Chapter 36

2.3K 89 25
                                    

Ik heb me nog nooit met zoveel tegenzin om moeten kleden. Katniss helpt me stilletjes met mijn jas, rits het zorgvuldig en langzaam dicht. Haar handen trillen. Ze is overduidelijk bang. En hoe graag ik die angst ook weg wil halen, het gaat niet. Ik weet niet hoe. Want binnen nu en tien minuten ben ik weg. 

Wanneer ze haar handen op mijn borst legt, trek ik haar dicht tegen me aan. Ze begint zachtjes te huilen. Ik kijk haar in de ogen aan wanneer ik de tranen onder haar ogen weg veeg. ''Beloof me dat je voorzichtig zal zijn?'' vraagt Katniss zachtjes. ''Natuurlijk, ik zal niets anders doen dan voorzichtig zijn, lief. Ik heb dit al eerder gedaan. Ik hoef niet te vechten. Misschien ben ik op tijd klaar om onze baby's op de wereld te zien komen,'' zeg ik zachtjes terug. 

De tranen stromen nu ook uit mijn ogen. 

''Peeta, ben je klaar?'' vraagt Finnick met een brok in zijn keel. Ik kijk om en zie dat Noah zijn armpjes strak om Finnick's nek heeft geslagen. Finnick wiegt hem op en neer, probeert hem af te leiden, want Noah weet ontzettend goed wat Finnick en ik gaan doen. ''Ja, ik ben er klaar voor,'' zeg ik. Ik buig nog één keer naar Katniss en geef haar een kus op haar mond. ''Zorg goed vor jezelf,'' zeg ik met een klein glimlachje. Katniss knikt en doet haar uiterste best om te lachen, maar het lukt niet. 

Ik laat Katniss los en loop langzaam de kamer uit. Ik draai me nog één keer om, zwaai naar Katniss en loop dan de kamer uit. Ik hoor hoe Noah hard begint te gillen, maar het geluid verdwijnt wanneer de deur dicht valt. Ze zijn veilig. Het zit verborgen. Niemand zal er bij komen. Nu moeten wij er nog voor zorgen dat we veilig en wel terug komen. 

''Ik heb nog nooit zoveel moeite gehad om weg te gaan bij Annie Noah,'' zegt Finnick zacht terwijl we door de gangen lopen. ''Hetzelfde voor mij. Ik kan waarschijnlijk mijn kinderen niet geboren zien worden,'' zeg ik fluisterend. ''Niets zo ziekigs als dat,'' zegt Finnick. Ik knik alleen maar. 

We lopen die immens lange trap weer op, zo zacht mogelijk. Rory staat al bij de uitgang. ''Jullie zijn net op tijd, Peeta, jouw groep staat klaar om te vertrekken,'' zegt hij zachtjes. Ik knik en ga klaar staan op de plek waar ik drie maanden geleden al op gewezen ben. Er staan een stuk of zeven jonge mannen voor me. Het zou me niets verbazen als ik nog steeds de jongste ben van de groep. 

''Oké mannen, vanaf nu kunnen we geen grappen gebruiken. Ik wil dat iedereen zich niet 100%, maar 150% inzet. Fouten maken is nu absoluut verboden, zeker nu je eigen leven op het spel staat. Let goed op elke beweging die je maakt, let goed naar waar ik naartoe ga en blijf dicht bij elkaar. Degenen die achter raken, kan ik niet meer redden. Begrijpen we dat?'' vraag ik op een strenge stem. Niet mijn stem. 

''Ja meneer,'' zeggen alle mannen tegelijkertijd. 

Het laatste wat ik hoor is een harde gil. Het stopt snel, maar ik weet precies waar de gil vandaan komt. Van wie de gil is. Van Katniss.

Ik sta stokstijf op mijn plek. ''Beginnen we nog?'' vraagt een man van middelbare leeftijd achter me. Ik steek alleen een hand op, een teken dat iedereen stil moet zijn. Finnick komt naar me toe joggen. 

''Peeta, je moet nu weg. Annie is daar,'' zegt hij terwijl hij me naar buiten duwt. ''Wat bedoel je?'' vraag ik. ''Katniss is bezig met bevallen, kneus,'' zegt Finnick.

------------------

Zie dit als een soort tussenhoofdstukje. Het is niet voor niets zo klein. Want eerlijk gezegd is Peeta's taak klein. Ik weet niet of jullie dat zo interessant vinden. Daarom mijn vraag:

Hebben jullie er een probleem mee ls het volgende hoofdstuk vanuit Katniss wordt geschreven? 

Ik weet dat het een boek vanuit Peeta is, maar ik denk dat de bevalling voor velen 'leuker' is. Ik denk dat ik er redelijk veel van weet, nu ik vorig jaar een zwangerschap van dichtbij heb meegemaakt (niet van mezelf, ik heb toen een halfbroertje gekregen) en heb iets teveel te horen gekregen over hoe een bevalling in elkaar zit. Maar natuurlijk kunnen jullie me altijd nog helpen. 

Alles moet zo realistisch mogelijk, of niet? 

Dus als je me kan helpen, snap ik dat je dat niet in het 'openbaar' wilt doen. Je kan me altijd in een privébericht laten weten wat jij er van weet. Krijg ik niks (wat een grote kans is), dan kan het zijn dat het niet helemaal klopt. Weet dat :)

Toodles! <3 -xxx-

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz