten af te melden!" Roep ik nog naar hem. 

Ik loop de school uit als ik al mijn spullen heb. "Jo Sky!" Hoor ik een jongens stem roepen. Ik zucht geërgerd en negeer die klootzak. Straks sla ik hem nog verrot. He wacht, dat klinkt nog niet zo verkeerd. Toch? Ik voel een hand op mijn schouder. Kan hij mij nooit met rust laten! 

"Wat!" Zeg ik boos. Hij deinst even achteruit, maar herstelt zich al snel. "Denk maar niet dat je altijd zo  tegen mij kunt gaan doen, omdat je vandaag nieuw bent en de regels nog niet kent zie ik het door de vingers." Doet hij alsof hij de liefste persoon van de wereld is.

 "Is dat alles? Kan ik nu gaan?" Ik sla mijn armen over elkaar. "Je wilt het zo spelen he? Ga je het stoere meisje uit hangen? Toevallig hou ik wel van stoere meisjes." Zegt hij met een grijns. "Ga toch weg klootzak!" Verhef ik mijn stem. "Ik moet je niet, en dat binnen 3 minuten. Ik zal maar niet spotten met mij." Waarschuw ik hem.  Ik draai mij om en loop naar de motor. Ik doe mijn bril op en doe de sleutel er in. "Je gaat niet motor rijden. Dat is te gevaarlijk!" Zegt hij tegen mij. "Er zijn wel meer dingen gevaarlijk." Zeg ik weer beheerst. Ik haal de motor van de standaard en ga er op zitten. Ik rijd de parkeerplaats af en geef volop gas. 

Ik wil zo snel mogelijk weg hier!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Hey lezertjes,

ik had even een vraagje voor jullie.

Ik wou graag weten of jullie een mysterieuze naam weten voor een meisje. Het liefst met een betekenis als: Duister, sterk, kracht, geheim, mysterieus en nog meer van zulk soort dingen. Het moet wel ene stoere naam zijn. Het liefst ook een naam die bijzonder is, die je dus niet zo vaak hoort. Het kan ook een zelf bedachte zijn.  Jullie zien later wel waarvoor het is ;)

Als jullie èèn of meer weten zou ik het graag in de reacties willen lezen.

Alvast bedankt voor je ideeën :)

Maak het zo mysterieus mogelijk en stop je fantasie er in :)

-xxx- zoeloe_shadow

The secret girl (Voltooid)Where stories live. Discover now