Chapter 21

3.1K 122 10
                                    

''Peeta, ik begrijp je helemaal, maar we hebben je nodig!'' zegt Finnick wanhopig. Dit gaat al een dag of twee zo. Annie praat met Katniss over de zwangerschap, geeft haar tips en zo, en ik moet aanhoren hoe Finnick blijft smeken om mijn functie in de opstand. 

''Alsjeblieft, hou op! Nee, ik laat Katniss niet alleen! Het is ons kind dat in haar buik zit! Ze is al doodsbang! De enige reden waarom ze de baby houdt is omdat ik graag een kind wilde. Zo'n bevalling is niet niks! Ik wil er voor haar zijn!'' roep ik uiteindelijk.

''Dat is het nou! Katniss heeft Annie. Annie gaat ook niet mee, ze let op Noah. Zij kan er voor Noah zijn! Niet rottig bedoelt, maar Katniss heeft in dat bed meer aan Annie dan aan jou! Annie weet waar Katniss doorheen gaat, en hoe bijzonder een bevalling ook is, voor een man is het ook niet prettig. Geloof me. Ik zorg ervoor dat jij en ik veilig naar huis toe keren. Misschien ben je er nog wel bij. Wie weet...'' zegt Finnick.

''Kunnen we het hier niet beter met Katniss en Annie over hebben?'' vraag ik. ''Wat denk je dat Annie en Katniss doen? Natuurlijk gaat het over de zwangerschap, maar Annie doet precies hetzelfde als ik,'' zegt Finnick. Ik kijk hem giftig aan. Ongelofelijk, dit was één groot plan. 

''Peeta?'' hoor ik achter me. Ik draai me om en zie Katniss met een moeilijk gezicht. ''Wat is er?'' vraag ik bezorgd. ''Ik voel me niet zo lekker,'' zucht ze. Ik pak haar op en til haar naar de slaapkamer die Finnick en Annie ons hebben aangewezen. Ik leg haar onder de dekens en kruip naast haar. 

''Peeta, ik weet het niet meer,'' fluistert Katniss. ''Wat bedoel je?'' vraag ik, totaal niet begrijpend waar ze het over heeft. ''Ik wil je niet in die opstand, ik wil niet dat we het risico lopen om jou kwijt te raken. Maar ze hebben je inderdaad nodig. Veel van die mensen kennen het Capitool niet. Je kan ze door gebouwen leiden, omdat we er zijn geweest. Finnick en Johanna weten het ook wel, maar de groep van niet-wetenden is veel groter. Daarnaast kan Annie me helpen bij de bevalling. Maar dan blijf ik bij jouw veiligheid. Ik wil je niet kwijt, Peeta. Echt niet,'' zegt Katniss. Ze eindigd met tranen die over haar wangen stromen.

''Lieverd, ik weet het. Finnick heeft al veel gezegd. Hij doet precies hetzelde wat Annie de hele tijd doet. Ik wil je niet verlaten, ik wil die hele opstand niet in, maar dat wil niemand daar. Het zal moeten. Maar laten we daar nu maar niet over nadenken. We hebben nog alle tijd. Ik zal meetrainen en beslis pas wanneer we er beide 100% zeker van zijn, oké?'' vraag ik. Katniss knikt. Ze kruipt dicht tegen me aan en valt al snel in slaap. 

Na een tijdje komt Annie binnen. ''Hoe gaat het hier?'' vraagt ze zacht. ''Het gaat wel, ze is gewoon moe,'' fluister ik terug. ''Oh, oké, ik begin wel met koken wanneer ze wakker wordt,'' mompelt Annie tegen zichzelf. Ze verlaat de kamer weer.

Na een uurtje voel ik hoe Katniss licht beweegt. Haar ogen openen en haar handen glijden gelijk over haar buik. ''Goedenavond,'' fluister ik. Katniss kijkt me vragend aan. ''Avond?''. ''Ja, het is ondertussen half 7,'' zeg ik grinnikend. Katniss schiet overeind. ''Had me wakker gemaakt!'' roept ze hard. Beneden hoor ik Finnick lachen. ''Natuurlijk maak ik jou niet wakker als je gewoon rust hebt in die wereld,'' zeg ik verwerend. Katniss lacht.

Ik ben blij dat Katniss een stuk vrolijker is. Die baby doet haar goed. ''Euh, Peeta?'' vraagt ze. ''Ja?''. ''Denk je dat we zometeen kunnen eten?'' vraagt ze met lichte blozende wangen. Ik lach. ''Waarom niet? Laten we naar beneden gaan,'' stel ik voor. Katniss knikt en klimt het bed uit. Ik volg haar door het huis - dat eigenlijk een kopie is van ons huis in District 12 - en kom Finnick al snel tegen.

''Hee, lekker geslapen?'' vraagt hij aan Katniss. Ze knikt en loopt rechtstreeks naar de keuken. Annie heeft vast al gehoord dat we wakker waren. Het ruikt heerlijk in de woonkamer. ''Wat maakt ze?'' vraag ik aan Finnick. ''Een gerecht vol met zeevruchten. Alleen zorgen we deze keer dat alles goed doorbakken is, Katniss mag absoluut geen rauw vlees hebben met die baby in haar buik,'' zegt Finnick. 

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Where stories live. Discover now