hoofdstuk 13

2.3K 96 6
                                    

(POV Skyler)

Jax die knuffelt mij terug en ik krijg een glimlach op mijn gezicht. Ik heb echt lang geen knuffel meer gehad. Ik heb verder geen vriendinnen, omdat ik altijd binnen moest blijven.Maar dit verklaart nu wel waarom Jack altijd zo beschermend deed. Ik mocht niks van hem, niet koken, niet motor rijden wat ik uiteindelijk na heel wat gezeur toch nog mocht, en nog veel meer dingen die volgens hem gevaarlijk waren. Hij behandelde mij als een kind van 7.

Ik trek mij terug uit de knuffel, aangezien het best wel gênant begon te worden. Ik kijk naar de grond om mijn gezicht te verbergen. Als Jax mijn oog kleur kan zien is het niet best. Hij zal weten wanneer ik verdrietig ben, iets verberg, lief of wat dan ook.

"Euhm ja, wil je een film kijken?" Verbreekt Jax de ongemakkelijke stilte. Ik knik ter bevestiging. "Welke film wil je kijken?" Vraagt Jax. "Doe maar iets, ik vind alles wel leuk." Hij stopt er een dvd in en zet de tv aan. Ik ga in het hoekje van de bank zitten. Als ik het begin scherm zie, zie ik dat het een horror film is. Het kan ook niet anders. Laat je een jongen een film kiezen weet je vrij wel zeker dat het een horror film word.

Er komt een eng stukje en ik gil van de schrik. Naast mij hoor ik Jax grinniken. "Lach je mij nu uit?" Vraag ik nep beledigend. "Nee hoor ik zou niet durven." Zegt Jax met een bekakte stem. Ik kan een kleine grinnik niet verbergen. "Kijk je kan wel lachen." Zegt hij met een trotse stem.

We kijken de film weer verder, na onze korte onderbreking. Mijn oogleden beginnen zwaar te voelen en ik val in slaap. Na een tijdje hoor ik de tv niet meer en voel ik twee armen mij optillen. Ik word neer gelegd op iets zachts, waarschijnlijk een bed. De deken wordt over mij heen gelegd en het bed deukt naast mij een beetje in. Na een paar seconden voel ik een arm over mijn zij liggen. Ik laat het voor wat het is en val vredig in slaap.


(POV Jax)

Ik word al vroeg wakker. Ik laat Skyler maar even liggen. Ze heeft de rust wel nodig. Ik zal haar helpen. Ik laat haar niet in de steek, hoe graag ze mij ook wel wil hebben, ik blijf gewoon. Ik loop de kamer uit en pak mijn jas. Even frisse lucht.

Als ik een tijdje buiten loop hoor ik stemmen. "Skylar vertrouwd je wel he? Wat is ze toch naïef. Naïef klein meisje. Ze vertrouwd ons gewoon. We moeten haar wel vinden. Ik wil haar, kosten wat het kost! Ze zal het zwaar krijgen. Ik zal zoveel geld aan haar kunnen verdienen. Mensen vinden het geweldig als meisjes worden mishandeld. Daar betalen ze veel voor. En aangezien Skyler nu speciaal is door haar oog kleur en dat het extra veel pijn doet als ik of welke jongen dat ook haar aanraakt, betaald het nog beter."

Ik herken die stem! Ik heb hem eerder gehoord. Wacht over wie had Skyler het? De zoon van haar stiefvader. Dat moet deze jongen zijn, maar hoe heette hij ook alweer? Zijn naam leek wel wat op die van mij. Jack? Ja Jack! Hij was de zoon waar mijn vader mij voor heeft gewaarschuwd. Hij zal haar gebruiken en de enige kans op deze soort verpesten. Zijn vader heeft het zelfde gedaan bij de persoon hiervoor.

Mijn vader probeerde haar te redden, maar dat is niet gelukt. Skyler is de laatste persoon die het zou kunnen voort zetten. De pillen die zij had waren de laatste. Jack heeft ze alle twee gegeven, zodat er geen mensen meer specials kunnen worden. Daardoor heeft ze alles extra erg. Ze heeft dus sterkere ogen, en daarmee bedoel ik dat de kleur er veel sneller uit komt en moeilijker is om te verbergen. Haar ogen zullen dan ook veel angstaanjagender uit zien als ze boos is.

Op school moest ze dan ook lenzen in, om er voor te zorgen dat mensen zoals mij haar niet zouden vinden. Maar het lot heeft bepaald dat ze mij toch nog heeft gevonden. Ik moet dit aan Skyler vertellen, of juist niet? Dan raakt ze in paniek en is ze een zwak doelwit. Zo kan ze makkelijker gepakt worden. Mijn vader en haar stiefvader hebben samen gewerkt om die pil te maken. Helaas hebben hun het recept niet op kunnen geschreven, anders zou ik er meer kunnen maken, zodat als Skyler het op een of andere manier niet red dat er nog wel hoop is op een nieuwe. Je hebt ook een speciaal drankje nodig om het te laten werken. Ik gok dat Jack alles op heeft gemaakt.

Deze soort heeft al is eerder geleefd. Het was een stam. De generaties van Jack hebben allemaal zo'n special vermoord. Ook de mensen die kans hadden om een special te worden. De laatste special heeft zijn leven lang gewerkt aan een andere manier om een special te worden. Het is hem gelukt door een pil. De vader van jack heeft het te pakken gekregen en heeft hem die persoon dus vermoord. Hij was de laatste special.

Mijn vader deed alsof hij het zelfde wou als jack' zijn vader. Alle specials verwoesten. Het nadeel was dat de persoon die een special kon worden nog niet was geboren. Skylar was die persoon. Zij moet er voor zorgen dat hun soort weer voort leeft. Hun soort was speciaal voor mensen.

Sommige dachten dat hun slecht waren en uit waren op oorlog, maar in werkelijkheid beschermde hun soort juist de mensen in hun stad. Hun waren veel sterker en hadden krachten die ander mensen niet hadden. Om hun te onderscheiden van de rest hadden hun ogen die konden verkleuren door hun emotie. Hun emotie moest ergens heen. Maar mijn vader heeft mij opgedragen om haar te beschermen en hun soort voort te leven. Skylar hoeft alleen maar de persoon te vinden die bij haar hoort.

Elke special heeft een persoon die hij/zij moet vinden om zich voort te planten. In het kort. Ze moet de ware vinden. Bij specials is dat zo dat als het meisje geen pijn krijgt als de jongen haar aanraakt hij de ware is voor haar. Bij de jongens maakte het niet uit. Hun konden iedereen aanraken die ze wilde. Sommige meiden specials konden de jongens wel aanraken maar de jongens hun niet.

Ik denk dat Skyler daar een van is, want ze gaf mij gister ene knuffel en aan haar te zien deed het geen pijn. Mijn vader heeft mij alles uitlegt wat een special allemaal kan. Hij had een vriend die ook special was. Zijn vriend werd voor zijn ogen vermoord. Hij was woest op die mensen, maar de woorden van zijn vriend waren:

"Zorg goed voor jezelf, zorg dat de laatste special niet wordt vermoord en zorg dat ons volk weer groter wordt. Ga geen oorlog voeren om mij, het is het niet waard. Als je daarom oorlog gaat voeren wordt het alleen maar ergen. Ze zullen onschuldige mensen aanvallen. Zorg er alleen voor dat ons volk blijft leven."

Ik ga er voor zorgen dat Skyler niks overkomt en zij hun soort weer op gang zet. Skylar is onze enige hoop.

The secret girl (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu