Chapter 49

1.3K 90 21
                                    

''Uitgezwommen?'' vraag Annie met een glimlach wanneer ik naast haar neerplof. Hayley bibbert verder in mijn armen. 

''Zoiets,'' zeg ik lachend. Ik pak de roze handdoek van Hayley en sla hem rond haar rillende lichaam. Ze slaat hem strak om haar heen en leunt tegen mijn borst. 

''Wil je wat eten, liefje?'' vraagt Annie terwijl ze naar Hyaley toe buigt. Hayley knikt hevig en steekt haar hand uit haar gebouwde cocon. Ik grinnik en geef haar een aardbei. Ze glimlacht en bijt de punt van de aardbei. Wanneer ze bij het groene gedeelte is, geeft ze de resten terug aan mij. Ik glimlach en geef haar natte wang een kus. 

''Zeg, Hayley, heb je je cadeautjes al gekregen?'' vraagt Annie, zoekend naar een onderwerp. 

''Nee, pwapwa zei dat we ze zouwden kwijgen wanneer we hiewr waren,'' zegt Hayley, waarna ze opspringt. ''Cadeauwtjes!'' begint ze te gillen. Ik lach en trek haar weer dicht tegen me aan. 

''Laten we nog even wachten tot Joshua klaar is met zwemmen. Zodra iedereen uit het water is, mag je je cadeautjes uitpakken, is dat goed?'' vraag ik. Hayley trekt een pruillip, maar zodra ze merkt dat het totaal geen zin heeft - het werkt alleen bij Katniss - stemt ze toch in. 

Samen kijken we hoe de rest lacht in het water. Katniss kijkt zo af en toe onze richting op, checkend of we er nog zitten. Elke keer zwaai ik weer en blijf ik maar staren. Ik ben een man, zij is de moeder van mijn kinderen, het mag. 

Uiteindelijk komen Noah, Finnick, Katniss en Joshua het water uit. Hayley staat al aan de kant met de blauwe handdoek van Joshua. Ze geeft hem meteen aan Katniss, die de handdoek met een glimlach om Joshua's lichaam wikkelt. Hayley rent weer giechelend mijn kant op en springt in mijn armen. Samen vallen we lachend op de grond. 

''Cadeauwtjes!'' roept Hayley weer. Ik kijk Katniss vragend aan, maar ze dacht al naar voren. Ze haalt de taart uit de mand, samen met de cadeautjes, die vanochtend netjes in zijn gepakt. Joshua en Hayley juichen en springen bijna uit de armen van Katniss en mij. We houden ze beiden nog net tegen. 

Noah pakt de cadeautjes voor Hayley en Joshua, zodat ze gewoon op de plek kunnen blijven zitten. Is wel zo veilig, met al het voedsel en de grond van het bos. 

Hij pakt eerst alle blauw verpakte cadeautjes en legt ze voor Joshua neer. daarna pakt hij de roze varianten, voor Hayley. 

Wat Katniss en ik simpelweg hebben gedaan, is precies hetzelfde gegeven. Alleen dan in een jongensvariant en een meisjes. Zo voorkom je ruzies. Al hebben we één cadeau wel apart gegeven. 

Ze beginnen met een nieuw kleurboek. Sinds ze er al een stuk of vijf vol hebben 'gekleurd', leek een nieuwe wel een noodzaak. Daarnaast hebben we ze gloednieuwe potloden gegeven. Ze hebben er genoeg thuis, het is puur zodat ze hier alvast kunnen kleuren. Het cadeau wat volgt, zijn wat speeltjes waar ze thusi mee kunnen spelen. 

En dan het aparte cadeau. Ik heb die van Hayley uitgezocht, Katniss die van Joshua. Joshua mag beginnen. Uit de verpakking komt een kleine schilderij, gevolgt met wat verf. ''Dan kan je een keer met papa mee schilderen, ik vertrouw je, ik geloof dat je geen verf in je mond zal stoppen,'' zegt Katniss lachend. Joshua glimlacht breed en geeft Katniss een kus op haar wang. 

Hayley zoekt mijn aandacht, vragend om mijn toestemming om haar cadeautje open te maken. Ik knik. 

Ik heb voor haar een klein kroontje gekocht. Ze is mijn kleine prinses, ze is er ook graag één. Haar kroon van nu ontgroeid haar. Haar gezicht is smaller, dus valt het kroontje continue van haar hoofd. Ze is er al een aantal keer op gaan staan, huilend naar me toe gekomen omdat er verschillende dingen waren gebroken. Deze kan ze vastmaken in haar haar, zodat het blijft zitten. 

Hayley kijkt er met open mond naar het kroontje. Ze geeft hem zonder woorden aan me, als teken dat ik hem op moet zetten. Ik maak het vast aan haar vastgebonden haar en kijk trots naar het resultaat. Hayley geeft me een dikke knuffel en plant een dikke kus op mijn wang. Ik houd haar dicht tegen me aan gedrukt. 

''Papa, wanneer mogen we eten?'' onderbreekt Noah de stilte. Annie, Finnick, Katniss en ik schieten in de lach. 

''Laten we dat nu dan maar oplossen, nietwaar?'' zegt Finnick tegen zijn zoon. 

*******************

''Het is nog steeds apart, we hebben kinderen en ze groeien verschrikkelijk snel op,'' zucht Annie terwijl ze op de bank ploft. Na het eten van de taart en de andere dingen, zijn we allemaal terug gelopen. Hayley is onderweg in mijn armen in slaap gevallen. Joshua en Noah lieten dezelfde symptonen zien, dus zodra we thuis waren, hebben we ze allemaal op bed gelegd. Ze zijn tenslotte pas vier. 

Ik pak Katniss' hand en trek haar mee naar de 'loveseat'. Ze valt op mijn schoot , maar weigert te verplaatsen. Niet dat ik tegenspreek. Ik sla mijn armen om haar middel en geef haar een kus. 

''Ik durf te wedden dat lang niet elke 23 jarige kan zeggen wat wij wel kunnen,'' zegt Katniss zachtjes. 

''Dat zeker,'' zeg ik instemmend. ''Maar het heeft ons wel gemaakt zoals we nu zijn. En zonder dat alles was ik nog steeds een onzichtbaar persoon in jouw leven.''

''Dat is niet waar. Sinds dat brood was het verdomde moeilijk om anders te denken,'' protesteert Katniss onmiddelijk. 

''Katniss, dat maakt nu weinig uit. Er zijn geen Spelen meer, we zijn gelukkig samen, we hebben twee ontzettend lieve kinderen en genoeg te eten. Wat hebben we nog meer nodig?'' 

Katniss grinnikt en druk haar lippen op de mijne. Dit keer weiken ze niet meteen af. Nee, Katniss gaat bovenop me liggen en laat haar lippen waar ze zijn. 

''Werkelijk waar, als jullie nu de kleren van elkaars lichaam af rukken, ben ik weg,'' zegt Finnick lachend. ''Jullie lijken wel getrouwd, man!''

We lachen er allemaal om, maar het zet me wel tot denken. Misschien is dat wel de volgende stap. We overleefden twee onverwachte kinderen, twee hongerspelen, een kaping, een opstand, het leven eerder in District 12. Misschien past een huwelijk wel in dat rijtje. 

Misschien is het een perfecte zet Katniss om haar hand te vragen. 

---------------------------

En? Trouwen of niet?

Byebyeee <3 -xxx-

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Where stories live. Discover now