Chapter 26

2.8K 128 3
                                    

Ik word wakker van het gegiechel van Katniss. ''Wat is er?'' vraag ik met een schorre stem. Katniss kijkt geschrokken mijn kant op. ''Heb ik je wakker gemaakt?'' vraagt ze. Ik knik licht. ''Goedemorgen,'' zeg ik met een kleine glimlach. Katniss buigt naar me toe en geeft me een kus. ''Goedemorgen,'' zegt.

Ik voel een klein lichaampje op mijn rug. Het geschater van Noah is duidelijk te horen. God, Noah is gegroeid tot een sterke, half jaar oude baby. Hij heeft een bolle bos haar, lacht al steeds meer, leert bepaalde klanken maken en kan al zitten. Noah is waarschijnlijk de reden waarom Katniss moest lachen. 

''Finnick kwam hem brengen. Annie en Finnick moesten snel komen. Je wordt pas verwacht over twee uur,'' legt Katniss snel uit. Ik knik en draai me om. Katniss houdt Noah vast, zodat hij op mijn buik komt te zitten. Met een brede glimlach reikt hij met zijn kleine handjes naar mijn haar.

''Goedemorgen, Noah,'' zeg ik opgewekt. Noah begint te lachen en valt om. Hij ligt met zijn buikje op de mijne. Zijn gezicht dicht bij de mijne. Hij lacht hard. Ik pak hem vast en til hem de lucht in. Katniss gaat met haar hoofd op mijn borst liggen en kijkt hoe Noah het uitschatert. Ja, het is een ongelofelijk blije baby. 

Ik leg Noah bij Katniss op de buik. Noah ligt gelijk stil en legt zijn handjes op haar buik. ''Dat deed hij net ook al,'' zegt Katniss met een frons. ''Ik denk dat hij aanvoelt dat daar leven in zit,'' zeg ik zachtjes. Katniss kijkt me vragend aan. ''Ze kunnen veel meer dan wij denken. Misschien zijn we dat wel allemaal verleerd. Misschien kunnen baby's leven aanvoelen,'' mompel ik. Katniss glimlacht en pakt mijn hand. ''Dat zou geweldig zijn,'' zucht ze.

Uiteindelijk staan we op. Ik til Noah mee naar beneden en maak een fles voor hem. Voor Katniss en mijzelf maak ik een aantal spiegeleieren klaar. Ik geef Noah de fles en eet af en toe een stukje die Katniss voor me snijdt. ''Zo erg is het niet, een baby hebben,'' zucht Katniss.

''We hebben hem niet vanaf het begin gehad. Dat wil ook wel schelen. Maar ik denk sowieso dat je het goed gaat doen. Maak je geen zorgen, lief,'' sus ik. Katniss glimlacht en komt dichter bij me zitten. Ze neemt Noah van mijn over, die netjes zijn fles leeg heeft gedronken. Ze laat hem boeren en zet hem dan op haar schoot. Hij kijkt ons lachend aan. Het is gewoon veel te schattig voor woorden, zo'n baby.

Na een tijdje spelen met Noah loop ik naar boven en kleed ik me aan. Simpel, geen felle kleuren, zodat ik door het hek kan glippen zonder dat iemand me ziet. Ik kam mijn haar snel door, poets mijn tanden en loop naar beneden. ''Ik ga,'' zeg ik tegen Katniss. Ze laat Noah op de grond zitten met een knuffel en loop naar me toe. ''Succes,'' fluistert ze. Ze gaat op haar tenen staan en geeft me een kus. Glimlachend loop ik de deur uit. 

''Goedemorgen!'' hoor ik zodra ik de ondergrondse bunker binnen kom. Finnick stond al klaar. ''Goedemorgen,'' zeg ik terug. ''We hebben op je gewacht. Kom, we moeten nog heel wat bespreken,'' zegt hij met een glimlach. Ik knik en loop achter hem aan.

''Gaat alles goed met Noah?'' vraagt Finnick. Ik lach. ''Ja, alles is goed. Tot nu toe heeft hij alleen maar gelachen,'' verzeker ik hem. Finnick glimlacht. ''Mooi zo.''

We lopen een grote ruimte binnen. Niet zo groot als eerst, iets kleiner, maar het blijft groot. ''Welkom, Peeta, neem plaats,'' zegt Rory beleeft. Hij is duidelijk ongeduldig. Finnick en ik gaan snel zitten zodat beginnen. 

''Goed, we moeten verschillende plannen maken om het Capitool te verslaan. Ik wil een groep die daar de boel afleidt. Daar heb ik alle Winnaars voor nodig. Jullie zullen interviews moeten geven, zodat we dan toeslaan. We zorgen ervoor dat jullie gebouw niet wordt geraakt,'' begint Rory. In het midden van de tafel is het Capitool geprojecteerd.

''Dit is het Capitool, als we inzoomen, is dit het gebouw waar alle interviews gegeven worden. Er is daar een ondergrondse weg, die niet beschadigd kan worden. Ze hebben er een 'black box' omheen gebouwd. Onverwoestbaar materiaal. Daar zullen jullie in moeten komen. Het liefst 10 minuten nadat we zijn begonnen met schieten,'' gaat Rory verder.

''Hebben we wel genoeg mensen die ons fysiek kunnen helpen?'' vraagt Finnick. Rory knikt. ''In andere Districten wordt ook getraind. Alleen het Capitool doet niet mee. Sommige Districten wisten hun Vredebewakers over te halen.''

Ze hebben dit duidelijk goed doorgedacht. Rory blijft uitleggen wat we moeten doen, totdat me iets belangrijks binnen schiet. ''Waar blijven Katniss en Annie? Je had me belooft dat onze baby veilig geboren kon worden,'' zeg ik. Rory kijkt me strak aan. 

''Die ruimte hebben we niet. Katniss en Annie zullen in die tunnel blijven,'' zegt hij koel. 

Ik spring uit mijn stoel. ''Ja, doei! Je had me beloofd dat ze veilig zouden zijn! Het Capitool vind ze zo in die tunnel. Katniss en Annie kunnen dat nooit overleven!'' schreeuw ik. ''Ik kan er niets aan doen. We kunnen een arts meesturen die haar kan helpen tijdens de bevalling, maar meer kan ik niet doen,'' zegt Rory.

''Nou, dan werk ik niet mee. Dan blijf ik bij Katniss,'' zeg ik stellig. ''Dat kan niet,'' zegt Rory. ''Oh, en waarom wel niet?'' ''Je hebt papieren getekend.'' ''Ik heb niets getekend. Hier worden beloftes gebroken. Daar werk ik niet aan mee,'' zeg ik bot. 

''Prima, weet dan dat je als vijand beschouwd zal worden,'' zegt Rory kil. Mijn nekharen staan overeind. Ik kijk hem paniekerig aan. ''Je hebt geen keuze, Peeta. Je moet maar hopen dat de baby later komt,'' zegt Rory. Ik kijk hem met een vuile blik aan en ga weer zitten. ''Goed, we gaan verder.'' 

Uiteindelijk heb ik daar vier uur nors voor me uit zitten staren. Als ik eindelijk weg mag, stamp ik de kamer uit, het bos door, recht terug naar huis. Ik ben er helemaal klaar mee. Finnick loopt achter me aan, ook boos. Noah en Annie staan op het spel, net zoals Katniss en onze baby. 

--------------------------------------

Oké, toch wel een stukje :)

Ik heb beginnende keelpijn, heel fijn -_- En ik heb al 483 votes! Nog 17 en dan heb ik er officieel 500! Wauw wauw wauw wauw.... Snel maar wat ''beloningen'' erbij verzinnen. 

Laat weten wat je zou willen lezen, wat je ervan vond en wat verbeterd kan worden!

En natuurlijk vote! Help me naar die 500 votes!

Toodles! <3 -xxx-

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Where stories live. Discover now