Hoofdstuk 17

1.8K 92 1
                                    

(POV Skyler)

Ik kijk hem nog steeds met grote ogen aan. Wat gaat hij doen? Waarom trekt hij zijn shirt uit? Zou hij het zelfde zijn als Nick? Eerst vertrouwen winnen en dan opeens laten vallen? Mijn ademhaling versnelt nog meer. Jax lijkt het op te merken. 

"Sky ik geef je alleen maar mijn shirt aan je, omdat je trilt." Zegt Jax geruststellend. Mijn ademhaling word al wat rustiger door zijn woorden. "Eh ik pak wel wat uit de kast, dat was ik net eigenlijk ook van plan. Zit er toevallig een slot op de deur?" Vraag ik hem. "Eh ja, maar daar heb je wel een sleutel voor nodig. Ik zal die wel voor je halen. Blijf jij hier? Als hij weer komt is het teken dat je drie keer tegen de muur of deur moet slaan, oke?" Ik knik 'ja' als bevestiging. 

Ik voel me hier niet meer veilig, dat kan ik vast stellen. De deur word plots open gedaan en van schrik val ik van het bed af. Ik kijk vlug op wie er in de kamer is gekomen. Gelukkig het is Jax. "Je liet me schrikken gek!" Roep ik naar Jax. "Sorry, ik had moeten kloppen." Verontschuldigt hij zich. 

 "Hier heb je de sleutel. Ik kon geen tweede vinden, dus die zal er waarschijnlijk niet zijn. Maar ik moet gaan voor een afspraak, Nick die is weg naar vrienden dus die is laat thuis. Ik gok tegen een uur of twee, dan lig jij als het goed is al te slapen. Ik ben er tegen 11 uur of zo, ik bel je wel voor exacte tijden." Zegt hij en wil mij in een knuffel trekken, maar ik doe een stap naar achter van angst. Hij kijkt mij eerst verbaasd aan maar dat veranderd al snel naar een begrijpend gezicht. "Skylar je moet leren dat niet iedereen zo is. Ik zal je dat nooit aan doen." Stelt hij mij gerust. Ik knik twijfelend. Dat zeiden Jack en Kyle ook. Hij draait zich om en loopt de kamer  uit. 

Wat zou ik eens gaan doen? Ik ben alleen in dit huis. Ik zou rond kunnen kijken, misschien is hier nog iets leuks te vinden  of zo. Het is in vedergeval een groot huis, dus er zal wel iets moeten zijn. Ik ben alleen nog maar in de eetkamer geweest en mijn eigen kamer, waar ik het liefst niet wil zijn op dit moment. 

Ik loop de gang door en ga van de reuze trap af. Je zal maar de hele tijd van boven naar beneden moeten. Ik ben al kapot om èèn keer naar boven te gaan. Ik loop door de gangen en ben al langs wat kamers geweest. In de meeste kamers lag allemaal troep of het was een logeer kamer, badkamer of een game kamer. Het verbaasd mij dat hier ook een kamer was met allemaal leesboeken of andere boeken. Ik zal het niet echt een bibliotheek noemen, maar het leek er wel op. 

Waarom heeft hij hier eigenlijk zoveel kamers terwijl hij hier alleen woont? Hij woont alleen toch? Ja anders was ik wel andere mensen tegen gekomen. Jax heeft mij verder ook niet gewaarschuwd. Hij is plots ook verdwenen en zie hem niet eerder dan vanavond. Ik ben in ieder geval blij dat Nick hier niet is. Wat zou er gebeuren als ik niks tegen hem kan doen, wat ik ook niet kan als hij mij op blote huid aanraakt. Zou ik dan net als bij Jack en Kyle mij tegen de pijn kunnen verzetten? Ik moet mijn krachten meer onder controle leren te houden. Als Jax terug is vraag ik hem dat als eerst. 

Ik loop verder tot ik een trap naar beneden tegen kom. Wat zou hier zijn? Als ik helemaal beneden ben, wat best lang heeft geduurd, zie ik een eenzaam kamer deurtje. Wat zou daar achter zitten? Hoor ik daar nou stemmen vandaan komen? Ik loop er nieuwsgierig naartoe en doe voorzichtig de deur klink naar beneden. De deur probeer ik zo geluidloos open te maken, zonder succes. De deur kraakt zo hard dat ik het zelf boven zou kunnen horen. Waarom zou hier nog een kamer zijn? Ik loop naar binnen en schrik mij een ongeluk

Waarom ben ik hier naar toe gegaan? Wat bezielde mij om uit mijn kamer te gaan? Wat heb ik mijzelf aangedaan? Ik had nooit uit mijn kamer moeten gaan als Jax er niet bij was! 

The secret girl (Voltooid)Where stories live. Discover now