Chapter 7

3.4K 101 26
                                    

Katniss kijkt me recht in de ogen aan. ‘’Beloof het me, beloof me dat het ooit stopt,’’ zegt ze terwijl een eenzame traan haar oog verlaat en op haar wang een spoor achter laat. Ik druk haar dicht tegen me aan wanneer ik antwoord. ‘’Ik zou je het zo graag willen beloven, maar jij weet net als ik dat ik zoiets niet kan. We zullen geduld moeten hebben, blijven geloven in een betere toekomst en elke kans grijpen om die toekomst waarheid te maken.’’ Ik voel Katniss’ hoofd knikken tegen mijn schouder. ‘’Ik ga douchen, wil je.. mee?’’ vraagt ze verlegen. Ik kijk haar aan. ‘’Alleen.. alleen als jij er 100%  achter staat,’’ zeg ik zachtjes. Haar wangen worden alsmaar roder wanneer ze knikt. Ik til haar op en neem haar mee naar de douche.

We zijn allebei nieuw als het gaat om elkaars lichaam. We hebben elkaar nooit echt naakt gezien, onze handen bleven altijd op plekken waar ze veilig waren. Geen wonder dat we elkaar gespannen aankijken wanneer de warme waterdruppels onze huid verwarmen. Ik ben de eerste die de spanning wat probeert te verzachten. ‘’Draai je om,’’ zeg ik zachtjes wanneer ik haar duwtjes geef. Ze lacht en draait zich om. ‘’Maak er geen misbruik van,’’ zegt ze. ‘’Ik zal niet kijken, oké?’’ Ik pak een fles dat Katniss altijd gebruikt en smeer het zorgvuldig over haar rug. Alsof ik op een groot doek mag schilderen, elke keer weer opnieuw, waarbij ik degene waar ik ontzettend veel van houd wat teruggeef van haar liefde naar mij toe. Het beste doek voor een man, zeker weten. Ik pak de douchekop om al het sop van haar rug af te spoelen. Daarna sla ik van achter mijn armen om haar heen, zorgzaam om haar buik, zodat ik geen gevoelige plekken raak. Langzaam draait ze zich om. ‘’Je weet dat ik ontzettend veel vertrouwen in je heb?’’ vraagt ze zachtjes. Ik glimlach en druk haar dichter tegen mijn borst aan. ‘’Dat weet ik heel goed, en daar bedank ik je voor, dus bij deze,’’ zeg ik. Haar lach terwijl ze haar hoofd schudt is werkelijk schattig. Voor mij een teken om voorover te buigen en mijn lippen op de hare te drukken.

‘’Peeta, wakker worden, we moeten over vijf minuten bij de lift staan. Verschuif je luie kont van het bed en maak je klaar!’’ zegt Katniss in mijn oor. Ik kreun, hard. Vandaag de eerste training voor Thalia en Aaden. Ik heb werkelijk geen idee wat ik zal moeten doen. Vorig jaar was Haymitch er ook niet. Ik kleed me snel aan en ren de deur uit, met Katniss op mijn hielen. Thalia staat al bij de lift. Aaden komt er al aan gelopen. ‘’Oké, zijn jullie er klaar voor?’’ vraagt Katniss. Aaden knikt wat onzeker, Thalia staart een beetje langs Katniss heen. De liftdeuren gaan open en we stappen naar binnen. Zodra de deuren weer sluiten voel ik hoe we naar beneden gaan. Het lijkt haast geen snelheid te maken als je erin staat, maar kijk je naar buiten, dat schiet de wereld voorbij. We verdwijnen de grond in, waar we stoppen bij de trainingszaal. Het is compleet anders. Iedereen heeft zijn of haar eigen schema. Zo ook de mentoren, zie ik nu. Katniss en ik worden verwacht in de verzendkamer. Vraag me niet wat het is, of waar het ligt in het doolhof van gangen en kamers, maar we worden er verwacht. Gelukkig komen we er al snel achter dat op elke deur staat waar de kamer voor dient en is de verzendkamer niet ver weg. Wie daar op ons staat te wachten, is een complete verrassing.

‘’Finnick!’’ zegt Katniss blij en rent naar hem toe. Finnick opent zijn armen en ik moet zien hoe Katniss erin springt. Steken van jaloezie gaat langs mijn bloedbanen door mijn gehele lichaam. Ik weet zoveel beter, Finnick heeft zonet een zoon samen met Annie. Ik weet ook wel dat Katniss niets voor hem voelt, maar zodra je twee vrienden elkaar zo ziet kijken naar elkaar, kan je jezelf zo vaak mogelijk vertellen dat het niet zo is, je hart wilt je niet geloven. ‘’Hee,’’ zeg ik, waar de jaloezie goed in te horen is. Zo goed dat Katniss en Finnick gelijk in een deuk liggen. Katniss maakt zich los van Finnick en slaat haar armen om mijn nek. ‘’Gozer, ik ben een vader van een zoon die uit Annie is gekomen, niet uit Katniss. Ze is helemaal van jou, dus maak je maar geen zorgen,’’ grapt Finnick. Dit keer lach ik mee. ‘’Hoe gaat het met Noah?’’ vraag ik. Noah is de drie weken oude zoon van Finnick en Annie. ‘’Het gaat goed, we slapen wat minder, maar voor de rest gaat alles prima,’’ zegt Finnick met een brede glimlach.

‘’Zeg, waarom zijn we hier eigenlijk?’’ vraagt Katniss na een tijdje. ‘’Ik moet jullie rondleiden door de verschillende kamers die van pas kunnen komen tijdens de Hongerspelen. De verschillende kamers zijn erg belangrijk, wil je jouw tribuut zo lang mogelijk in leven houden. Dus laten we maar gelijk hier beginnen,’’ begint Finnick. ‘’Dit is de verzendkamer, de naam zegt al veel, maar hier verzenden wij verschillende pakketjes. Daarvoor hebben we een digitale tafel. Je legt het voorwerp op de grote cirkel in het midden, drukt op het getal van je eigen district, waarbij de twee profielen van jullie tributen in beeld komen. Je selecteert de desbetreffende tribuut en het voorwerp zal via een GPS rechtstreeks naar de tribuut gaan. Zo’n lancering duurt tien minuten, denk goed na wanneer je iets verstuurd, want je kan het niet terug halen. Wil je er een persoonlijke boodschap bij sturen, schrijf je dat onder het profiel van het district. Dit is niet meer mogelijk als je op een tribuut hebt geklikt. Dit is de meest ingewikkelde kamer, want er word van alles gecontroleerd. Zo is het ook dat je elke dag één keer naar een tribuut een pakketje kan sturen, drie verschillende districten per dag.’’ Ik knik door het hele verhaal, al is het een hele hoop om te onthouden. Katniss kijkt wat verward, maar lijkt het te snappen wanneer ze het zelf mag proberen. ‘’Nou, dan is de communicatiekamer aan de beurt,’’ besluit Finnick en neemt ons mee naar een grote kamer.

-----------------------------

Hopelijk vinden jullie dit verhaal nog leuk. Ik probeer er niet heel snel doorheen te gaan. Ik wil jullie ook graag betrekken bij het verhaal. Daarom de volgende vragen.

1. Wat heeft de communicatiekamer voor zin volgens jullie?

2. Lijkt het jullie leuk om Noah in het volgende stuk te lezen?

3. Mogen Peeta en Katniss al verder gaan als het om de liefde gaat?

4. Zouden jullie Aaden of Thalia ook als winnaar willen zien, of wint er iemand uit een ander district (want dat kan natuurlijk ook nog)?

5. Gaan er bondgenootschappen vormen, en zo ja, tussen welke districten?

Dat waren mijn vragen, laat me weten wat jullie denken, vote en deel het met je vrienden :)

Alvast bedankt!

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن