Chapter 29

2.7K 108 51
                                    

''Willen jullie het geslacht weten?'' vraagt dokter Blue. Katniss en ik knikken. Dokter Blue onderzoekt het beeld voor haar en draait zich dan naar ons toe. 

''Jullie krijgen een...''

-------------------------------


''Tweeling'' zegt ze met een brede glimlach.

Het duurt een tijdje voordat het binnen komt. Een tweeling... Een tweeling!  Misschien zijn het wel kleine kopietjes van Katniss en mij. Of juist niet. Twee baby's, wauw... Ik kijk met de meest brede glimlach naar Katniss. Zij keek al naar mij. Ze pakt mijn hand en knijpt erin. Ik buig naar haar toe en geef haar een kus. 

''Een tweeling,'' fluistert Katniss, alsof ze zelf bevestiging nodig heeft. Ik leg mijn voorhoofd op de hare en zeg; ''Inderdaad, twee kleine baby's,'' Katniss lacht en slaat haar armen om mijn nek. 

''Zo te zien is het een koningspaar,'' zegt Dokter Blue. Katniss en ik kijken haar vragend aan. ''Dat houdt in dat het een jongetje en een meisje is,'' legt Dokter Blue uit. Katniss lacht zacht en trekt me dicht tegen haar aan. Ik druk mijn lippen op de hare. 

Na een tijdje worden we onderbroken door Dokter Blue. ''Alles ziet er goed uit, ze liggen goed in de baarmoeder, alles groeit in verhouding. Ze zijn wel klein, maar dat kan gewoon. Op dit moment weegt hij 1,9 kilo, ik gok dat als het zo door gaat, ze er met 3,1 kilo uit komen. Vrij licht dus, maar dat is prima. Het wordt pas gevaarlijk wanneer ze te vroeg geboren worden. Daar probeer ik voor te zorgen, ondanks alle stress die de Opstand met zich mee gaat brengen. Ik adviseer je daarom ook om er nu uit te stappen. Geen trainingen meer, je moet er los van komen te staan. Ik zorg ervoor dat Rory niets meer van je verwacht,'' zegt ze, waarbij ze het laatste deel fluisterd.

Katniss en ik knikken. Ik krijg een handdoek waarmee ik de blauwe gel van Katniss' buik kan wrijven. Voorzichtig verwijder ik de gel van haar buik en geef er op het eind een kleine kus op. Katniss grinnikt en springt van de tafel. Ze schuift haar shirt naar beneden en pakt mijn hand. Samen met Dokter Blue maken we over een maand weer een afspraak. Gewoon een controle, omdat ze iet wat klein zijn. Niet gevaarlijk, maar het is wel zo handig om ze een beetje in de gaten te houden. 

Ze. Ik zit nog helemaal in de trans. We hebben hem nog niet eens vast en toch ben ik al helemaal verliefd op onze baby's. Is ook helemaal niet gek. Zoiets hoort erbij, toch? Misschien toch maar even vragen bij Finnick...

Katniss en ik lopen hand in hand het ziekenhuis uit, terug naar ons huis, waar Annie, Finnick en Noah al op ons wachten. Annie loopt ons tegemoet en omhelst Katniss meteen. Niet lang, ze laat Katniss na een seconde of 5 weer los en kijkt haar vragend aan. ''En?'' vraagt ze. 

Katniss pakt haar buik wanneer ze antwoord. ''Het is er één meer dan gedacht,'' zegt ze met een glimlach. Annie's ogen worden groot. "Een tweeling!'' gilt ze en al snel omhelst ze Katniss weer. Finnick loopt naar ons toe, met Noah in zijn armen. ''Gefeliciteerd man!'' zegt hij. Noah kijkt ons vragend aan.

Finnick geeft Noah aan mij. Hij tikt tegen mijn wang, alsof hij uitleg wilt. ''Er komen straks twee baby's bij,'' zeg ik zacht. Noah's mondhoeken schieten meteen omhoog, alsof hij werkelijk begreep wat ik hem net vertelde. Ik kietel hem over zijn buik, waardoor hij schatert van het lachen. 

''Weten jullie ook al het geslacht?'' vraagt Finnick. Katniss en ik knikken. ''Een jongetje en een meisje,'' zeg ik. Finnick en Annie glimlachen. Noah kijkt vragend naar de buik van Katniss. Katniss bukt iet wat, waardoor ze hem recht aan kan kijken. ''Daar zitten ze in,'' fluistert ze. 

We lopen allemaal bij ons naar binnen en gaan in de woonkamer zitten. Finnick speelt met Noah. Annie, Katniss en ik praten over de baby's. ''We hadden een klein vraagje,'' zegt Katniss ergens in het gesprek. Finnick en Annie kijken beide vragend onze kant op. 

''Zouden jullie de peettante en oom willen worden?'' vraagt ze met lichtroze wangen. 

Wat er vervolgens gebeurt, gaat iet wat snel. Annie springt bovenop ons en begint te lachen. Finnick en Noah doen al snel mee. ''Natuurlijk willen we dat!'' gillen ze beiden in koor.

----------------------------

Het is kort... I know... Maar eerlijk gezegd zou ik nu ook niet mogen schrijven...

Lieve schatjes, als ik het echte boek aan zou houden, zouden er nu geen voorbereidingen zijn voor nóg een Opstand. Een excuus ''het staat in de boeken, dus krijgen ze een meisje'' is daarbij gelijk uitgeschakeld. Ook de hoeveelheid kinderen. Eigenlijk moet je bij dit verhaal het boek Spotgaai een klein beetje vergeten. In ieder geval, vanaf het moment dat ze de Opstand winnen. Alsjeblieft, onthoud dat, want ik merk dat jullie daar vaak van uit gaan, terwijl ik dat juist niet wil.

Het originele plan was om hun een jongetje te geven, dat geef ik heel eerlijk toe. Maar toen dacht ik; 'Waarom niet twee?'. Ik wil zelf graag een tweeling, dat heeft een beetje meegespeelt (jaja, die gedachten gaan lekker ver voor iemand van 14, maar ook ik mag dromen :P), en zo kan ik jullie zin ook een beetje geven (zohee, 10 voor meisje en maar 2 voor een jongen... Ho-Ly, volgens mij hebben jullie ook voorkeuren:P).

En ik heb 694 votes op dit verhaal! Dus sowieso 3 challenges! Houd ze aub een beetje normaal! Zodra ik de 700 votes raak, zullen het er 6 worden. En alsjeblieft, laat ze achter. Demi smeekt er letterlijk om :)

QOTD: Namen voor de baby's! Laat jouw suggestie achter! Als er een leuke tussen zit, zal ik het gebruiken. 

Regels:

1) Het moet Amerikaans zijn, die namen zijn gewoon het leukst.

2) Ze moeten een middennaam hebben (zoals Roses Rue Mellark, deze naam heb ik al gebruikt in een ander verhaal, dus die gebruik ik sowieso niet).

3) Ze mogen apart zijn, als ze maar leuk zijn.

4) Houd ze een beetje normaal. Ze moeten wel bij een baby passen, en ook bij oudere kinderen/volwassenen. 

Laat het achter! 

Toodles! <3 -xxx-

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Where stories live. Discover now